Leven vanuit Gods troon

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hem verkondigen wij. Colossenzen 1:28 Hem verkondigen wij wanneer we iedereen waarschuwen en in alle wijsheid onderrichten, om iedereen tot volmaaktheid.
Advertisements

Van schaamte naar vrijmoedigheid
“ik breek mijn schuren af en bouw grotere, waar ik al mijn graan en goederen kan opslaan” Wat is hier eigenlijk mis mee?
Discipelschap.
Derde zondag van de 40 dagentijd 23 maart 2014 Exodus 17:1-7 Mozes slaat water uit de rots bij de Horeb. Johannes 4:7-10 Er kwam een Samaritaanse vrouw.
Jezus onze Hogepriester
Preek n.a.v. Johannes 9 en HC Zondag 7
De waarheid, het 9 e gebod Waar wordt het 9 e gebod concreet in ons leven?
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
Van dood naar levend Stap terug? Gods grote plan Zó barmhartig, zó’n grote liefde! “Wij waren dood”? Sinds Adam en Eva de dood tegemoet.
Nog 64 lesdagen…. Inhoud les Recap klassieke / christelijke visie wil Examenvraag 15 Drie invullingen; eerste nader bekeken Kuklinsky.
“In den beginne schiep God de hemel en de aarde …”
Hemelvaart. Gods macht in de hemelvaart van zijn Zoon werkt ook in ons.
Koningin Esther & Hebreeën 4:16
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Gehoorzaam tot in de dood. Wat hebben wij aan de gehoorzaamheid van Jezus? Hij dronk onze beker Hij volbracht zijn werk Wat leren wij van de gehoorzaamheid.

Geluk zit ‘m in eenvoud. …’verkeerde’verwachting van God …?!
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Inleiding Meditatief moment HOE DOE IK DAT ??? 1e Punt Opening Overdenking.
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
Zingen Vers 1 Barmhartig Vader op uw troon,
Spreken vanuit de stilte. De omgang met God maakt vrijmoedig.
De vrijdag…… ……..maar de zondag komt!.
 ‘En zoals Mozes de slang in de woestijn verhoogd heeft, zo moet de Zoon des mensen verhoogd worden, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat,
De aanwezigheid van de drie-enige God. Getuigenis Factor Geest van God Inleiding op het thema – Johannes 14:15-17 De Geest al bij u zijn, en in u zijn.
DE BERGREDE WELKOM. Psalm 1: 1  Welzalig wie niet volgt der bozen raad,  niet op wet der goddelozen staat,  wie ook niet zit waar spotters samenscholen,
-Serie over David… 1. -Eindelijk kóning! 2 -Serie over David… -Eindelijk kóning! 3 Thema: Leven bij de gratie Gods - als koning - als onderdaan.
Bevrijdende gehoorzaamheid Preek over HC Zondag 32.
Wat is zonde?! Hebr.4: Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.
‘Bindingsformulier’ tekenen. Bindingsformulier: de kerk bewaren bij Gods Woord Ambtsdragers hebben een extra verantwoordelijkheid (vooral m.b.t. de leer).
En nu de wereld in! Jezus’ laatste woorden in Matteüs.
Leven vanuit Gods troon
Brief aan de Galaten -23- belofte – geloof - zonen.
“Laten wij (…) doorgaan tot de volmaaktheid”
1.
Moge God je zegenen met ontevredenheid over gemakkelijke antwoorden, halve waarheden, en oppervlakkige relaties, Opdat jij onverschrokken waarheid mag.
in Gods comfortzone binnengaan (3) Ex.36: 35
CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20
de grote opdracht ... onderbroken
Grote Verzoendag “Want op deze dag wordt voor u verzoening gedaan om u te reinigen. Van al uw zonden wordt u voor het aangezicht van de HEERE gereinigd.”
Welkom in deze kerkdienst
Wat geven we kinderen mee?
Preek over Matteüs 18:1-6 Jaarthema ‘Trouw’ (6).
Laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt, terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof. Hij.
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
1.
Geloven… waarom?.
Blok I De Bijbel In de lessen 1 t/m 5 leer je over de Bijbel
Leven vanuit Gods troon
Leven vanuit Gods troon
waarom gelooft de één wel en de ander niet
GOD IS ‘✝︎ AL….
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Opvoeden - 24 juni
De brief van Jakobus 4. Door geloof alleen?.
Leven vanuit de troon Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen.
Geloven zonder de kerk? Wedergeboorte en bekering Kind van God worden
God beloont wie Hem zoeken
God zelf komt in beeld.
Leven vanuit de troon Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen.
Een verandering in hoe wij God benaderen
Ik geloof dat God uit alles, ook uit het slechtste, iets goeds kan
Vrijmoedig bidden.
Als je God kon zien, zou dat geloven
Geduld is een lastige taak Wat zijn wij gruwelijk ongeduldig - met mensen (individualisme) - met situaties (effectiviteit) In nood geduldig zijn….
Wij geloven in de goede Vader
Observeren Les 7.
Wie houdt er van zichzelf?
Transcript van de presentatie:

Leven vanuit Gods troon JAARTHEMA 2017-2018 Wat is de troon van God? - Bijzondere beschrijving in Ezechiel …

Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen te worden op het juiste tijdstip. Hebr. 4:16 Chronos of Kairos  Wat is de troon van God? - Bijzondere beschrijving in Ezechiel …

Wat is de troon van God? - Bijzondere beschrijving in Ezechiel …

Wat is de troon van God? - Bijzondere beschrijving in Ezechiel …

• Mozes merkt op en gaat kijken. Lessen 1: STILSTAAN • Mozes merkt op en gaat kijken. Lessen 2: VRAGEN • Alle vragen die Mozes stelt zijn noodzakelijke info voor de opdracht. Hij krijgt op elke vraag antwoord  • Behalve de laatste. Het verschil met de voorgaande vragen? De attitude... 1. WIE BENT U? - JHWH 2. WIE BEN IK? - DE MAN DIE JHWH ZENDT 3. IK KAN HET NIET - IK HELP JE! 4. IK WIL NIET - JE MOET! Lessen 3: LEVEN Wat is de troon van God? - Bijzondere beschrijving in Ezechiel …

KAIROS MOMENT Geloven Bekeren Leven van punt A naar punt B Handelen Verantwoorden Plannen Observeren Reflecteren Bespreken Bekeren Geloven Wie zit er op de troon? JEZUS?

Wie zit er op de troon? JEZUS?