Informatie als strategische productiefactor voor een effectieve en efficiënte sociale bescherming frank.robben@ksz.fgov.be @FrRobben https://www.ehealth.fgov.be.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De E-government strategie van de federale overheid Kruispuntbank Sociale Zekerheid Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank Sociale Zekerheid.
Advertisements

Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank Sociale Zekerheid
Samenwerken binnen netwerken:
Utrecht Innovatie & Veiligheid Paul Koot & Frits Neijgh van Lier.
Kritische succesfactoren voor de uitbouw van E-government
EGovernment in de sociale en gezondheidssector: waar staan we en waar gaan we naartoe ? Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank Sociale Zekerheid.
Kwaliteitsbeoordeling Kunstendecreet – meerjarige ronde
20 jaar veilige elektronische gegevensuitwisseling in de sociale sector met respect voor de persoonlijke levenssfeer Frank Robben Administrateur-generaal.
Registratie. Waarom? Registratie Registratie kan: - input voor besluitvorming zijn - basis voor coaching zijn.
Hoe betere handhaving en naleving bereiken?
Bram Verschuere (Hogeschool Gent & Universiteit Gent)
Tips voor de succesvolle uitbouw van E-government KSZ-BCSS Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank Sociale Zekerheid Strategisch adviseur FEDICT.
De Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid als motor voor elektronische dienstverlening in de sociale sector Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank.
GOEDE PRAKTIJK Strategische ICT-toepassing: de technologie ten dienste van de burger Frank Robben – Administrateur-generaal Kruispuntbank van de sociale.
Informatica 1, Blok 1, Hoofdstuk 2
eGovernment, eHealth en bescherming van de privacy
Organisatiecultuur.
De kracht van SBA Business Solutions Vanuit een oplossingsgerichte gedachte, waarbij de klant altijd centraal staat, koppelen wij innovatieve producten.
Vlaamse Belastingdienst. 1.Voornaamste taken 2.Missie 3.Samenwerking met klachtendienst Vlaamse Belastingdienst.
De zin en onzin van samenwerken voor optimale jeugdzorg 17 november 2011 Marian van Leeuwen Annemiek van Woudenberg Zefanja Brouwer “Samenwerking als weloverwogen.
Organisatie-ethiek Wat is het ? Wat heb je er aan ?
Dienst maatschappelijk werk & Zorg CM Midden Vlaanderen
Innovatie: de case van de Belgische Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank Sociale Zekerheid Gedelegeerd.
Het kruispuntbankmodel voor de organisatie van elektronische gegevensuitwisseling: lessons learned Frank Robben Algemeen bestuurder Kruispuntbank Sociale.
IT-governance in E-government KSZ-BCSS Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank Sociale Zekerheid Strategisch adviseur FEDICT Sint-Pieterssteenweg.
Recht en vooruitgang Gevalstudie van de Kruispuntbank Sociale Zekerheid en het eHealth-platform Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank Sociale.
De inzet van ICT voor het bekomen van strategische voordelen Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank Sociale Zekerheid Gedelegeerd bestuurder.
Smals KSZ-BCSS Enkele kritische succesfactoren voor een geslaagde evolutie van een papieren naar een digitale omgeving Frank Robben Administrateur-generaal.
MVO: ethiek en internationaal ondernemen
Voorstel van model voor dienstenintegratie en gegevensintegratie in het kader van fraudebestrijding.
Ecce ama! Is een EQUAL project van ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid.
De sociale economie als partner voor profitbedrijven en lokale besturen Uitdagingen voor de 5 november 2014.
Cohesie- beleid EU- cohesiebeleid 2014 – 2020 Voorstellen van de Europese Commissie.
Slim besparen: enkele ideeën
MVO- maatschappelijk verantwoord ondernemen
Doelen, doelgroepen en dienstverlening Een kijkje in de keuken van het gebruikersonderzoek Thea van der Geest, Nalini Kotamraju Jurjen Jansen, Joyce Karreman,
De visie van de Vlaamse overheid op digitalisering
Burger een elektronische brievenbus waarin de burger op een gecentraliseerde en beveiligde manier officiële documenten kan ontvangen de tool is zo ontworpen.
ICT in de sociale sector: stand van zaken, uitdagingen en
Kruispuntbank Sociale Zekerheid en automatische toekenning van rechten
Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Willebroekkaai 38 B-1000 Brussel
Voka Health Community ‘kwaliteit van zorg’ Jo Vandeurzen Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin 1.
PERSONEELSMANAGEMENT 2. 1 Onderdeel : 2. Omgeving PPT : 1
DE HRM COCKPIT Naar de ontwikkeling, opvolging en evaluatie van een duurzaam HRM beleid.
Naar een duurzaam HRM beleid
Personeelsleden / onderhoudsmedewerkers / … School … Datum …
Positionering Dienst maatschappelijk werk (DMW) van een ziekenfonds.
Kruispuntbank Sociale Zekerheid en automatische toekenning van
1. 1 Digitale interacties aangepast aan de burger/ondernemer o digital first o 1 uniek loket (vlaanderen.be) o toestelonafhankelijk o gebruik e-loket.
Kinderopvang en kleuterschool voor alle kinderen Investeren in de ontwikkeling van jonge kinderen uit kwetsbare gezinnen in Stad Gent.
Decentralisaties en gegevensverwerking. Even voorstellen Henk Wolsink Teamleider Algemeen Juridische Zaken gemeente Hengelo Adhoc werkgroep privacy provinciebreed.
OVERHEID EN AUTONOMIE VAN DE INSTELLINGEN Micheline Scheys Secretaris-generaal Departement Onderwijs en Vorming VVKHO Studiedag 14 februari 2014 “Beleidsruimte.
Kruispuntbank Sociale Zekerheid en automatische toekenning van
Ministerie van BZK – 3 november 2016
Kruispuntbank Sociale Zekerheid en automatische toekenning van rechten
DE HRM COCKPIT Naar de ontwikkeling, opvolging en evaluatie van een duurzaam HRM beleid.
Doorgroei ondernemingen met behoud beslissingscentrum
Elektronische kennisgeving van geboorte
Grip op de regio raden aan het roer in de regio
De Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid als motor van elektronische dienstverlening in de sociale sector Frank Robben Administrateur generaal Kruispuntbank.
20 jaar responsabilisering van de OISZ
Kruispuntbank Sociale Zekerheid en automatische toekenning van rechten
Kruispuntbank Veiligheid: input op basis van de ervaringen bij de KSZ, het eHealth-platform en het
Groei dossiers/ lokale opleg
Verandering leidt tot beter sociaal werk? Of niet?
Werking IEM-consulenten
Blockchain: meer dan een hype
Onthaal-en servicepunt Klankbordgroep 16 mei 2017
Naar een vitale samenwerking tussen kinderopvang en lokaal bestuur
Je kinderopvang privatiseren: hoe beslis je dat?
Transcript van de presentatie:

Informatie als strategische productiefactor voor een effectieve en efficiënte sociale bescherming frank.robben@ksz.fgov.be @FrRobben https://www.ehealth.fgov.be https://www.ksz.fgov.be https://www.frankrobben.be

Verwachtingen burgers/ondernemingen effectieve sociale bescherming geïntegreerde diensten afgestemd op hun concrete situatie, waar mogelijk gepersonaliseerd aangeboden bij evenementen die zich voordoen tijdens hun levenscyclus (geboorte, school, werk, verhuis, ziekte, pensioen, overlijden, start van een onderneming, …) over overheidsniveaus, overheidsdiensten en private instanties heen afgestemd op de eigen processen met minimum aan kosten en administratieve formaliteiten zo mogelijk automatisch verstrekt met actieve inbreng van de gebruiker (zelfbediening – zelfsturing - opvolging) steeds up to date informatie 26/04/2018

Verwachtingen burgers/ondernemingen performant en gebruiksvriendelijk aangeboden betrouwbaar, veilig en permanent beschikbaar via de kanalen van hun keuze elektronisch mobiel elektronisch telefonisch rechtstreeks contact met respect voor de bescherming van hun persoonlijke levenssfeer 26/04/2018

Wensen overheid maximaliseren van de effectiviteit van het beleid degelijke ondersteuning van het beleid burgers en ondernemingen die tevreden zijn omdat ze een dienstverlening krijgen die voldoet aan hun verwachtingen kostenbeheersing voor alle betrokkenen optimaliseren van de efficiëntie van de werking van alle uitvoeringsorganisaties vermijden en bestrijden van fraude bevorderen van sociale inclusie 26/04/2018

Impact op informatiebeheer Effectiviteit van beleid informatiesystemen voor beleidsondersteuning onderzoek beleidsevaluatie strategische inzet van informatiesystemen voor vermijden van non-take up (automatische toekenning) sociale inclusie fraudevermijding en -bestrijding continuïteit in rechtentoekenning … Efficiëntie beleidsuitvoering operational excellence gegevensbeheer en –beveiliging eenmalig ingezameld en gevalideerd juist en tijdig beschikbaar herbruikbaar en gedeeld (‘legoblokjesfilosofie’) processen event driven procesketens taakverdeling tussen actoren in functie van competentie architectuur Service Oriented Architecture modulariteit en encapsulatie synergieën via cloud- en containertechnologie 26/04/2018

Belang van multifunctionaliteit soorten informatie feitelijke informatie over sociaal verzekerden en hun omgeving elektronisch toepasbare informatie over regelgeving nood aan bruikbaarheid van informatie(systemen) voor meerdere doeleinden feitelijke informatie verschillende soorten rechten verschillende soorten toepassingen operationele verwerking datawarehouse(s) simulatiemodellen informatieverstrekking 26/04/2018

Nut van regierol mbt informatiebeheer bevorderen van naleving van principes van operational excellence en multifunctionaliteit bewaken van dienstgeoriënteerde architectuur infrastructuur basisdiensten informatie processen innovatie organisatorisch technologisch (bvb. blockchain, chatbots, IoT, artificiële intelligentie, informatieveiligheid, …) met betrokkenheid van alle stakeholders vertrouwen kennis afstemming, synergieën en transformatie 26/04/2018

Synergieën en transformatie Bron: Booz Allen Hamilton 26/04/2018

Synergieën: Nexus effect Bron: MIT Sloan 26/04/2018

Quid met institutionele hervormingen ? aandachtspunten geen bijkomende administratieve belasting geen versnippering van de dienstverlening geen verhoging van de globale uitvoeringskost voor de overheid in zijn geheel waarborgen van continuïteit van rechten en meeneembaarheid van opgebouwde rechten bij wijziging van woon- of vestigingsplaats tussen deelgebieden beleidsautonomie van deelgebieden vergt niet noodzakelijk versnippering van uitvoeringsorganisatie en informatiesystemen mits er structurele waarborgen zijn inzake loyale beleidsuitvoering 26/04/2018

Quid met institutionele hervormingen ? goede coördinatie van uitvoeringsorganisatie en informatiesystemen heeft voordelen op het vlak van efficiëntie kostenbeheersing door schaaleffecten continuïteit in rechtentoekenning hoe bereiken ? transparantie tussen de onderscheiden beleidsniveaus afspraken tussen de onderscheiden beleidsniveaus omtrent gegevens die nodig zijn voor de toepassing van het respectievelijke beleid weloverwogen uitvoeringsorganisatie en beheer ervan door een doenbaar aantal uitvoeringsinstellingen en een optimale dienstenintegratie afsluiten van samenwerkingsakkoorden gemeenschappelijke governance 26/04/2018

Persoonlijk advies aan het ISR evolueer van een ISR naar een ISB (Instituut voor Sociale Bescherming) zorg voor veel meer multidisciplinariteit in de opleiding: niet alleen juridisch, maar ook economisch, zelfs econometrisch en statistisch sociologisch innovatiebeheer veranderingsbeheer communicatie informatiebeheer 26/04/2018

frank.robben@ksz.fgov.be @FrRobben https://www.ehealth.fgov.be https://www.ksz.fgov.be https://www.frankrobben.be