(2Pe 1:1-3) Van Simeon Petrus, dienaar en apostel van Jezus Christus. Aan allen die dankzij de rechtvaardigheid van onze God en van onze redder Jezus.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Zonde. Zonde = Zonde R God Zonde Zonde = Zonde R God ”Alles wat niet uit geloof gedaan wordt, is zonde.” (Romeinen 14,23)
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
Maak er wat moois van!.
Welkom in de samenkomst
DE GEDAANTEVERWISSELING VAN EEN CHRISTEN
Kommer en kak Of Vrijheid?.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
In deze presentatie staan beide.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 november 2014 God houdt zich aan zijn beloften. Hij zal ons niet teleurstellen. We kunnen bouwen op de Heer,
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
Deel worden van Gods familie
Preek Jakobus 2:
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Standvastig... waarin?.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
How to love GOD back. Deuteronomium 6:5 Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. Mattheüs 22:36-37 Farizeeën:
GRAPES GratieGenade Gunst Gratie ‘Niet krijgen wat je wel verdiende’ (leven i.p.v. de dood)
Waar vind je vrede?. waar vind je vrede? on-te-vrede-n.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 2 onze traditie en onze missie.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
God heeft ons eeuwig leven geschonken –in zijn Zoon (1 Joh.5:11 / Zondag 1)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher. " Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."
The only book God ever wrote 1 Johannes Leven, licht en liefde.
Welkom Voorganger ds Huitema organist dhr van der Meulen Thema: “De Jizreëliet Nabot had een wijngaard…..” Viering Heilig Avondmaal.
genade een cadeau van God Genade als de enige basis van je bestaan Genade als de enige kracht die je leven vult Genade… een cadeau van God.
5. Leven voor God 1 Petrus 3:8-12 en 4:1-11.
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
De piramide van Petrus 2 Petrus 1:3-7.
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Romeinen
Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad
Wat geven we kinderen mee?
GROTE WOORDEN... 1.
Welkom op 22 jan. Voorganger: Ds. J.P. van Ark Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Berto Smelt Lezing: Joh. 14: 8-26 Kol.1:
Maak er wat moois van (vruchtbaar geloof)
5 – Hoe word je relaxed?.
‘Wees allen eensgezind, leef met elkaar mee, heb elkaar lief als broeders en zusters, wees barmhartig en bereid de minste te zijn. Vergeld geen kwaad met.
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Les 8 Kerk in Nederland Wat doe ik hier vandaag?
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
2 Oktober 2016 Dag van de bazuin.
"Ik verzeker jullie: sommigen die hier aanwezig zijn, zullen niet sterven voordat ze de komst van het koninkrijk van God in zijn kracht hebben meegemaakt."
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
wat is er in de wereld. Volgens 1 Joh
“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid  om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke.
Jezus is Heer!.
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
Het seizoen van twijfel
1Joh 3:23,24a Dit is zijn gebod: dat we geloven in de naam van zijn Zoon Jezus Christus en elkaar liefhebben, zoals hij ons heeft opgedragen. Wie zich.
Onze Goddelijke natuur ?!
Dordtse Leerregels - indeling
DE KETTING VAN HET GELOOF
Transcript van de presentatie:

(2Pe 1:1-3) Van Simeon Petrus, dienaar en apostel van Jezus Christus. Aan allen die dankzij de rechtvaardigheid van onze God en van onze redder Jezus Christus hetzelfde kostbare geloof hebben ontvangen als wij. Genade zij u en vrede, in overvloed, door de kennis van God en van Jezus, onze Heer. Zijn goddelijke macht heeft ons alles geschonken wat nodig is voor een vroom leven, door de kennis van hem die ons geroepen heeft door zijn majesteit en wonderbaarlijke kracht.

(2Pe 1:1-3) Van Simeon Petrus, dienaar en apostel van Jezus Christus. Aan allen die dankzij de rechtvaardigheid van onze God en van onze redder Jezus Christus hetzelfde kostbare geloof hebben ontvangen als wij. Genade zij u en vrede, in overvloed, door de kennis van God en van Jezus, onze Heer. Zijn goddelijke macht heeft ons alles geschonken wat nodig is voor een vroom leven, door de kennis van hem die ons geroepen heeft door zijn majesteit en wonderbaarlijke kracht.

Stappenplan van Petrus Span daarom al uw krachten in om uw geloof te verrijken met deugdzaamheid, uw deugdzaamheid met kennis, uw kennis met zelfbeheersing, uw zelfbeheersing met volharding, uw volharding met vroomheid, uw vroomheid met liefde voor uw broeders en zusters, en uw liefde voor uw broeders en zusters met liefde voor allen.

Stappenplan van Petrus Als iemand zegt: ‘Ik heb God lief,’ maar hij haat zijn broeder of zuster, is hij een leugenaar. Want iemand kan onmogelijk God, die hij nooit gezien heeft, liefhebben als hij de ander, die hij wel ziet, niet liefheeft. We hebben dan ook dit gebod van hem gekregen: wie God liefheeft, moet ook de ander liefhebben. 1 Joh 4:20 en 21 Geloof Deugdzaamheid Kennis Zelfbeheersing Volharding Vroomheid Liefde voor broers/zussen Liefde voor allen Zo is het ook met geloof: als het zich niet daadwerkelijk bewijst, is het dood. Jak 2:17

Stappenplan van Petrus Binnen Buiten Geloof Kennis Volharding Liefde voor broers/zussen Deugdzaamheid Zelfbeheersing Vroomheid Liefde voor allen

(2Pe 1:4) Hiermee zijn ons kostbare, rijke beloften gedaan, opdat u zou ontkomen aan het verderf dat de wereld beheerst als gevolg van de begeerte, en opdat u deel zou krijgen aan de goddelijke natuur.

Stappenplan van Petrus Geloof Deugdzaamheid Kennis Zelfbeheersing Volharding Vroomheid Liefde voor broers/zussen Liefde voor allen

Adem in Adem uit Wees dankbaar Herhaal Hoe word ik gelukkig?

Stappenplan van Petrus Geloof Deugdzaamheid Kennis Zelfbeheersing Volharding Vroomheid Liefde voor broers/zussen Liefde voor allen

(2Pe 1:9-10a) Wie ze niet bezit is kortzichtig, ja blind, en vergeet dat hij van zijn vroegere zonden gereinigd is. Span u daarom des te meer in om uw roeping en uitverkiezing waar te maken, broeders en zusters.

(2Pe 1:10b-11) Als u dit alles doet, komt u nooit ten val en zal u onbelemmerd toegang worden verleend tot het eeuwige koninkrijk van onze Heer en redder Jezus Christus.