Congres Omgevingswet ‘leren van de pioniers’

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
KWALITEITSZORG IN INTERNATEN 1 september A.KWALITEIT Wat is kwaliteit in internaten ? Internaten moeten zelf instaan voor de vormgeving van een.
Advertisements

Mid- en Front Office TOEKOMST, PLANNING EN OVERLEGMODEL DIGITAAL SOCIAAL HUIS NA DECEMBER 2013 Koen Renders, team Mid- en Front Office, CIPAL dv.
Motie Bij politiek relevante aanbestedingen de gemeenteraad in de gelegenheid stellen vooraf kaders te stellen ten behoeve van het op stellen van het Programma.
Pilot gebruik RSGB op landelijke schaal:
Thema-bijeenkomst 6 september 2012
Mediacentrum Windesheim na 23 dingen. Hoe nu verder?
1 Beleidsaanbevelingen SP2SP symposium 8 maart 2010.
Digitaal Sociaal Huis Samenwerkingsproject Vlaams-Brabantse sociale huizen 2 februari 2009.
De omgevingsvergunning onderzocht: anders werken, anders denken.
Participatie en een Klantenraad
Het portfolioproject van de AOC’s EduExchange 2006 Groene Scharnieren.
Damme en Knokke-Heist VOORSTELLING THUISZORGPLATFORM.
Project Kostendekkend maken (bouw) leges
Een manifest als start en overbrugging
Werksessie Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht 20 juni 2014 Peter van Heek (VKK-FDG)
Informatie Avond Rijksstraatweg Nieuwersluis 27 september 2006.
Prototype kwartaalrapportage en dashboard
Ondernemingsdossier Ervaringen en Plan van Aanpak
Hervorming Streekbeleid – Resoc/Serr-werking
Van Zelfbeschikking tot Toekomstperspectief 8 oktober 2015.
Roadshow Omgevingswet Deelsessie Gezondheid en omgevingsplan
Huiskamers van de Buurt, Amsterdam. Huiskamer van de Buurt Een collectieve voorziening in de vorm van dag(deel)arrangementen voor mensen met een beperking.
Transitiecommunicatie Dichterbij Belangrijk kenmerk: Onduidelijkheden en uitstel, veel vragen en onzekerheden. Uitdaging: Aansluiten bij de diverse doelgroepen.
Bestemmingsplannen Proces Jan Pieters. Wat is een bestemmingsplan? Een plan waarin de bouw- en gebruiksmogelijkheden van gronden en bouwwerken vastliggen.
In gesprek met de stad: de 1 e ronde. Doelen communicatie Bevorderen van de participatie van en samenwerking met partners en burgers aan het collegebeleid.
Rapportage ‘Over leven met dieren’ “Na zaaien komt oogsten”
Cultuurnota Alblasserdam BIO 8 oktober Waarom een cultuurnota? Ontsluiten aanbod Kansen benutten Visie en focus: kader Samenhang en samenwerking.
BGT Cartoons GeoBuzz congres 25 & 26 november 2014 Live tekensessie door Willem van Albeslo.
Burgerbegroting Ronde Tafel Gesprek d.d. 2 juni 2016 De Wolden.
20 januari 2016 – Herman Bongenaar
Wist u dat? ons cluster al jaren meer formatie krijgt dan waar we recht op hebben (1 : 25)… de krimp al een paar jaar gaande is… we ieder jaar maanden.
Duurzame Energie en Ruimtelijke Ordening
Omgevingsplan Rijnhaven Oost Brug naar de Omgevingswet.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
Lokaal Sociaal Beleid.
mr. dr. Harm Borgers 14 november 2016
Wegen van waarden en randvoorwaarden
Gezonde fysieke omgeving
Anders werken met de Omgevingswet
Menukaart Buitengebied (Regio Foodvalley)
SMART CITY DORDRECHT Ruimte voor innovatie.
Subsidiëren vrijwilligersorganisaties
Experimenteerspoor Omgevingsplan Soest
Schakeldag Omgevingswet 29 juni 2017
Gemeente Gulpen-Wittem, Beleid en Projecten Accommodatiebeleid
Digitale omgevingsvergunning
Conclusies evaluatie Regieraden
De Digitale Overheid, Open Data en Omgevingswet
Woldwijk De Prestatievergunning Een bijzondere omgevingsvergunning Gert Blekkenhorst (Lexnova) en Peter Homan (Omgevingsteam Woldwijk) versie
Eindpresentatie Pilot Gebiedsscan Eindhoven - Utrecht Informatie voor gebiedsontwikkeling digitaal bij elkaar Woensdag 13 juni 2018 XANTHE Welkomst.
Project Pilot Omgevingsplan in klare (digi) taal
Digitaal Stelsel Omgevingswet Een Ketenuitdaging
Van digitale dienstverlening naar regels
Duurzaamheidsplan 26 december 2018 Algemene Commissie 17 mei 2016
Omgevingswet en participatie
Bestuurlijke afweegruimte/lokaal maatwerk
“Omgeving in beweging”
Digitaal stelsel in de praktijk
Ellen Verstraten & Mariska Sijs
Participatie bij initiatieven:
Challenge I Daniel Blake
Het Digitaal Stelsel Omgevingswet:
Het projectbesluit uit de Omgevingswet: een kennismaking
Workshop – Opdracht, speelveld en verwachtingen
Pionieren aan de kust: Langer thuis wonen in Schagen doe je samen!
De Omgevingswet en erfgoed principes en participatie
Digitaal raadplegen en gebruiken van regelgeving
Het projectbesluit uit de Omgevingswet: een kennismaking
Eerste ervaringen met zorgkaart / plan van aanpak
Waarom het keuzepaneel?
Transcript van de presentatie:

Congres Omgevingswet ‘leren van de pioniers’ 27 september 2018 Leo

Aanleiding pilot Gebiedsscan In het kader van de Omgevingswet: Een pilot-platform ontwikkelen waarmee relevante gebiedsdata wordt gekoppeld en ontsloten voor initiatiefnemers, ondernemers, burgers, gemeenten en projectontwikkelaars. Marcel

Doelstelling pilot Gebiedsscan De creatie van de “Gebiedsscan”, een pilot-platform waarmee: het proces van het toekomstige DSO maximaal kan worden gefaciliteerd; met geo-producten kan worden voorzien in de voor initiatiefnemers noodzakelijke informatie in initiatief- en intakefase; initiatiefnemers maximaal kunnen worden ondersteund bij de invulling van gemeentelijke ambities en doelen. Daarnaast zal de pilot ook concrete aanbevelingen doen ten aanzien van de geo-informatiehuishouding opleveren Alexander

Uitwerking doelstelling Gebiedsscan richt zich op Uitnodigingsplanologie: Het inspireren van initiatiefnemers met diverse soorten gebiedsinfo op een gebruiksvriendelijke manier Waarbij initiatieven gedeeld kunnen worden zodat anderen daarin kunnen “participeren” Dit ter voorbereiding op een zo compleet mogelijk initiatief voor de vergunningsaanvraag Alexander

Gebiedsscan – onze gebruiker Onze beoogd gebruiker is een initiatiefrijk mens die op vrijdagavond met een wijntje op de bank zit en een goed idee heeft. Kan dit? Hoe wordt het idee rijker? Wie wil er meedoen? Vind de gemeente dit wel oké? Marcel

Gebiedsscan, laten we eens gaan kijken U ziet een demo (openen in Google Chrome of Mozilla Firefox) van de voorziening, de voorlopige bevindingen deel ik met u en er is ruimte om met elkaar en ons in gesprek te gaan. https://gebiedsscan.kadaster.semaku.com/app Alexander en Marcel (indien nodig)

Gebiedsscan – de WOW-factor Inspiratie door bijvoorbeeld historische data en beeldmateriaal. Zoals historische luchtfoto's en hun verhaal; Sturing en Inspiratie door ambities, visies en gemeentelijk beleid uit te dragen; Sturing op kwaliteit en haalbaarheid door laagdrempelig aanbieden van regelgeving; Draagkracht en Participatie, door initiatieven te delen met de omgeving en meningen, bezwaren en wensen in te laten brengen op een initiatief; Participatie, door inwoners/belanghebbenden de gelegenheid te geven om initiatieven te beoordelen, te delen en over het initiatief te debatteren; Is dit nodig?

Gebiedsscan – de WOW-factor Nieuwsgaring, door toevoeging van RSS-feeds (over projecten en initiatieven) door nieuwssites en social media; Sterkere voorstellen, door digitaal begeleiden van een aanvraag omgevingsvergunning (van globaal idee, middels participatie naar aanvraag vergunning); Kostenbesparing, in het beoordelen van projectinitiatieven (zowel programmatisch als ruimtelijk); Lagere faalkosten, door beter begrip van regels en andere omgevingsfactoren kansrijkere initiatieven formuleren. Alexander en Marcel (indien nodig)

Waarvoor kan dit dienen? Waar gaat u mee naar huis? Vragen en discussie Waarvoor kan dit dienen? Waar gaat u mee naar huis? Alexander, Marcel en Leo