De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Project Pilot Omgevingsplan in klare (digi) taal

Verwante presentaties


Presentatie over: "Project Pilot Omgevingsplan in klare (digi) taal"— Transcript van de presentatie:

1

2 Project Pilot Omgevingsplan in klare (digi) taal
“We hebben een omgevingsplan, en dan?” Workshop ‘Pilots’ Ateliersessies | 15 maart 2018 |

3 “We hebben een omgevingsplan, en dan?”
In 2016 pilot uitgevoerd ‘Opstellen omgevingsplan Orthenpoort’. Hoe vertalen we dit naar (klare) digitaal? Hoe komen we van het omgevingsplan tot heldere vragenbomen voor de burger? En hoe zorgen we dat dienstverlening is aangehaakt? Ben je ook bezig met het beantwoorden van dit soort vraagstukken? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

4 We gaan het gewoon doen! “Gezamenlijke Project Start Up “Doorlooptijd 18 weken “SCRUM aanpak met sprints van 3 weken” “Verschillende disciplines in projectgroep”

5 Benoemde resultaten pilot na 18 weken
Inventarisatie beleidsregels en regels toepasbaar maken in een vragenboom. Scheiding maken in regels: die toepasbaar te maken zijn in een vragenboom; die kunnen vervallen (< regelgeving en > dienstverlening); die niet toepasbaar te maken zijn maar wel gehandhaafd moeten worden. Benoemde thema’s: Zonnepanelen Inrit Erker Hemelwater Bomen (afstemming gemeente Breda) Leg ‘toepasbare regels’ en ‘vragenbomen’ uit aan bestuurders, collega’s, burgers Resultaten passend bij visie dienstverlening en getoetst in klantarena

6 Sprint 1 & 2: Van juridische regels naar vragenbomen naar …..

7 Sprint 3 t/m 6: Van vragenbomen naar werkende demo …..
26 feb overzicht met regels voor bomen, hemelwater, inritten, erkers en zonnepanelen. 19 mrt vragenboom voor thema zonnepanelen. 9 apr geannoteerde versie van juridische regels; ingedeeld naar: > toepasbaar te maken regels > regels die kunnen komen te vervallen > regels die niet in een vragenboom kunnen komen maar wel gehandhaafd moeten worden.  30 apr vragenbomen voor (selectie van) de genoemde onderwerpen, incl. het bijbehorende informatieproduct (indien van toepassing). 21 mei demo/prototype van een via DSO ontsloten vragenboom, waarmee we aan bestuurders, collega-ambtenaren en burgers uitleg geven. 11 juni inhoudelijk verslag van de resultaten met conclusies en aanbevelingen Eind juli resultaten passend bij visie dienstverlening en getoetst in een klantarena.

8 Tips en trucs Stop met ‘ja, maar…’ en begin te doen Het onderwerp is voor de meeste medewerkers nog vaag en erg abstract: ga dus gewoon met elkaar aan de slag! Voordeel SCRUM aanpak: timeboxen met beperkte capaciteit Gericht op omgaan met onzekerheid Neem aan het eind de tijd voor presentatie van resultaten Niet gestart met dienstverlening (proces) praktische reden; programma nog niet zover

9 Meer informatie. https://depilotstarter. vng


Download ppt "Project Pilot Omgevingsplan in klare (digi) taal"

Verwante presentaties


Ads door Google