Nieuw leven Marcus 15:5-6 uit De Bijbel in Gewone Taal “De vrouwen gingen het graf binnen. Daar zagen ze een jonge man zitten. Hij droeg witte kleren…

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Schilderijen gemaakt door parochianen van de
Advertisements

Godsdienst.
Is er leven na de dood?.
De beroemdste persoon die er is …
schooltuinmedewerkers en de taalontwikkeling van kinderen
Hallo! De dia’s die volgen zijn gemaakt als advertentie-campagne door een kerk in Singapore. Vertaling: GKv Pijnacker-Nootdorp /
Jezus geneest Jezus genas iedere ziekte en elke kwaal. Toen hij de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos.
Leven door Christus’ dood
Godsdienst.
Pasen 2014 Zondag 20 april Matteüs 27:66 Ze beveiligden het graf door het te verzegelen en er bewakers voor te zetten. Marcus 16: 4-6 De vrouwen zagen.
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Er waren vele honderden nachtegalen, hoe moest hij nou Jorinde terugvinden?
Kruisweg uit Ayacucho We kijken en luisteren naar een kruisweg uit Ayacucho. De foto’s zijn ginds gemaakt door de mensen die Cosma bezochten. In een kruisweg.
Het verhaal van Pasen.
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
De Christelijke feestdagen
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
De Kruisweg van Jezus.
1e statie: Jezus wordt ter dood veroordeeld
Je eigen groenten en kruiden kweken Wanneer moet je ze zaaien? Hoe verzorg je ze? Wanneer kun je ze oogsten? Wat kun je er van maken?
Witte donderdag Jezus deelt bij de maaltijd een beker wijn en een brood Die voor eens en voor altijd zich offert in de dood.
Zondagochtend 27 maart 2016 Dageraadsdienst Lucas 24 vers 1 – 8 Op de eerste dag van de week gingen de vrouwen naar het graf en zagen de steen weg gerold.
Pasen! Jezus is opgestaan!. God, het is wel eens donker om ons heen. We voelen ons verdrietig en soms alleen. Soms zijn we ziek, we voelen ons niet goed.
Voorganger ds. Marijn Rohaan Ouderling : Bart v/d Velde Organist : Herman Kamp Muzikale medewerking wordt verleend door de huisband.
Maan en sterren Genesis 1:14-19
Het verhaal van Pasen.
Paaswake We komen in stilte de kerk binnen.
Mooi mens! Genesis 1:26-28 & 31 “God zei: ‘Nu wil ik mensen maken. Ze moeten op mij lijken. Ze zullen de baas zijn over de vissen in de zee en de vogels.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Blok I Jezus ontmoeten – toen
Groen is gras Genesis 1:9-13
Johannes 20 : Maria stond te huilen bij het graf van Jezus.
Matteüs 6: Maak je geen zorgen over eten en drinken.
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
Hier gaan we het levende-dia-spel doen!
Cadeau’s voor het kindje
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Genesis 1: God zei: ‘Ik wil mensen maken.
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
Lucas 1: God stuurde een engel met de naam Gabriël naar de stad Nazaret.
Kleurige tenten Opdracht: Maak kleine tentjes.
Kerstbal versieren In de kerstboom hangen verschillende kerstballen.
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Jezus liep met zijn leerlingen naar een tuin die Getsemane heette.
Les 5 De Vader zorgt Wat doe ik hier vandaag?
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Mozaïek Opdracht: Lees de Bijbeltekst hierboven.
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Duif Lucas 3: "Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus gedoopt was en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de Heilige.
Slapend in de storm Marcus 4:37-40
Reddingsboeien Opdracht: Speel drie op een rij, op de grond!
Maria en de engel Opdracht: Maak een engeltje.
Storm in een fles Proefje:
Bootje maken Opdracht:
Hoop in de storm Marcus 4:39-40 “Jezus werd wakker. Hij zei streng tegen de wind en het water: ‘Houd op! Wees stil!’. Het hield op met waaien, en het water.
Jezus’ lijdensverhaal (BLO Hagewinde Lokeren)
Boot bouwen Marcus 4:35-41 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. Jezus zat al in de boot. Ze gingen.
Storm in een fles Proefje:
De puinhoop van Judas Matteüs 26:3-4 & uit de Bijbel in Gewone Taal “De priesters en de leiders van het volk kwamen bij elkaar. Ze maakten een plan.
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Palmpasenstok Matteüs 20:17-19 uit De Bijbel in Gewone Taal “Jezus was op weg naar Jeruzalem. Toen hij met de twaalf leerlingen alleen was, zei hij: ‘We.
Introductieles Volg Mij!. Introductieles Volg Mij!
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
PAASZATERDAG PASEN de vieringen tijdens de goede week en op Pasen 2018
de hemel de nieuwe aarde gaan Gods kinderen direct na hun dood heen
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
“Papa zullen we een hol bouwen? ; vraagt Emma. “Het spijt me lieverd, maar ik heb geen tijd. Ik moet dit vanmiddag af hebben”; zegt papa.
Gespijkerd kruis Opdracht: Neem een houten plankje en 12 spijkers.
Stap je mee … De kruisweg Glaskunst Ingrid Meyvaert.
Nu wordt het oordeel over deze wereld geveld, nu zal de heerser van deze wereld uitgebannen worden Johannes 12:31.
Transcript van de presentatie:

Nieuw leven Marcus 15:5-6 uit De Bijbel in Gewone Taal “De vrouwen gingen het graf binnen. Daar zagen ze een jonge man zitten. Hij droeg witte kleren… De jonge man zei: ‘Jullie hoeven niet bang te zijn. Ik weet dat jullie op zoek zijn naar Jezus uit Nazaret. Hij is gestorven aan het kruis. Maar hij is opgestaan uit de dood. Hij is niet hier’.” Opdracht: Maak een bloempotje van klei. Versier hem met de kraaltjes. In het potje stop je wat aarde. Plant een bloembol in jouw potje. En nu wachten tot hij gaat groeien! Vragen om door te praten: (Hoe) kun jij aan de bloembol zien dat hier een mooie bloem uitkomt? Wat gebeurt er met een bloembol nadat je die in de grond heb gestopt? Jezus stierf en werd daarna in een graf gelegd. Maar na drie dagen was Hij daar niet meer, Hij was opgestaan in een nieuw lichaam! Waarom lijkt dat op jouw bloembol in de grond? Wat vind jij het mooiste aan de lente?