IJs maken: Scheikundedag 10 april 2018 Frank Mol - Baudartius College

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
We vroegen aan 100 Vlamingen
Advertisements

Tafelmanieren Start de vragen.
Molairiteit Klas 4.
Zuivelproducten en Eieren
Velen van ons hebben het in de zomervakantie periode hopelijk wat rustiger, daarom deze keer een stukje “hogere kookkunst” in combinatie met vanille ijs.
Desserts Desserts kunnen in twee groepen verdeeld worden;
Feestelijk dessert.
Scheikunde. Mengsels scheiden.
De gezonde voedingstest
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
Hoe gezond ben ik?.
MATERIALEN EN MOLECULEN
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
VOEDING EN REUMA.
Schoolgruiten Hannie Poletiek, GGD Groningen 13 september 2010.
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Vispannetje met kreeftensaus en kruidenbroodjes
Quiche. Wat hebben we nodig? 8 sneden gekookte ham 1 pakje gerookte zalm 1 broccoli 1 prei Bakboter.
Broccolipuree met braadworst
© Wolters-Noordhoff, 2007Marktonderzoek. © Wolters-Noordhoff, 2007Marktonderzoek.
Koude Desserts..
Fruit is goed. Fruit is gezondt voor je lichaam. Er zijn verschillende fruit soorten. Er zijn verchillende smaken en kleuren. 1.Er zijn appels,peren,en.
Stoffen en hun eigenschappen
Stoffen en deeltjes 4T Nask2 1.1 Wat zijn stoffen?
Pasta carbonara.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
1. Water drinken is gezond.
Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie,
Wortelpuree met vissticks
Gemaakt door : stefan en roelof uit H2B Paragraaf 3.1 en3.2
Levend water Kind-School-Kerkdienst Baflo, 22 maart 2015.
Macaroni met hesp en kaassaus
Binnenlands gedistilleerd
Zuivel Wat bedoelen we met zuivel? Waarom geven dieren melk?
Diarree Buikloop.
Cupcakeshop Anglaya Veerle ikram.
Wafels Nodig voor 8 personen: 5 eieren 1/4 kg + 50g boter 1/2 l melk
Lekker en Gezond de Quiz
dag Wij lezen bij juf Els. Hannelore Simao James Scott Jano Keno.
Bijen in de stad.
Kruiswoordraadsels eten & drinken. 1. Dunne pannenkoeken zijn xxx.
Vitaal Burgerschap burgerschap.
Feestelijk dessert. Festijn voor zoetekauwen Wat serveer ik in een dessertenbuffet? Droog gebak Crème-au-beurretaart / kerststronk Slagroomtaart Petit-fours,
VOEDING EN DIABETES.
Datumcopyrightauteurversie Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Cholesterol en Vetten.
Inhoud: Wat is een zeepaard Hoe vangt hij ze prooi. Wat doet een zeepaard. Vragen????
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Quiz De voedingsdriehoek. 1. Welke groep uit de voedingsdriehoek heb je eigenlijk niet nodig?  A) Lichaamsbeweging  B) Groenten en fruit  C) De restgroep.
VOEDING EN DIABETES.
Tips bij een moeilijke stoelgang!
Voeding in de pedicurepraktijk
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Groen op je bord.
Wereldwaterdag 22 maart In alle landen van de wereld wordt op Wereldwaterdag aandacht gegeven voor schoon water.
De invloed van water Taak 4.
die chemo is toch al lang uit mijn lijf?
Membranen een practicum met eenvoudige middelen Horst Wolter -
Stevige sterren Genesis 15:4-6
Klei.
Hoe zit het met jou? Eet jij veel suikerrijke producten? Let je erop? Drink je veel frisdrank? Doe je vaak extra suiker op je eten of in je drinken?
Albert Heijn.
Gemiddelde WTO-douanetarieven per productcategorie
Wortelpuree met vissticks
Thema Zintuigen.
De actieve voedingsdriehoek
Rekenen met de WOW-Factor.
Routineliedjes Eten en drinken Stamp je voeten Dag, dag allemaal
Boodschappen doen.
DNA Hoe kun je DNA zien?.
Transcript van de presentatie:

IJs maken: Scheikundedag 10 april 2018 Frank Mol - Baudartius College Horst Wolter - Educatief illustrator (EducatorEi)

IJs maken: https://www.youtube.com/watch?v=jkQmKwhc26I https://www.youtube.com/watch?v=roUkObhlpL4

IJs maken: Maak het mengsel op de plaat door met de spatel te hakken, plat te strijken, om te scheppen totdat het ijs is wat het zijn moet. Strijk het glad en plat over de hele plaat. Maak een luchtig rolletje door met de scherpe spatel in één rustige beweging een strook van de plaat af te schrapen. Maak zoveel rolletjes als je kan. Pak de rolletjes op met beide spatels en doe ze in het kartonnen bekertje.   Mengverhoudingen soorten: Roomijs: volle melk / slagroom-eigeelmengsel / smaakstoffen, suiker(en/of fruit) = 1 / 1 / naar behoefte en smaak. Roomijs op yoghurtbasis: Yoghurt / slagroom-eigeelmengsel / smaakstoffen(of fruit) = 2 / 1 / naar behoefte en smaak. Sorbet: fruit / water / poedersuiker = 4 / 2 / 1 Eet smakelijk en geniet van je ijsje!