Ecsplore is onderdeel van PIW Groep

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorlichtingsavond De Granaet.
Advertisements

Gezonde voeding.
Gezond leven De quiz! Instructie voor de quizmaster en zijn/haar assistent: Leg eerst de bedoeling van de quiz uit: we gaan kijken wie er het meeste weet.
Materie, energie en leven
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Renata, Antonio en Marcel
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Ron van Diepen, Edwin Ooijevaar, Anko Top TLG,02 februari 2008
Voeding en bewegen!.
Het gebruik van gezonde vetten in de praktijk
Goedenavond Welkom bij
Simone van Ballegooie Fysiotherapeut
Anita Tump, diëtist Diëtheek
vetten: vet algemeen Vetten
Thema 2: Voeding en Vertering
De PABO student, die de juiste voeding kent!
De Actieve Voedingsdriehoek
Met een goede voeding op naar de Slachte!
Hoe zit het ook alweer? 4 groepen 4 vragen 4 antwoorden
MARGARINE.
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
Voortgezette assimilatie =
De voedsel en kracht quiz
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Voeding en sport Voedingsstoffen Koolhydraten en Vetten Eiwitten
Wat voedt jou deel 1..
VETTEN.
BLOK 2 Voeding is energie Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Informatiebijeenkomst
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Vitaal Burgerschap burgerschap.
Wat te doen vandaag Theorie Vetten Presentaties vitamine/mineraal
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Datumcopyrightauteurversie Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Cholesterol en Vetten.
Voeding & Vertering.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Thema Leven Les 5 Metabolisme.
Diabetes.
Voeding in de pedicurepraktijk
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Visieontwikkeling.
VETTEN.
Gezonde voeding.
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Hoofdstuk Transport VMBO-tl 2
Smul gezond.
Voedingsstoffen.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Welvaartziekten Hart en vaatziekten
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Leverancier van de Schijf van Vijf
Diabetes.
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal
Gezonde voeding.
Spijsvertering, les 1 D17vab.
Lezing Stichting Kind en Voeding
Thema 2 Voeding en vertering
Schijf van Vijf.
Het koolhydraatbeperkte dieet Deel II
Dit is een voorbeeld PowerPoint, om je een beetje op weg te helpen
Keuzedeel assisteren bij facilitaire diensten
Transcript van de presentatie:

Ecsplore is onderdeel van PIW Groep Informatie goede vetten en slechte vetten Vetten heb je nodig! Maar welke vetten zijn nu goed voor je en welke niet zo?! Op de volgende dia’s vind je het antwoord waarna je het vetbord kunt invullen! Ecsplore is onderdeel van PIW Groep

Vetten Vetten heb je nodig! Je kunt ze zien als brandstof en bouwstof voor je lichaam. Daarnaast zijn de vitamines A, D en E die erin zitten ook goed voor: Het afweersysteem Isolatie van de huid De opbouw van cellen

2 typen vetten: Onverzadigde vetten Verzadigde vetten Ezelsbruggetje: Onverzadigd = OK Verzadigd = Verkeerd

Onverzadigde vetten: Goed voor je hart- en bloedvaten Onverzadigde vetten: Goed voor je hart- en bloedvaten. Ze houden het cholesterolgehalte in het bloed gezond. Tevens helpen ze mee aan de opbouw van bepaalde lichaamscellen.

Bronnen van verzadigde vetten: vlees, zuivel, koek, gebak, suikerproducten, harde vetten (= margarine en frituurvet in een wikkel)

Verzadigde vetten: Een hoge inname van verzadigd vet geeft een hoger risico op hart- en vaatziekten. Verzadigde vetten kunnen namelijk het cholesterolgehalte in het bloed verhogen.

Bronnen van onverzadigde vetten: Noten en pinda’s, vette vis, avocado, plantaardige olien en plantaardige margarine (voor op brood), halvarine en margarine in een kuipje, vloeibare bak- en braadproducten, vloeibaar frituurvet, mayonaise (op basis van olie)

Transvet: Transvet is nog slechter voor de gezondheid dan verzadigd vet. Het verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Door zoveel mogelijk te kiezen voor vloeibaar of zacht vet en niet te veel koek, gebak en snacks te eten, beperk je de inname van transvet.