Olympiades in het PTA.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Telefoonlijst invullen Extra verlof Waar gaat het mis? PTA en examenreglement Voorstellen mentor(en) Welkom.
Advertisements

Informatie voor leerlingen uit leerjaar 3. Wat staat ons dit jaar te wachten? • Stage lopen • Maatschappijleer • CKV(theoretisch) • PTA • Beroepskeuze.
Examen in de tweede fase. •Schoolexamen (examendossier) 50% –vanaf klas H4 / V4 (weinig) –tendens: meer naar einde van het jaar en naar examenjaar •Centraal.
informatieavond havo5, woensdag 19 september 2012
EXAMEN en UITSLAG ZIJN VERSCHERPT PER School-Examen Centraal-Examen Het examen bestaat uit een schoolexamen (SE) dit zijn: De rapport cijfers 1,2,3,4,(klas3)
Van Olympiades op school naar Olympiades in het leerplan Leerlingen uitdagen hun talenten te gebruiken en leerlingen verleiden mee te doen en te excelleren.
KNAG Onderwijsdag Het belang van goede schoolexamens.
Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs
Examenjaar vmbo-t 2010 / 2011.
DUTCH BIG PICTURE HAVO 4 (en 5):
Voorlichtingsavond klas 4 welkom
Voorlichtingsavond klas 4 welkom Maandag 22 september 2014.
WELKOM.
Informatiebijeenkomst
Deze presentatie kan als hulpmiddel gebruikt worden om het programma te presenteren aan het bestuur of bv aan sponsoren. Advies: voeg gerust dia’s toe.
Van Cooth vmbo LEREN VOOR EEN BAAN DIE BIJ JE PAST.
Inhoud en opzet examens VMBO
Golf Basisbegrippen & Uitleg
Examenvoorlichting Welkom (i.h.b. de ouders van de instromers)
Informatieavond PTA 3e – 4e klas 22 september 2015.
Contactavond Havo 4 & Vwo 4 september 2015
PTA Programma van toetsing en afsluiting
Het examen mavo Powerpoint staat op de website.
Het examen havo-vwo Cijfers in eindexamenjaar Eindcijfer = Schoolexamencijfer + centraal eindexamen cijfer : 2 PTA = Programma van Toetsing.
Informatie nieuwe Cito-normering.
PTA en Toetsweek klas 3 Dinsdag 15 september 2015.
DUO-informatieavond H5 en V6 Welkom DUO informatieavond 10 november 2015.
Examen schooljaar Schoolexamen (SE) PTA Landelijk flexibel examen Rekentoets Wanneer mag een leerling examen doen? Wanneer is een leerling.
VOORLICHTINGSAVOND TL 3. PROGRAMMA PLENAIR EXAMENPROGRAMMA PTA VOORBEELDEN VAN PTA VRAGEN VAN OUDERS MENTOREN BEGELEIDING CONTACTEN INDIVIDUELE VRAGEN.
KENNISMAKINGSAVOND REYNAERTCOLLEGE 3 VMBO BK 5 OKTOBER 2015.
Voorlichtingsavond 2 Mavo Dinsdag 29 maart Programma  Verschillende keuzes  Opzet VMBO en MBO  3 KBL in VMBO-gebouw + rondleiding  Overgangsnormen.
PTA VOORLICHTING KLAS 3BB / KB. PR0GRAMMA MENTOREN BEGELEIDING CONTACTEN INDIVIDUELE VRAGEN PLENAIR EXAMENPROGRAMMA PTA VOORBEELDEN VAN PTA VRAGEN RONDOM.
SLO ● nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling PTA nieuwe beroepsgerichte programma’s vmbo Landelijke docenten dag BWI 1 juni 2016 Jan van Hilten.
OUDERAVOND 5 HAVO 15 september 2014 Welkom! ouderavond 5havo september
WELKOM OUDERAVOND 6 (T)VWO. EINDEXAMEN PTA-REGLEMENT ORGANISATIE CENTRAAL EXAMEN BEREKENING EINDCIJFERS SLAAGNORM WITTE KAART / NAKOMLOKAAL VOLGENDE OUDERAVOND.
Informatieavond PTA 3e – 4e klas 26 september 2016.
Informatie-avond T4 WELKOM!.
Spel Politiek Nederland
Tevredenheidsonderzoek 2017
Horeca Vakschool Rotterdam
Studiekeuzes van uw kind
Ouderavond Cambridge 2016.
Wat zijn dit jaar de exameneisen voor TL?
Veenendaal, sept 2017 Roelof Santing
DE DERDE MAN U bent Oost. Welke kaart speelt u bij? ♦ ♦ ? ? 2 W O
WELKOM.
Voorlichting klas Welkom (i.h.b. de ouders van de instromers)
OUDERAVOND 5 HAVO 26 september 2017
Horeca Vakschool Rotterdam
De Flexibele Club Competitie
GROEP 8 Naar het voortgezet onderwijs..
Welkom op de ouderavond
Welkom op de informatieavond leerjaar 3 GTL
Van der Meij College De afdelingen D & P HBR Zorg&Welzijn PIE.
INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4
OUDERAVOND 5 HAVO 18 september 2018
WELKOM.
Examenvoorlichting
Het examen in 2019.
Uitkomsten enquête CultuurSchakel en Holland Dance Festival
Agenda Welkom Praktische zaken PTA’s Vakkenpakketkeuze
WELKOM Informatieavond klas 3 TOPmavo 13 september 2018
Nationaal Cohortonderzoek Onderwijs (NCO)
Ouderavond 3 MAVO 20 maart 2019 Wat is de huidige stand van zaken m.b.t. de cijfers in 3 mavo? Hoe ziet het tijdpad eruit tot aan de zomervakantie ? De.
LEER BRIDGE MET BERRY WESTRA DEEL 3
Keuzemoment 2e klas BWI (Bouwen, Wonen & Interieur)
OUDERAVOND 6 (T) VWO 18 SEPTEMBER 2013 COLLEGE DEN HULSTER
informatieavond havo-5 / vwo-6
Transcript van de presentatie:

Olympiades in het PTA

Enquête Docenten die deelnemen aan een olympiade (N=180) Een derde van de respondenten telt het cijfer voor de olympiade mee in het PTA.

Twee mogelijkheden Het resultaat van de olympiade telt mee als schoolexamen cijfer. Het resultaat van de olympiade is goed voor een bonus op een schoolexamen cijfer.

Schoolexamen cijfer: mogelijkheid 1 Geen rekening houden met prestaties van leerlingen op de eigen school of elders in het land. Behaalde score delen door de maximale score en de uitkomst vermenigvuldigen met negen. Eventueel een ophoogfactor gebruiken. Behaalde score/maximale score * 9 + 1 (of 1,5, 2 of 3 enz.), waarbij een tien de maximum score is.

Schoolexamen cijfer: mogelijkheid 2 Het cijfer wordt bepaald aan de hand van de gemiddelde scores van uw eigen leerlingen. U koppelt dan de gemiddelde score aan een cijfer, waarbij u, eventueel, rekening houdt met de spreiding van de cijfers (hoe normaler de verdeling, des te meer dit cijfer de zes nadert). Een dergelijke becijfering ligt mogelijk voor de hand als alle leerlingen van uw school verplicht zijn aan de olympiade mee te doen.

Schoolexamen cijfer: mogelijkheid 3 Het cijfer wordt bepaald aan de hand van de gemiddelde scores van de leerlingen in Nederland. U koppelt dan de gemiddelde score aan een cijfer, waarbij u, eventueel, rekening houdt met de spreiding van de cijfers (hoe normaler de verdeling, des te meer dit cijfer de zes nadert). Een dergelijke becijfering ligt mogelijk voor de hand als alle leerlingen van uw school verplicht zijn aan de olympiade mee te doen.

Schoolexamen cijfer: mogelijkheid 4 Ga uit van de hoogste landelijke score en geeft hieraan een cijfer tussen 8-10. De cijfers van uw leerlingen worden hiervan afgeleid, waarbij u zelf een ondergrens bepaalt. (bijvoorbeeld een 5 of een 5,5).

Schoolexamen cijfer: mogelijkheid 5 Ga uit van de score van uzelf. Leerlingen die de helft of minder van de score van de docent halen krijgen een 5,5. De overige cijfers worden hiervan afgeleid.

Weging Ongeveer driekwart van de docenten telt het cijfer voor de olympiade voor 5-10% mee.

Bonus: mogelijkheid 1 Meedoen aan een olympiade levert een bonus (variërend van 0,1-0,3 punt) op ongeacht de score. Leerlingen die een certificaat ontvangen (bij biologie bijvoorbeeld 10% van de deelnemers) krijgen een bonus variërend van 0,4-1 punt.

Bonus: mogelijkheid 2 Leerlingen die meedoen aan een olympiade ontvangen een bonus van 0,1-1 punt, afhankelijk van hun score. Voorbeeld: De beste 20% krijgt een bonus van 0,5, de volgende 20% een bonus van 0,4%, enz.

Bonus: mogelijkheid 3 Leerlingen die boven het landelijk gemiddelde scoren krijgen een bonus van 0,2. leerlingen met een percentielscore hoger dan 75% krijgen een bonus van 0,3. Leerlingen die een certificaat krijgen ontvangen een bonus van 0,4 op een schoolexamencijfer.

Bonus: mogelijkheid 4 Leerlingen krijgen een bonus waarbij rekening wordt gehouden met hun niveau. Voorbeeld: Een leerling met een acht op zijn rapport krijgt een bonus van een punt als hij 80% scoort van de hoogst behaalde score in het land. Voor elk scorepunt lager krijgt hij een aftrek van 0,1 punt. Een leerling met een 6 op zijn rapport moet voor dezelfde bonus 60% scoren.

Schoolexamen

Bonus

Olympiades in het PTA Extra schoolexamen: 7,3 – 7,7- 6,4 – 8,1 = 7,4 7,3 – 7,7- 6,4 – 8,1, 8,0 = 7,5

Olympiades in het PTA Bonus 7,3 – 7,7- 6,4 – 8,1 = 7,4 Bonus: + 0,5 7,3 – 7,7- 6,4 – 8,6 = 7,5