Evaluatie, Actualistie en Oefening Incidentenplan riolering

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Samenwerking tussen vrijwilligers en beroepskrachten verbeteren
Advertisements

BattleBots The school battle.
AISHE cursus Rollen auditor in AISHE proces 13 en 14 december 2007 Niko Roorda en Jorien Helmink.
Logical Framework Approach
Project Risicocommunicatie Brabant Dialogen en Dilemma’s
Nederland Global e-Society Complex Provincie Utrecht Serie Gemeenten Auteurs: …………………….… Datum: © Globplex.com.
PGO! In PGO ligt het accent op het zelf doen, je gaat actief aan de slag met vragen uit een beroep, je bestudeert praktijksituaties en leerstof die daar.
Plattelandsontwikkeling in de Kromme Rijnstreek
pret met intervisie: ket-lessen Conferentie BV NT2 24 mei 2014
MIS HET NIET! JE DIPLOMA.
Zelhem 2mei 2013 Hanneke Verweij Biedt u hulp aan de meest kwetsbaren?
Recordkeeping - in 7 stappen naar een digitaal archief
Informatiebijeenkomst Beleidregel combinatiefuncties.
Opleiden naar de toekomst Werken in een satelliet.
Actiegroep ‘Bemiddeling en Selectie’ Begeleiding: Ann De Cuyper en Luc Henau.
Ondernemend Vitam Een training in ondernemend werken op je locatie.
Wouter van Tent – data-analist WINNET Data digging Brede Bijeenkomst – 1 oktober 2015.
Bestuurlijke aanbesteding dagbesteding Walcheren 1 21 oktober 2015.
ZORG Nieuwe kansen in het (ver)bouwen voor de seniorenmarkt Jaap Kolk, Robert Barendse.
Collectief vervoer: samenwerken Guy Hermans Kennisplatform Verkeer en Vervoer.
Informatie over deze presentatie (verwijderen voor gebruik) Bijgaande presentatie is ontwikkeld om groepen die met het programma Groepsontwikkeling willen.
PROCESPLAN lokaal proces van opstart tot pilotwoning Nul op de Meter.
Seminar asset management provincie Noord-Holland Grip op beheer en MEER Asset management in de gemeente Houten 4 maart 2015.
Optimalisering inhoudelijke opname en ontslaggegevens.
Organisatie & werkwijze Veiligheidshuis Utrecht d.d.23 november 2010.
Workshop door Emmy van Brakel en Petra van der Horst d.d. 9 december 2010 Project de Kanteling CG-Raad, CSO en Programma VCP.
Professionele nieuwsgierigheid Coaching en gesprekstechnieken
Frank Verstraeten Implementatie GROP. Frank Verstraeten Doelstelling 1 Doel: De algemene doelstelling van het OTO (beleids)plan van de GGD Flevoland is.
1 Bodemsanering fase 3 Doorn. Introductie fase 3 Definitie ‘fase 3’ in tijd: voorbereidende werkzaamheden, uit te voeren parallel aan de uitvoering van.
Jaarverslag Inleiding 2.OR en communicatie 3.Onderwerpen 4.Advies en instemmingsverzoeken 5.Kennis en scholing OR 6.OR en samenwerking met andere.
Inpassing jeugd-ggz in de drie uitvoeringsvarianten Bijeenkomst 4 juli 2016 met gemeenten, zorgaanbieders en softwareleveranciers met ondersteuning vanuit.
Volkshuisvestingsbeleid Brummen. Aanleiding nieuwe woonvisie Huidige woonvisie verouderd. Andere woningmarkt / vragersmarkt. Betaalbaarheid. Regelgeving:
Doorontwikkeling gebiedsgericht werken Sociaal Domein 7 juni 2016 Presentatie voor Wmo-raad.
Informatiedag verenigingen
Anders kijken, anders doen
Duurzaamheid in Gennep
Energiebesparing bij bedrijven
Transitiebijeenkomsten
Oprichting van de BIZ Krabbepolder/Zeehavengebied (Zuid)
Transitiebijeenkomst Utrect/ Vallei & Veluwe
Trainingsaanbod bij het nieuwe Taalblokken
Een vergadering organiseren
U10 gemeenten 7 van de 10 zijn middelgroot
12 oktober 2017 Aanwezigen & je richten op deze les.
Binnenkort start hier het webinar Facebook Marketing voor je groep - Deel II: ‘Je Scoutinggroep op Facebook’
PowerPoint Taal Bijeenkomst 6: Evalueren op leerlingniveau
Vergadering Personeelsdienst
Conversatietool leerlingenvervoer
De Sensatie van een Goed Leven Prikkelverwerking bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking Samen ontwikkelen van een ‘zorgtraject’ voor begrip.
Werken zonder te beperken – Het programma
Wat gaan we doen? Wat gaat er veranderen in de zorg?
PowerPoint Taal Bijeenkomst 6: Evalueren op leerlingniveau
Hoe laat ik leerlingen in de les leren?
Wateroverlast gemeente Werkendam door extreme regenval
Excursiedidactiek Radboud Docenten Academie
Betoog 1e versie Woensdag 19 oktober 2016 SCHM.
Samenwerken en communicatie
Welkom bij de bijeenkomst: WhatsApp-groep Veiligheid
Methodisch handelen Week 1. Methodisch handelen Week 1.
Inspelen op Innovaties
Bouwen aan succesvolle teams Met TeamQ
Bouwen aan succesvolle teams LSD en Casuïstiek
Hoe laat ik leerlingen in de les leren?
Coaching.
Interactief presenteren - checklist
100% Subsidie Ontwikkeladvies 2019.
Talentontwikkeling op school Het ontwerpen van een programma voor talentontwikkeling door (aankomend) leraren.
Startgroep nieuwe HR-cyclus
Enik Recovery College: Van gedachtegoed naar betekenisvolle praktijk
Informatiebijeenkomst Buurtteams Amsterdam & Aanvullende ondersteuning Wmo 9 en 18 september 2019.
Transcript van de presentatie:

Evaluatie, Actualistie en Oefening Incidentenplan riolering dinsdag 25 december 2018 Adviesgroep SAVE

Korte toelichting

Aanleiding In 2010 voor 17 gemeenten Incidentenplan riolering gemaakt Het IPR is in een digitale omgeving geleverd Het plan, in Winnet–verband plan wederom actief oppakken

Uw vraag Ondersteuning bij het actualiseren, evalueren en beoefenen Uitwisselen van ervaringen met het IPR in een evaluatie Het wordt tijd om het plan te gaan beoefenen. Actualisatie van het plan generiek is gewenst. Actualisatie per gemeente moet plaatsvinden. Het houden van een praktijkoefening is een passend vervolg.

Ons antwoord

Eerste dagdeel We organiseren op korte termijn één dagdeel voor alle betrokken gemeenten

De gemeenten komen met minimaal twee personen naar de bijeenkomst De gemeenten komen met minimaal twee personen naar de bijeenkomst. Dit leidt in totaal tot maximaal 30 personen voor deze bijeenkomst. Wij verwachten dat er, naast de beleidsambtenaar die zorgt voor het beheer van het plan, iemand uit het piket zorgt voor de eerste opvolging bij een rioolincident. In de bijeenkomst starten we met het evalueren van het werken met het plan in de afgelopen vijf jaar. Dit doen wij middels interactieve werkvormen in de groep. Vervolgens gaan we met alle aanwezigen oefenen, een uur lang met het afhandelen van incidenten bezig zijn. De insteek is om met veel personen tegelijkertijd te oefenen op dezelfde locatie. Doel is iedereen in zijn/haar rol de voor-(en na)delen van het plan bij afhandeling van incidenten te laten ervaren. Werkvorm is table top, in verschillende ruimtes zitten personen rond een tafel, zij krijgen een ‘fictief’ scenario voorgeschoteld. Opzet is om meerdere groepen van 3 tot 4 personen, die eenzelfde rol vervullen binnen de verschillende gemeenten, een scenario voor te leggen. Vraag daarbij is, “wat ga je doen, wie heb je nodig en wat zegt het plan.” Vanuit Antea Group zorgen we voor het proces en inhoudelijke begeleiding van de verschillende groepen met een drietal personen. Met elkaar kijken we na één uur oefenen (opgedeeld in diverse stappen) terug op het doorlopen proces, en vooruit, hoe verder. Actualisatie van het huidige plan, andere opzet, andere inhoud. Om te zorgen dat aanwezigen de kennis binnen de eigen gemeente over kunnen dragen zorgen wij voor een klein draaiboek en presentatie met de nodige informatie.

Actualisatie Antea Group Melding VRU, HDSR Opschaling VRU, HDSR Acties overige partijen (niet zijnde gemeenten) Processen Kaartmateriaal waterschap Tekstueel (inleiding, Nazorg, Begrippen, Afkortingen) Lay-out update digiplan

Actualisatie door Gemeenten Namen, telefoonnummers Kaartmateriaal gemeente Check acties gemeente Risicoanalyse Melding, opschaling gemeente

Praktijk Oefening We werken een draaiboek uit voor een veldoefening waar 2 tot 3 gemeenten tegelijk kunnen oefenen Wij zorgen voor enscenering op een locatie in de betrokken gemeente We begeleiden, observeren en evalueren de oefening

17 Gemeenten met een plan Gemeente Inlogpagina Bodegraven-Reeuwijk http://www.savedigiplan.nl/iprutrecht/bodegraven-reeuwijk/ Bunnik http://www.savedigiplan.nl/iprutrecht/bunnik/ De Bilt http://www.savedigiplan.nl/iprutrecht/debilt/ Houten http://www.savedigiplan.nl/iprutrecht/houten/ IJsselstein http://www.savedigiplan.nl/iprutrecht/ijsselstein/ Leusden http://www.savedigiplan.nl/iprutrecht/leusden/ Lopik http://www.savedigiplan.nl/iprutrecht/lopik/ Montfoort http://www.savedigiplan.nl/iprutrecht/montfoort/ Nieuwegein http://www.savedigiplan.nl/iprutrecht/nieuwegein/ Oudewater http://www.savedigiplan.nl/iprutrecht/oudewater/ Rhenen http://www.savedigiplan.nl/iprutrecht/rhenen/ Schoonhoven http://www.savedigiplan.nl/iprutrecht/schoonhoven/ Utrecht http://www.savedigiplan.nl/iprutrecht/utrecht/ Utrechtse Heuvelrug http://www.savedigiplan.nl/iprutrecht/utrechtseheuvelrug/ Veenendaal http://www.savedigiplan.nl/iprutrecht/veenendaal/ Wijk bij Duurstede http://www.savedigiplan.nl/iprutrecht/wijkbijduurstede/ Woerden http://www.savedigiplan.nl/iprutrecht/woerden/

Investering Aantal deelnemers Tot 5 gemeenten Tot 10 gemeenten   Eerste dagdeel Evaluatie en oefening table top 800 600 400 Actualisatie IPR generiek 900 450 Ondersteuning actualisatie IPR specifiek Regiewerkzaamheden op basis van vooraf gegeven calculatie, denk aan 2  tot 6 uur werk voor een adviseur Praktijkoefening 1.750 1.400 1.250 Totale investering per gemeente 3.450 2.600 2.100

Vragen

Afronding Wie doet er mee? Welk onderdeel?