Slopen 2 Kronieken 34:3b-5 "Toen Josia twaalf jaar koning was, zorgde hij ervoor dat de offerplaatsen niet meer gebruik werden. Ook liet hij de heilige.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leerlingenraad Leerlingenraad Laat je stem horen!!
Advertisements

Hoe ruim ik mijn kamer op?
Je bent wijs als je van ieder mens leren wilt.
Herrie met Harry…? Introductie Eerlijk en open Doe er je voordeel mee
Wintertijd 1 (5 december, ha dat is de blijde dag)
Een moodboard?.
Godsdienst 1.
M IJ N I M M E R S I V E S P A C E ( s y n o p s i s )
Godsdienst.
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
Beste leerlingen, De KLM is op zoek naar een nieuw vliegtuig voor de vluchten naar de Verenigde Staten. We overwegen drie modellen: Een ‘traditioneel vliegtuig’,
Wat kost 1 hamer?.
Project Management Fails
Thema werken De woorden die je vandaag leert:
M IJ N I M M E R S I V E S P A C E ( Scenario ). Beschrijf de wereld die je wilt maken Wat is jouw visie op die wereld? Wat wil je overbrengen? Maak je.
Chatten. Chatten Inleiding chatten Wat is chatten? De geschiedenis Voor- en nadelen Educatief of recreatief? Wat vinden jongeren ervan? Wat vinden.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Spreekwoorden, de digitale fotocamera en PowerPoint
Dagelijks Meermaals/week 1/week
Les 8 voor 21 november Na de dood van koning Hizkia, begon Juda aan zijn ondergang. 1.Manasse verspreidde de meest afschuwelijke zonden, waaronder.
Psychologieles 9 lesweek 9 NEARPOD
De start Intro Wie zijn wij ? Programma Alle neuzen..... Lekker blijven plakken De benen strekken Vertaal opdracht In schema.
Waarom? Als je straks klaar bent met studeren ga je werken. Of je nou voor jezelf begint of in loondienst gaat, het is belangrijk om iets te doen.
Weblog. Waarom?? Ouders de school in halen Kinderen over ervaringen laten schrijven en tekenen Samen werken aan een eindproduct ICT bij jonge kinderen.
Er is gelegenheid tot het stellen van vragen na de preek.
Begrippen Koude Oorlog In verband brengen met elkaar of met bronnen.
Hoofdstuk 9 M&O JUNI 2016 H3. Wat gaan we doen? - Hoofdstuk 9 M&O - Introductievragen - Uitleg / aantekeningen - Sommen maken.
Verdieping Timemanagement
Brief aan jezelf in de toekomst 13 mei Verleden Bedenk voor jezelf een herinnering uit het verleden. Het kan met van alles te maken hebben FamilieSchoolreisje.
Schaakbord en rijst Rekenen.
Kinderen over de liefde Grappige uitspraken en quotes
De bergen in… ‘Ikzelf heb mijn koning gezalfd, op de Sion, mijn heilige berg.’ Psalm 2 Boven alle steden van Jakob heeft de HEER de poorten van Sion lief,
Wens-duif Lucas 3:21-22 "Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus gedoopt was en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de Heilige.
Les 1 zgk kwaliteitszorg.
‘Ik doe alles voor het evangelie om ook zelf aan de beloften ervan deel te krijgen.’ 1.
“Maar het huis blijft staan, want het is stevig gebouwd.”
Wachten Genesis “God zei tegen Abraham: Ik zal Sara een zoon van jou geven. En er zullen later volken en koningen van haar afstammen.’ Abraham maakte.
In 7 dagen Genesis 2:1 "Zo werden de hemel en de aarde gemaakt, en alle prachtige dingen die daarbij horen. Op de zevende dag was God klaar met zijn werk.”
Groen is gras Genesis 1:9-13
Reuzen & stenen Opdracht:
“De vrucht van de Geest is liefde, vreugde, vrede…”
Cadeau’s voor het kindje
Matteus 27: Op het Paasfeest liet Pilatus, de baas van Jeruzalem, altijd één gevangene vrij. Er zat toen iemand in de gevangenis die Barabbas heette.
Jong en oud 2 Kronieken 34:1 & 3
Rijkdom Genesis 13:4-6 “Abram was heel rijk. Hij had heel veel schapen, geiten en koeien, en veel zilver en goud. Lot was met Abram meegereisd. Ook Lot.
God vereren door zijn Woord
Mozaïek Opdracht: Lees de Bijbeltekst hierboven.
Bouw een tempel 2 Kronieken 34:8
De kleren van de koning Opdracht:
2 Kronieken 30: Het volk Israël vierde een hele week feest in Jeruzalem. Ze vierden het Feest van het Brood zonder Gist. Iedereen was vrolijk!
Klei.
Project Management Fails
Jer. 6:16 - Vragen naar de bekende weg
Anders dan (o)pa & (o)ma
Zilver verzamelen 2 Kronieken 34:8-11 "Toen Josia achttien jaar koning was, ... gaf hij de opdracht om de tempel te herstellen. Ondertussen was er heel.
De tempel 2 Kronieken 34:8 "Toen Josia achttien jaar koning was, wat hij nog steeds bezig om het land en de tempel van de Heer, zijn God, rein te maken.
Staatsieportret Opdracht:
Welkom.
Goede regels Opdracht:
Op sneeuwklas in Zwitserland
Les 2: gegevens samenvatten
De mens die thuiskomt bij God & God die thuiskomt bij de mens
Schoolwide Positive Behavior Support (SWPBS)
Welkom.
Steden en kruistochten
Gespijkerd kruis Opdracht: Neem een houten plankje en 12 spijkers.
Een briefje uit de hemel? Nevendienst voor jongeren
Zichtbaarheid Creëren
Maak een Powerpoint of Reader van een Product
Brief aan jezelf in de toekomst
Transcript van de presentatie:

Slopen 2 Kronieken 34:3b-5 "Toen Josia twaalf jaar koning was, zorgde hij ervoor dat de offerplaatsen niet meer gebruik werden. Ook liet hij de heilige palen voor de godin Asjera en alle afgodsbeelden weghalen. Hij lette erop dat alles vernietigd werd: … alle afgodsbeelden. ... Zo zorgde Josia ervoor dat Juda en Jeruzalem weer rein werden.“ 2 Koningen 23:24-25 "Josia maakte ook een eind aan het werk van waarzeggers en voorspellers. En aan het gebruik van godenbeeldjes en het vereren van afgoden. Hij maakte een eind aan alle afschuwelijke dingen die in Juda en Jeruzalem gebeurden.” Opdracht: Bedenk wat voor jou zelf misschien wel afgoden zijn: dingen die je eigenlijk niet wilt doen of dingen die je meer (tijd, geld, aandacht) kosten dan je zou willen. Schrijf deze dingen op en stop het briefje in een klein houten doosje. Schrijf op een ander briefje wat je juist wel wilt doen, waar je meer aandacht aan wilt geven. Plak dit briefje met plakband vast aan een hamer. Pak de hamer en sla het doosje stuk, zo reken je ermee af. De briefjes blijven heel, haal deze uit het puin en neem ze als geheugensteuntje mee.