Supermarkt Voedselveiligheid.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
GMP and HACCP in school restaurants
Advertisements

Ongewenste micro-organismen
Keukenhygiëne.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
HACCP.
GMP and HACCP in restaurants
Hoe word je gelukkig ? Datum: Les 2 Ethiek – Hoe word je gelukkig – Les 2.
Thema HACCP
NASK – VEILIG PRACTICUM
BASISHYGIËNE EN ISOLATIE BELEID
GMP and HACCP in school restaurants School Development Project
Adviesrapport Restaurant keuken.
Voedselhygiene.
Wat doet de voedsel- en warenautoriteit.
Eet smakelijk Hoorcollege 4.
The Doctor Who HUB In Sub-Sahara Afrika en Azië is diarree 1 vaan de belangrijkste doodsoorzaken voor kinder van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven
Onhygiënisch werken.
Hygiëne in de keuken.
EVEN VOORSTELLEN… Je kan een inschatting maken van de prijs van een product. Je beseft dat reclame invloed heeft op wat je besteedt. Je weet wat een.
Hoofdstuk 4 Netjes houden van de werkplek en werkomgeving.
Werken in een arbeidsorganisatie
Hoofdstuk 3 Presentatie van artikelen in de winkel.
Voeding en hygiëne Ranjana de Vries 24 november 2015.
De infectieketen.
Operatieassistentie Les 3. Wat moet je kennen/kunnen? Afspraak inplannen en informeren eigenaar Ontvangst van de patiënt en de eigenaar Voorbereiding.
Hoofdstuk 2: Organiseren van het werk Werken in een arbeidsorganisatie.
Toastmasters Johan van der Meer. voedselverspilling in Nederland Toastmasters Johan van der Meer.
HACCP.
Huisvesting en Hygiëne
Consumentengedrag Leren I
Huisvesting en Hygiëne
Huisvesting en Hygiëne
Huisvesting en Hygiëne
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
HACCP.
4.1 Voedsel Jaarlijks groeit de wereldbevolking met mensen.
BLOKBOEK NATUUR 7 LES 5 - PLANTEN.
Les 14 Jij en internet Wat doe ik hier vandaag?
Hygiëne en gezondheid Lesboek de Jonge.
Huisvesting en Hygiëne
Hygiëne en gezondheidzorg
Persoonlijke hygiëne.
HACCP.
Gevaarlijke chemische producten
Veilig en verantwoord werken
Leidinggeven voor eerste verkoper
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Verzamelen verpakken en verzenden
Supermarkt Voedselveiligheid.
De supermarktmedewerker
Wat doet media? Hoe wordt media gebruikt?

Veilig en verantwoord werken
De supermarktmedewerker
Supermarkt De supermarktbranche.
Veilig en verantwoord werken
Orderverzamelen, verzenden en inventariseren
Supermarkt De supermarktbranche.
Supermarkt Winkelcriminaliteit.
Omgaan met verschillen
VPH Les 1.
Supermarkt Ontvangst en opslag.
VPH Les 1.
Hoofdstuk 3 Wat gaan we doen? Terugblik Doel van vandaag Nieuwe stof
Landschappen en klimaten
Orderverzamelen, verzenden en inventariseren
6. Certificering van uitgangsmateriaal
Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Herkomst van voeding Eigen verspillingsgedrag.
Gevaarlijke chemische producten
HACCP.
Transcript van de presentatie:

Supermarkt Voedselveiligheid

Hoofdstuk 1 De supermarktbranche Hoofdstuk 2 De supermarktmedewerker Hoofdstuk 3 Winkelcriminaliteit Hoofdstuk 4 Voedselveiligheid Hoofdstuk 5 Foodproducten bewerken Hoofdstuk 6 Ontvangst en opslag

Was jij je handen op deze manier? Voedselveiligheid Was jij je handen op deze manier? Wat denk je dat handen wassen te maken heeft met werken in een supermarkt?

Wat heb ik in de vorige les geleerd? Wat ga ik nu leren? Voedselveiligheid Bederf Wetten en richtlijnen Hygiëne

Voedselveiligheid Bederf van voedsel en voedselvergiftiging voorkomen Hygiëne

Wat doet Theo in dit filmpje allemaal voor de voedselveiligheid? De supermarktbranche Wat doet Theo in dit filmpje allemaal voor de voedselveiligheid? Bekijk het filmpje

Bederf Maakt voedsel ongeschikt voor consumptie Oorzaken: Voedselveiligheid Bederf Maakt voedsel ongeschikt voor consumptie Oorzaken: Product is oud geworden. Zuurstof Micro-organismen

Bederf voorkomen Voedsel verpakken: Voedsel bewaren: Hygiënisch werken Voedselveiligheid Bederf voorkomen Voedsel verpakken: Luchtdicht Weinig zuurstof Voedsel bewaren: Koeling Hygiënisch werken Schone materialen Persoonlijke hygiëne

Wetten en richtlijnen Kwaliteitssysteem: Controle door NVWA Regels Voedselveiligheid Wetten en richtlijnen Kwaliteitssysteem: Regels Controle Registratie Controle door NVWA

Hygiëne in de supermarkt Voedselveiligheid Hygiëne in de supermarkt Schoonmaakplan: Hoe vaak? Door wie? Waarmee?

Persoonlijke hygiëne Bijvoorbeeld: Handen wassen Beschermende kleding Voedselveiligheid Persoonlijke hygiëne Bijvoorbeeld: Handen wassen Beschermende kleding Lang haar in een staart dragen Kleine wondjes afdekken met een pleister Bij grotere wonden: niet met voedsel werken Geen kunstnagels of nagellak Geen piercings