De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Betoog 1e versie Woensdag 19 oktober 2016 SCHM.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Betoog 1e versie Woensdag 19 oktober 2016 SCHM."— Transcript van de presentatie:

1 Betoog 1e versie Woensdag 19 oktober 2016 SCHM

2 1e indruk Lay-out Verdeling alinea’s Voettekst Titel Signaalwoorden?

3 Een herkenbare structuur
Doel van het betoog: Een betoog heeft tot doel de lezer dezelfde mening als de schrijver aan te laten nemen. De argumenten die daarbij worden gegeven zijn erg belangrijk, deze moeten immers de lezer overhalen! Staat je standpunt in de laatste zin van de inleiding? Staan de argumenten in de kernzinnen? Zijn er drie argumenten voor het standpunt? Is er een tegenargument en wordt deze weerlegd? Is er minimaal 1 citaat (inclusief bronvermelding) terug te vinden? Staat er geen nieuwe informatie in het slot?

4 Nog maar 1 kans om te oefenen en beter te worden…
Gebruik de beoordelingsbladen uit de opdracht en wees heel kritisch! Arceer, noteer en streep aan. Beoordeel alle drie de teksten uit jouw groepje. Vervolgens ga je nu zelf je eigen tekst beoordelen. Ga daarna in gesprek met jouw feedbackpartners. Waar kun je nog meer punten behalen? Kun je misschien een ranking aanbrengen? Wie is de beste, wie moet er nog veel verbeteren?

5 Puntenoverzicht

6 Puntenoverzicht

7 Tijdens de les donderdag: Laagland meenemen en je roman
Huiswerk Voor donderdag uur 2e versie online inleveren via Magister Tijdens de les donderdag: Laagland meenemen en je roman Maandag na de vakantie  ROMAN 1 uit!! Dinsdag na de vakantie  start examenlessen


Download ppt "Betoog 1e versie Woensdag 19 oktober 2016 SCHM."

Verwante presentaties


Ads door Google