Verdiepende coachcursus 2

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Basiselementen in een goede schoolslag (tips en tricks)
Advertisements

Basiselementen in een goede schoolslag (tips en tricks)
De vlag Pak elkaars polsen vast. Tenen tegen elkaar.
Aantal spelers. : keeper. Datum. : Teamfunctie
De patiënte staat recht, houdt de voeten gelijk en de schouders tijdens het meten recht. De patiënte geeft aan wanneer tijdens het meten het maximale van.
Aantal spelers. : keepers. Datum. : Teamfunctie
Opzet sprinttrainingen
Copyright chiropraxie Devriese & Moyson
Materiaal en Afstelling
AVO A-Junioren Seizoen
Bijeenkomst 2: doelgericht coachen
Bijeenkomst 1: coach-introductie
De RijRegels.
Workshop Fibromyalgie
ROEITECHNIEK SYMPOSIUM Hazewinkel 12 juni 2009
Aantal spelers. : keeper. Datum. : Teamfunctie
Krachttraining in de praktijk
Werkvormen als vanzelf
i1-coachcursus HIC (1’) huishoudelijk (1’)
Voorlichting fysieke belasting
Voorlichting fysieke belasting
en zitinstructie neemt u plaats op uw stoel en
De zin en onzin van bewegen bij MS
Bijscholing voltige-instructeurs
Dirigeren Hoe zet een dirigent zijn orkest aan het werk?
Lars Karmelk Sportbegeleiding 15 januari 2015, ROC Flevoland.
Het praktisch verkeersexamen start vanaf
Eventing Training te Markelo 6 mei 2015 door Michiel Mulder Horse and You ondersteuning van paard en mens. Versie 03/05/2015.
Dirigeren Wat doet een dirigent?. inhoudsopgave Wie laat ik spelen? Ga ik aftellen? Welke opdrachten kan ik geven? Hoe laat ik ze stoppen?
Omgang en verzorging H4.
COACHINSTRUCTIE COMPETITIE 10 DECEMBER 2015
Roeitechniek en didactiek Monika Roeling.  Video  Roeitechniek Programma 4 maart.
1ste jaars E - pupillen Training 1.
Ik ben coach van een C4 ploeg, wat nu?.  Sander Bijvank ◦ Stoffer en Blik ◦ Slowbootion (Coach) ◦ Zwaar 2008 ◦ En Blik ◦ Zwaar 2011 (Coach)  Roderik.
K. Rupel Boom FC Tactische richtlijnen Wim Scheers.
# Datum : Teamfunctie : Aanvallen Doelstelling technisch
Die fouten herkennen, en weten te corrigeren.
Afstelling van de roeiboot
Leren roeien maar vooral ook: Kennismaken met De Hertog
De start: een kunst of een kunde?
# Training : 3 Teamfunctie : Aanvallen Doelstelling technisch
Het praktisch verkeersexamen start vanaf
Voorleesverhaal Joep op de stoep.
Training : 9 Teamfunctie : Verdedigen Doelstelling technisch
Verplaatsen met een rolstoel
A B C Training : 8 Teamfunctie : Verdedigen Doelstelling technisch
A B C Datum : Teamfunctie : Verdedigen
# Datum : Teamfunctie : Aanvallen Doelstelling technisch
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
Training : 4 Teamfunctie : Aanvallen Doelstelling technisch
Datum : Teamfunctie : Verdedigen Doelstelling technisch
Studie vaardigheden Thema 8 : Ups & downs.
Omgaan met een rollator
Instructeur cursus 1. Beginnende roeiers.
Toolbox Ongunstige werkhouding
VOETBALBLESSURES Focus ’07 d.d. 14 oktober 2014.
Observeren en Analyseren
Voel je wel in je vel !.

Functionele training voor hardlopers
Tot welke toestand kan een groot bloedverlies leiden?
Verpleegtechnische vaardigheden
Goed ademhalen bij het hardlopen
STAPPENPLAN WERKPLEKINRICHTING
Trainer wedstrijdzwemmen niveau 2
Verdiepende Coachcursus 3
Verdiepende coachcursus 4
Verdiepende coachcursus 1
Transcript van de presentatie:

Verdiepende coachcursus 2 Techniek Verdiepende coachcursus 2 CoachCo Asopos de Vliet –13 december 2018

Inhoud cursus Roeihaal De roeihaal in delen met filmpjes Oefeningen per deel van de roeihaal Indeling voor het schema is afhankelijk van je doelen. Welke wedstrijden wil je starten en wat heeft je ploeg nodig? Hoe zit het met de kracht van de ploeg, het uithoudingsvermogen, de techniek en de snelheid? Zorg in het schema voor voldoende rust (1-2 dagen tussen zware trainingen minimaal). Kijk in je schema naar je einddoel en ga vanaf daar terugrekenen wat je in de trainingen moet leren.

De roeihaal 1. Keerbeweging voor 2. De haal 3. Keerbeweging achter 4. Recover Indeling voor het schema is afhankelijk van je doelen. Welke wedstrijden wil je starten en wat heeft je ploeg nodig? Hoe zit het met de kracht van de ploeg, het uithoudingsvermogen, de techniek en de snelheid? Zorg in het schema voor voldoende rust (1-2 dagen tussen zware trainingen minimaal). Kijk in je schema naar je einddoel en ga vanaf daar terugrekenen wat je in de trainingen moet leren.

1. Keerbeweging voor Filmpje https://www.youtube.com/watch?v=NJZH3bQA3Ts Indeling voor het schema is afhankelijk van je doelen. Welke wedstrijden wil je starten en wat heeft je ploeg nodig? Hoe zit het met de kracht van de ploeg, het uithoudingsvermogen, de techniek en de snelheid? Zorg in het schema voor voldoende rust (1-2 dagen tussen zware trainingen minimaal). Kijk in je schema naar je einddoel en ga vanaf daar terugrekenen wat je in de trainingen moet leren.

1. Keerbeweging voor Schouders voor bankje, kniehoek is 45 graden, armen lang en ontspannen Plaatsen is een subtiele en ontspannen beweging vanuit de armen, zonder twijfel het blad in het water laten vallen Ontspanning is belangrijk!!! Timing van inzetbeweging is lastig te coachen Indeling voor het schema is afhankelijk van je doelen. Welke wedstrijden wil je starten en wat heeft je ploeg nodig? Hoe zit het met de kracht van de ploeg, het uithoudingsvermogen, de techniek en de snelheid? Zorg in het schema voor voldoende rust (1-2 dagen tussen zware trainingen minimaal). Kijk in je schema naar je einddoel en ga vanaf daar terugrekenen wat je in de trainingen moet leren.

1. Keerbeweging voor Oefeningen: Uitlengen van voor Soppen Meekijken met het blad (tubbend met vast blad, en dan uitbouwen) Derde stop Ballerina's Indeling voor het schema is afhankelijk van je doelen. Welke wedstrijden wil je starten en wat heeft je ploeg nodig? Hoe zit het met de kracht van de ploeg, het uithoudingsvermogen, de techniek en de snelheid? Zorg in het schema voor voldoende rust (1-2 dagen tussen zware trainingen minimaal). Kijk in je schema naar je einddoel en ga vanaf daar terugrekenen wat je in de trainingen moet leren.

2. De haal Filmpje https://www.youtube.com/watch?v=8r7h-h4JTyI Indeling voor het schema is afhankelijk van je doelen. Welke wedstrijden wil je starten en wat heeft je ploeg nodig? Hoe zit het met de kracht van de ploeg, het uithoudingsvermogen, de techniek en de snelheid? Zorg in het schema voor voldoende rust (1-2 dagen tussen zware trainingen minimaal). Kijk in je schema naar je einddoel en ga vanaf daar terugrekenen wat je in de trainingen moet leren.

2. De haal Eerste deel van de haal: Druk snel opbouwen met benen, rug blijft voorin. Armen zijn gestrekt en lang Gevoel: riem achter paaltje haken.

2. De haal Oefeningen: Strijkhaaltjes Uitlengen van voor Tubben met vast blad

2. De haal Tweede deel haal: Rug actief tegen beentrap in, armen worden bijgehaald als rug bijna klaar is. Druk blijft op voetenbord tot het einde van de haal, het blad blijft bedekt tot het eind Boot geef je achterin een zet mee om de haal door te versnellen Dit komt vanuit de benen!!!

2. De haal Oefeningen: Warming-up: squatten Voetenbandjes op ergo losmaken Traphaaltjes Uitlengen van voor Koppeloefening (schuiven-koppelen)

3. Keerbeweging achter Filmpje https://www.youtube.com/watch?v=CyBl_DIV2Ck

3. Keerbeweging achter Schouders zijn achter het bankje, buikspieren zijn aangespannen Laat de haal niet uitdoven! Keerbeweging achter is subtiel en dynamisch Tot het eind druk op voetenbord en het blad blijft bedekt Armen blijven in beweging Geen stopje!!! Check de afstelling van de boot!!!

3. Keerbeweging achter Oefeningen: Uitlengen van achter, Eerste stop Koppeloefening Broekrandstop

4. Recover Filmpje https://www.youtube.com/watch?v=ggdeY57_PQg

4. Recover Ontspannen houding is belangrijk Armen zijn losjes gestrekt en volgen de riemen (boordroeien: draai mee met je riem, buitenschouder hoger dan binnenschouder) Rustig oprijden nadat het inbuigen is voltooid (tijdens rijden ook niet verder inbuigen) Je rijdt in één snelheid, niet vertragend/versnellend Bladen worden gedraaid vanuit de polsen, als de handen voorbij de enkels zijn

4. Recover Oefening: Derde stop Voor ontspanning: piano spelen, schouders optrekken en laten zakken

Waar leg je de focus? Onder water is belangrijk! Als coach zie je veel gebeuren in de boot: het kan helpen om dan te denken aan de vier haaldelen. Kijk naar wat de meeste bootsnelheid oplevert!

Volgende cursus: januari/februari Didactiek en doelen stellen Bij vragen: benader je CoachCo-mentor!