Hoofdstuk 5 Voorraad inventariseren

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Derving Niveau 2 Kerntaak 3 Blz. 67.
Advertisements

Bestellen Niveau 2 Kerntaak 2.
Voorraad Voorraad Logistiek medewerker.
Fase 1 Ken de (detail)handel
Goederenverwerking H6 Inleiding tot Derving Manager Handel.
Goederenverwerking H10 Voorraad inventariseren Manager Handel.
KAM H6 Derving Logistiek teamleider.
Voorraadbeheer en bestellen
Fase 3 Controleren van de voorraad en bestellen
Voorraadinventarisatie
Goederen H5 Derving Verkoper.
Goederen H4 Derving Eerste verkoper.
Voorraadbeheer en bestellen
Voorraadbeheer en bestellen
Goederenverwerking H23 Derving Manager Handel. 2 Goederenverwerking | Manager Handel Soorten derving.
Periode 2 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Kerntaak: Verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties.
Periode 3 Controleren van de voorraad en bestellen
Periode 3 Verzorgen van de winkel en/of opslagruimte Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Schoonmaak Par: 5.5.2: Maatregelen.
Verwerken van goederenstroom 1 Hoofdstuk 4 Schoonmaak en derving.
Periode 3 Controleren van de voorraad en bestellen Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Controleren van de voorraad en bestellen.
Goederenontvangst / verzending
Fase 3 Controleren van de voorraad en bestellen Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Controleren van de voorraad en bestellen.
Hospitality en voorraadbeheer Hoofdstuk 1 Hospitality.
Goederen en voorraad Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer. Inhoud 1 De weg van goederen naar de consument 2 Goederenontvangst 3 Goederenopslag 4 Voorraadbeheer.
Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer
Voorraadbeheer Hoofdstuk 2 Beheren.
Hoofdstuk 4 Voorkomen van risico’s en derving
Goederenstroom Goederenopslag.
Voorraadbeheer Hoofdstuk 1 Bestellen.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom Voorraad.
Hoofdstuk 2 Goederenopslag
Hoofdstuk Omzet in kengetallen
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Hoofdstuk 1 Goederenontvangst
Goederenstroom Hoofdstuk 4 Derving.
KAM – Integrale kwaliteitszorg
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Hoofdstuk 2 Goederenopslag
Goederenstroom Derving.
Hoofdstuk 3 De winkel verzorgen
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom Voorraadbeheer.
KAM – Integrale kwaliteitszorg
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Ontvangt en verwerkt goederen
Financieel 2.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom Hoofdstuk 6 Bestellen.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Verwerken goederenstroom 1
Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen
KAM – Integrale kwaliteitszorg
Hoofdstuk 1 Goederenontvangst
Logistieke werkzaamheden coördineren
Hoofdstuk 1 Goederenontvangst
Hoofdstuk 8 Online bestellingen
Hospitality en voorraadbeheer
Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen
Hoofdstuk 5 Voorraadbeheer
Ontvangt en verwerkt goederen
Transcript van de presentatie:

Hoofdstuk 5 Voorraad inventariseren Goederenstroom Hoofdstuk 5 Voorraad inventariseren

1 Goederenontvangst 2 Goederenopslag 3 De winkel verzorgen 4 Derving 5 Voorraad inventariseren 6 Bestellen 7 Voorraadbeheer 8 Online bestellingen

Inventarisatie organiseren: Hoofdstuk 5 Voorraad inventariseren Inventarisatie organiseren: Inventariseren is he tellen en registreren van de voorraad, zodat je precies weet hoeveel artikelen op voorraad zijn.

Inventarisatie organiseren: Hoofdstuk 5 Voorraad inventariseren Inventarisatie organiseren: Om de inventarisatie goed uit te voeren, maak je een inventarisatieplan. Zo’n plan bestaat uit de volgende stappen:

Manieren om te inventariseren Hoofdstuk 5 Voorraad inventariseren Manieren om te inventariseren Integrale methode Steekproef Cyclisch tellen (continu inventariseren)

Resultaten inventarisatie Hoofdstuk 5 Voorraad inventariseren Resultaten inventarisatie

Resultaten inventarisatie Hoofdstuk 5 Voorraad inventariseren Resultaten inventarisatie

Maatregelen na inventarisatie Hoofdstuk 5 Voorraad inventariseren Maatregelen na inventarisatie Hoe verloopt het voorraadbeheer? Hoe hoog is het dervingspercentage? Is het dervingspercentage vergelijkbaar met andere detailhandelsbedrijven? Is het dervingspercentage hoger of misschien juist lager dan bij de vorige inventarisatie?

Oorzaken derving Criminele derving Niet-criminele derving Hoofdstuk 5 Voorraad inventariseren Oorzaken derving Criminele derving Niet-criminele derving