Algemeen beleid Update “Beleidsplan Sint-Vincentiusregio 2013-2018” dd. 12.10.2016.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Lokale dialoog over armoedebestrijding
Advertisements

Beknopt SEL-actieplan TOM periode Terugblik op 2012 & werkpunten 2013.
‘Besturen & beleid maken’
Een katholieke school is geen school van gelovigen, maar een school door gelovigen gedragen. Een katholieke school herken je aan haar ‘open deuren’. Ieder.
Van duurzaam energie-initiatief naar Met Elkaar Voor Mekaar
VRIJWILLIGERSBELEID.
Donderdag 14 mei  Seniorenrestaurant  In contact brengen van (alleenstaande) senioren met leeftijdsgenoten  Betaalbaar door samenwerking met.
EEN VOORBEELD: AZ TURNHOUT
Associated Members - Aangesloten Leden - Membres Associés AANGESLOTEN LEDEN.
De beleidsronde: een verkenningsronde van kabinet vs. lokale erfgoedactoren Erfgoedcel TERF.
Netwerk Lokale Economie 27/09/2013 Voorstelling Streekpact RESOC.
Stuurgroep Drugs 28 juni 2012 Oostende Voorstelling ondersteuningsproject nachtopvang Oostende.
Dialoog en netwerkvorming i.h.k.v. het lokaal sociaal beleid
ZELFZORG EN INTERNET EEN HAALBARE KAART IN OOST-VLAANDEREN?!
Visie en beleid op LOB Competent City 3 oktober 2011 Marieke Baijens & Wil Bom.
Maandag 20 juni 2005Lokaal Sociaal Beleid Gent Infovergadering LSB-FORUM KINDEROPVANG (Lokaal Overleg Kinderopvang)
Visienota professionalisering Toeristisch Onthaal Waar staan we & waar gaan we naartoe? Koen Craenen, projectcoördinator toeristisch onthaal.
Zorggroep Fysiotherapie Zutphen Oost Achterhoek. De stand van zaken, hoe staat het ervoor? Zorgstandaard Integrale bekostiging Ketenzorgorganisatie Monodisciplinaire.
PROCES GROEI EN DOORONTWIKKELING Ruth Claes
Caraes NGO. Broeders van Liefde stichter PJ Triest cultuur van de caritas/liefde verspreiden door dienstbaarheid bij armen en de meest uitgestotenen via.
LOMOZ Versterking van de positionering 1. 2 Agenda 1.Drijfveren: idealisme 2.Marketingbeleid 3.De vertaalslag naar de LOMOZ situatie 4.Plan van aanpak.
MSF FysiotherapeutenDeventerSalland i.o. 13 september 2010.
KARUUR ? Ondersteuning van jeugdraden – Website – Helpdesk – Vorming – Begeleiding Ondersteuning van jeugdparticipatie – Sporadisch – Projectmatig.
Decentralisaties oftewel: de transformatie van het sociale domein
Zorgnetwerk Midden-Brabant. Inwoners: Zorgnetwerk Midden- Brabant Historie 28 december februari 2003.
Beleid rond korte keten in Vlaanderen
Oorzaken aanpassing decreet lokaal provinciaal Interne staatshervorming rol van de provincies / provinciaal beleid wordt in vraag gesteld Planlastvermindering.
Netwerk voor sociale inclusie European Anti-Poverty Network EAPN Europees Netwerk Armoedebestrijding.
Samen aan de slag voor het versterken van ons bibliotheeknetwerk 3 oktober 2006 Holstohus, Olst.
Bakens voor een tweede cyclus scholengemeenschappen basisonderwijs Visietekst: Marc Van den Brande, VVKBaO Begeleidingstraject SG 2011 DPB-Mechelen-Brussel.
ZELFZORG EN LOKAAL SOCIAAL BELEID HOE MAKEN WE DIT HAALBAAR?
GO!2020 Workshop Hervorming SO. Eerste graad Eerste niveau  Tweede niveau  Derde niveau  Vierde niveau –Viveau.
VISITATIERAPPORT WOONGOED ZEEUWS-VLAANDEREN. WAAROM VISITATIE? VISITATIE IS EEN VERANTWOORDINGSINSTRUMENT OVER DE PRESTATIES VAN WONINGCORPORATIES. EEN.
Zachte waarden klinkende resultaten?!. Uitgangspunten van de werkgroep De deelnemende ROC’s delen de notie dat (kern)waarden onderscheidend en legitimerend.
De kracht van informatie voor beleidsontwikkeling
Moreel Beraad in het Sociaal Domein
Ouderenraden en Actief ouder worden Colloquium GroenPlus
Gemeenschapsontwikkeling door zelfsturing
VTO, de brug van oud naar nieuw KENNISOVERDRACHT bij het departement Leefmilieu en Infrastructuur.
Van leeftijdsbewust naar duurzaam personeelsbeleid casus Kind en Gezin 12 december 2007.
Het ontstaan van een visie? Er is een behoefte: – Van de ouders – Van het team Inspiratie door anderen (artikels, studiedagen, oproepen, nieuwsbrieven,…)
WELKOM Informatieavond parochie Joannes de Doper 3 maart 2009.
Integratiedienst Gent – Kaprijkestraat 12, Gent – Tel – Voorstelling INTEGRATIEDIENST LOP Intermediairen maandag.
HISTORIEK ‘45: Hervorming pensioenstelsel Werknemers bouwen tijdens hun loopbaan een pensioen op Ziekenfondsen en arbeidsorganisaties krijgen meer oog.
29 januari Agenda Wie zijn wij Werking bestuur Werking werkgroepen Aanwezigheden Externe samenwerkingen Richtlijnen Oproep.
Decentralisatie AWBZ Gemeentelijke aanpak. College Zorg en Welzijn (CZW) Bestuurlijk overlegplatform Zeeuwse gemeenten (13) en Provincie (sinds 2005)
ALLIANTIE REGIOCONVENANT. 2 sporen: -Raamovereenkomst t.b.v. Regioconvenant -ICES-traject -Raamovereenkomst t.b.v. Regioconvenant -ICES-traject.
Noord-Zuidsamenwerking Deinze De GROS vandaag en morgen Oost-Vlaanderen, een solidaire provincie We maken er samen werk van ! Februari 2014.
monumenten- en erfgoedraad 1 De MONUMENTEN- en ERFGOEDRAAD een motor in het gemeentelijke CULTUURBELEID van Borgloon.
4 juni 2015 presentatie aan de Raad over: (concept) Jaarrekening e Bestuursrapportage 2015 Voorjaarsnota 2015.
Een initiatief van drie kadergroepen 25 juni 2013.
1 Gemeenschapsontwikkeling door zelfsturing 30 oktober 2010 Wil van der Coelen Regisseur zelfsturing.
ISB-CONGRES – 17 MAART 2011 KINDEROPVANG EN SPORT.
VAC Herman Teirlinck Agentschap Onroerend Erfgoed.
Invoering Examenprofielen Rini Romme november 2011.
‘Opleiden, trainen en oefenen ter voorbereiden op rampen en crises’ OTO bijeenkomst Ir. Pieter A.C.L. Janssen 29 januari 2009.
WELKOM © Misjel Decleer SCHACHTBOKKEN -EISDEN. GEMEENTEmaasmechelen Themadagen »Bij aanvang nieuwe legislatuur: violen (bestuur/administratie) op elkaar.
De lokale overheid als actor in de vermaatschappelijking van zorg Katrien Schryvers OCMW-voorzitter 20 mei 2016.
Lokale invulling betrokkenheid raad bij decentralisaties Datum 4 april 2013.
Stichting Zaandamse Gemeenschap
Visie op medewerkers vanuit talentgerichte invalshoek
Landelijke raad 10 december 2016
Samen werken aan leefbaarheid
‘Ontwikkelen doen we samen’
Oprichting Regionaal Landschap Schelde–Durme vzw
F O V I G de federatie van gebruikersraden en ouderverenigingen in voorzieningen voor personen met een handicap Presentatie FOVIG.
Regionaal Platform Ouderenbeleidsparticipatie Gent 26/06/2018 Gent
Provinciale Commissie Buitenschoolse Opvang vzw
Marleen Dethier - transitiecoach
Vzw Mechelen MeeMaken.
Transcript van de presentatie:

Algemeen beleid Update “Beleidsplan Sint-Vincentiusregio 2013-2018” dd. 12.10.2016

Algemeen beleid “Beleidsplan Sint-Vincentiusregio 2013-2018” – DOMEIN 1 Spiritueel leven en gebed: Inzetten op spirituele bloei Basisdoel 1.1: Ons religieus leven meten aan de leefregel, persoonlijk en als gemeenschap in dialoog met de huidige situatie en cultuur. Afgewerkt Basisdoel 1.2: Stimuleren en kansen geven aan verschillende vormen van spiritueel leven vanuit het charisma van de Broeders van Liefde. Zie evaluatie van 2015 met oversten en raden 1.2.1.7 gesprek in de kloostergemeenschappen over gastvrijheid voor spirituele groepen. Opbouwdag 2016 Synthese op overstenvergadering gebracht 8 juni 2016 1.2.1.8 gesprek in de kloostergemeenschappen over de gebedscultuur in de gemeenschappen. Agenderen op overstenvergadering sept 2016 Opbouwdag begin 2017 met inbreng van werkgroep aangesloten leden 1.2.1.12 Actiepunten definiëren voor het ondersteunen van visie en beleving van geloften Input van provinciale werkgroep inspiratie van de leefregel verwerken Format definiëren voor initiatief

Algemeen beleid “Beleidsplan Sint-Vincentiusregio 2013-2018” – DOMEIN 2 Vorming en Roeping Vormingsplan: vertaling laat op zich wachten …   Basisdoel 2.2: Initiatieven nemen op vlak van permanente vorming voor broeders en aangesloten leden in afstemming met het provinciaal niveau. 2.2.1 Organiseren van eventuele vormingsactiviteiten na voorstel en voorbereiding van de werkgroep vorming en roeping. Bestuderen van document over identiteit en zending van broeders Seminarie spiritualiteit en charisma: terugkomdag op 10 december, herhaling driedaagse gaat niet door. Basisdoel 2.3: Het uitdragen van een roepingspiritualiteit. 2.3.3 Periodieke publicatie om de congregatie onder de aandacht te houden. “Magazine” in voorbereiding Jaar van barmhartigheid Grondstroom en werkvormen (zie 15 oktober) Facebook, aanwezigheid op kerknet …

Algemeen beleid “Beleidsplan Sint-Vincentiusregio 2013-2018” – DOMEIN 3 Missie, apostolaat en engagement Basisdoel 3.1: De broeders stimuleren tot het beleven van onze zending en, aangepast aan de huidige leefomstandigheden van de lokale gemeenschap, tot het opnemen van een (apostolisch) engagement.   3.1.3 Gesprek in de kloosterraden over zending van de leden van de gemeenschap. Opbouwdag najaar 2016 Synthese op de overstenvergadering na reeks Basisdoel 3.2: Waar mogelijk het ondersteunen/inspireren/oriënteren van de organisatie op regionaal en lokaal niveau. Verder werken aan inhoud op basis van basisdoel 1.1 en 1.2 Congregationele organisatie Opdelven van onze grondstroom bij mensen waar we op betrokken zijn …

Algemeen beleid “Beleidsplan Sint-Vincentiusregio 2013-2018” – DOMEIN 4 Gemeenschap en welzijn 4.1.1 Het gesprek aangaan met de kloosterraad van elke gemeenschap aangaan met het oog op het versterken van leefbaarheid en kwaliteit van leven. Sint-Pieter Sint-Bavo: aangesloten leden en communauteiten 4.1.2 Ontwikkelen van een visie op het inschakelen van leken in de organisatie van de leefgemeenschappen Vormingsseminarie met medewerkers eind oktober 2016

Algemeen beleid “Beleidsplan Sint-Vincentiusregio 2013-2018” – DOMEIN 5 Aangesloten leden 5.2.1.3 Een procedure voor de kapittelwerking met aangesloten leden uitwerken. Werkgroep structuren van aangesloten leden ondersteunen Vanuit broeders voorstellen doen over samenwerking in kapittelperiode.

Algemeen beleid “Beleidsplan Sint-Vincentiusregio 2013-2018” – DOMEIN 6 Het bestuur van de Regio Basisdoel 6.1: Toepassen van de principes van goed bestuur   6.1.2 Identificeren van werkpunten in activiteiten rechtstreeks onder de regio. Verhoogde betrokkenheid beleid van initiatieven onder vzw projecten 6.1.3.3 Het monitoren van de financiële situatie van de Regio vanuit de noodzaak om inkomsten en uitgaven in evenwicht te brengen Aanbevelingen van financiële commissie opvolgen