ONDERWIJS EN ARBEIDSMARKT

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over Diversion Bureau voor maatschappelijke innovatie
Advertisements

Ontwikkelingen in het VO. Passend Onderwijs • Samenwerkingsverbanden in de regio • De huidige organisatie van passend onderwijs is ingewikkeld. Ook is.
Centrale werkwinkel D:
Actielijnen School –Ex programma Matching-offensief
Van Participatie naar Participa(c)tie
Programma AMB Stand van zaken De Werkschool Drechtsteden/Zuid Holland Zuid Drechtstedendinsdag, 1 november 2011.
Presentatie Henny Knechten
Het Vakcollege: Meerwaarde in de regio
Energieke doelgerichte regionale aanpak
Deze presentatie Over het WERKbedrijf De arbeidsmarkt in de regio
Onderwijs & Arbeidsmarkt Jaap Bond, gedeputeerde Provincie Noord-Holland.
Brede School Rotterdam
Samen grenzen verleggen voor elk talent
1 De wereld aan je voeten ! Kiezen voor wetenschap, technologie en ondernemen in “a global world”
Strategische doelen van het hbo en de arbeidsmarkt Kees Zandvliet SEOR Erasmus School of Economics Presentatie voor de themabijeenkomst ‘Nieuw licht op.
Regionale samenwerking rondom jongeren Ton EimersMichiel van der Grinten.
Regionale betrokkenheid bij de beroepskolom Een casus… Dag van de Beroepskolom 5 oktober 2012.
WerkGevers Service Punt Zoetermeer Jolanda Kroon
Sociale Agenda 2020 Gesprek met de raad 3 en 4 april 2012.
(Beroeps) Onderwijs in Beweging
Decentralisaties oftewel: de transformatie van het sociale domein
Aan dit symposium werken ook mee: de ondernemersfederatie Westergozone, Commerciële Club Noordwest Friesland, Jonge Friezen Foarút en NHL Hogeschool. Schoolverlaters.
Vitale opgaven voor de Stad bestuursvergadering ZON, 4 febr. 2014
Schakelen tussen Onderwijs & Arbeidsmarkt Festival van het Leren, 12 september 2014.
Subsidieverleners: Sydo de Jong Projectleider Toptechniek in bedrijf Friesland 22 augustus 2014.
Vitale opgaven voor de Stad november 2014
De kracht van de samenwerking in de regio
Denk aan de toekomst FNV Manifest Gemeenteraadsverkiezingen 2010 Op 3 maart 2010* is het zover. Dan vinden in Nederland nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.
SECTORPLAN AGRARISCH & GROEN Maatregel 5 & Maatregel 6 Liesbeth van der Vegt Projecten LTO Noord SEB 27 augustus 2014.
Vrije gedachten bij vmbo-mbo-Ad Hans Daale Leido.
Informatie voor ouders groep 8 over:
IBN de basis voor groei Presentatie Commissie Inwonerszaken gemeente Boxmeer 29 augustus 2013 Ed de Leeuw - algemeen directeur IBN.
Wat is oud? Inleiding door: Arie Stolk redactielid Geron.
Fatima Zorg. De organisatie Hét expertisecentrum voor wonen, dagbesteding, begeleiding én behandeling voor mensen met een meervoudige of verstandelijke.
1. Workshop Kennisconferentie toptechniek op missie 2.
Educatie Maastricht en Mergelland. Educatie wat is dat ? Onderwijs voor volwassenen 18 + Binnen de Wet op de Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) Onderwijs.
Lokaal Woon en Leefbaarheids Plan. Lokaal Woon- en Leefbaarheids Plan  Waarom  Resultaten bijeenkomsten  Hoe nu verder.
Workshop sluitende aanpak rondom kwetsbare jongeren (VO en MBO) Liesbeth van der Lee RMC coördinator Jasmijn Plug Projectmanager ROC.
Jurgen Geelhoed Projectleider Techniekpact 14 maart 2014.
Werkconferentie economische vitaliteit, 1 november 2012Jan Sijtsma outube.com/watch?v=S9ISlgCG3bA ‘de KUNST van het VERBINDEN’
Projectleidersbijeenkomst Toptechniek in bedrijf 10 februari 2015.
Plan van Aanpak Toptalenten Regionale talentnetwerken po en vo Startbijeenkomst Top Talenten Stimuleren in het Noorden.
Jongeren in een kwetsbare positie en passend onderwijs.
16 april 2015 Miniconferentie VO  MBO Regio Eem Welkom.
Naar een succesvolle en duurzame samenwerking in uw regio! Ajoeb Mohamedajoeb.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
Strategische Sportvisie Heeze-Leende Bijeenkomst woensdag 23 november 2011.
Samen voor Veenendaal 21 mei 2016 MBO Issue analyse.
<plaats en datum>
Welkom FLOW Arbeidsmarktonderzoek Woningcorporaties 2016; highlights
Informatie voor ouders groep 8 over:
Scholingsvouchers voor werkzoekenden
Raadsledenbijeenkomst 15 mei 2017
Accountmanager bedrijven
Intersectoraal (opleiden) in het VMBO
Intersectoraal (opleiden) in het VMBO
Wat is de Amsterdamse MBO-Agenda?
Sjoerd Veerman Programmamanager Arbeidsmarktbeleid RIF-project
Kansen voor Jongeren in een Kwetsbare positie, RMC regio Utrecht
Welkom FLOW Arbeidsmarktonderzoek Woningcorporaties 2016; highlights
Verbinden van de werkgever, de school en de gemeente
STARTBIJEENKOMST.
Informatie voor ouders groep 8 over:
<plaats en datum>
Samen broeden: MBO Barneveld en de beroepspraktijk
Pionieren aan de kust: Langer thuis wonen in Schagen doe je samen!
MovingFuture Femke Schot, Thomas van Breemen-Schneider, Sanne Wolters, Sam Gilling & Eva Verduin.
Tel mee met Taal: Meer samenwerken voor minder laaggeletterdheid
Rol van de NVZF rondom het thema: stimuleren van beweeggedrag in ziekenhuizen Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuis Fysiotherapie Maart 2018.
Versterk de Jobcoach IN de school
Transcript van de presentatie:

ONDERWIJS EN ARBEIDSMARKT 6 november 2018

Mijlpalen van Meierijstad Economische ontwikkeling Wij ondersteunen initiatieven die stimuleren dat werknemers van bedrijven in Meierijstad hier gaan wonen. Wij organiseren samen met stakeholders thematafels om verbinding en beweging te creëren tussen ondernemers, overheid en onderwijs. We stimuleren aansluiting van opleidingen en aanbod (MBO/HBO/WO)

Mijlpalen van Meierijstad Onderwijsbeleid We (onder-)zoeken samen met onderwijs en bedrijfsleven naar concrete maatregelen hoe we verbinding kunnen maken tussen studenten, jonge werkzoekenden en de lokale arbeidsmarkt (bv stagebureau, scolarships, ‘HBO in de regio’).   We gaan met het onderwijsveld de lokale educatieve agenda (LEA) opnieuw vormgeven voor Meierijstad.

Mijlpalen van Meierijstad Inwoners met afstand tot arbeidsmarkt Met het bedrijfsleven ontwikkelen we plannen gericht op arbeidsparticipatie van inwoners met afstand tot de arbeidsmarkt Samen met partners stellen we een Aanvalsplan Laaggeletterdheid op waarin in ieder geval bereik van de doelgroep, doorontwikkeling van het aanbod en het verbreden van het netwerk van partners centraal staan.

Mijlpalen van Meierijstad Gemeente als werkgever We voldoen als werkgever minimaal aan de wettelijke taak tot baanafspraken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We stellen beleid op en duiden functies die geschikt zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en stellen deze ook open voor hen. We stellen als werkgever een stage- en afstudeerbeleid op voor leerlingen en studenten van speciaal onderwijs tot en met wetenschappelijk onderwijs. En geven vervolgens uitvoering aan het beleid.

SPEERPUNTEN Werkgelegenheid en Onderwijs POM Doelstellingen POM: Samenwerking met onderwijsinstellingen in de regio tbv instroom van jongeren, versterken van de verbinding tussen onderwijs en Ondernemers, kennismaking van leerlingen met het bedrijfsleven, behoud van jongeren in de regio, Ondernemers mobiliseren en een duidelijke structuur opzetten Aantrekken en behouden van goede en geschikte werknemers Onderwerpen: Samenwerking met onderwijs Duurzame inzetbaarheid Stage in Meierijstad

Samenwerking onderwijs Samenwerking met het primair onderwijs: Geen actieve rol POM Samenwerking met het voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo): Voorlichtingsbijeenkomsten voor docenten, leerlingen en ouders: VO in the lead Organiseren bedrijvenmarkt: Plan van Aanpak op te stellen door VO Praktijkcasussen: initiatief en Plan van Aanpak door VO

Samenwerking onderwijs Samenwerking met het middelbaar beroepsonderwijs (mbo): Voorlichtingsbijeenkomsten voor docenten, leerlingen en ouders: mbo in the lead Verzorgen van gastlessen: initiatief en Plan van Aanpak mbo Praktijkcasussen: initiatief, organisatie en Plan van Aanpak mbo Inventariseren kansen en mogelijkheden bedrijfsscholen i.s.m. mbo en ondernemers Samenwerking met het hoger beroepsonderwijs (hbo): Geen ondersteuning en draagvlak voor vestigen HBO/WO in Meierijstad (niet haalbaar) Op verzoek en initiatief HBO/WO (en/of bedrijven) wel open staan voor samenwerking bij stages, onderzoeksopdrachten, …

Duurzame inzetbaarheid / arbeidsmarktprogramma AgriFood Capital Behoud van medewerkers, de inzetbaarheid vergroten, leven lang leren, gezondheid en maximale benutting van kennis en vaardigheden biedt kansen  inzetten op duurzame inzetbaarheid Vanuit AgriFood Capital wordt een DI-scan ontwikkeld die gratis beschikbaar komt voor ondernemers in Noordoost-Brabant Ook andere tools/scans/bijeenkomsten vanuit die vanuit AgriFood Capital Werkt! beschikbaar zijn, gaan we actiever onder de aandacht brengen van de leden ondernemersverenigingen, zoals: Strategische Personeelsplanning: uitgebreide tool om de bedrijfsstrategie af te stemmen op het de kwaliteit en kwantiteit van personeel (www.strategischepersoneelsplanning-nob.nl) Scenarioplanning Bewustwordingstrajecten DI / wendbaar & weerbaar NO-Brabant https://www.agrifoodcapital.nl/nl/resultaten/id-12275/wendbaar-en-weerbaar- noordoost+brabant/ Stage in Meierijstad Gemiddeld ongeveer 50-60 advertenties De komende maanden gaat actieve acquisitie richting bedrijven weer worden opgezet De samenwerking met het onderwijs komt niet (goed) tot stand

WERKCONFERENTIE 23 OKTOBer 2018 Onderwijs & arbeidsmarkt Een terugblik!