Project Management Fails

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Deze TANTRA komt uit India.
Advertisements

Aandacht voor het steunend netwerk
Hondenhumor Kattengein Film is voorzien van geluid.
toolbox deco-procedure
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
© de vries business consultancy, 2008
Blijf bij mij Jolink.
Verstand en liefde zijn vreemden voor elkaar…
Een startersgids voor innovatie
Wat maakt het leven zinvol?
Jan Willem Boissevain Directeur S&BD Logica 29 januari 2010.
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Geloven en nu….
Iedereen coach naar Jef Clement.
Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom.
Interpreteren van data
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
Rekenen groep 4.
Project Management Fails
Vraag aan de Helpdesk: Hoe kan ik LIEFDE installeren?
Jezus roept de leerlingen
Help! Verzuim voorkomen
Inzet Cao VVT Honderden gesprekken Bijeenkomsten| Enquête onder 2500 Abvakabo leden Kwaliteit van zorg: bewoners krijgen niet de zorg die ze verdienen.
Ondernemende professionals gevraagd! Lieve help!
Als woorden belangrijk worden…
Rouw & Verlies Les 3.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Reclame Masters | Ik en reclame!
H9 Sturen. Bewaking scope Door scope verandering is er kans dat er meer geleverd wordt dan afgesproken Meer leveren betekent meer kosten Meer leveren.
Solliciteren: wat wil ik?
Flip de Proef Hoofdstuk 4 maar dan anders…. Wat is dat? Hoofdstuk 4 gaat over handig tellen. Dat gaan we proberen 's op een andere manier te doen. Ik.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Woordjes leren.
Archipel – Eindhoven Dagbesteding nieuwe stijl “Ik blijf gewoon mijn ding doen” De cliënt in regie Janneke Vissers Teamleiding Dagbesteding, projectleider.
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
Talent in Ontwikkeling
Centraal Examen Nederlands
De Geest en een Heilig Leven
Best Value Procurement (BVP) Prestatiegerichte inkoop
Onbedoelde zwangerschap
website pakket Je Bedrijf Onbezorgd Online!
De scriptie Sommige studenten schrijven het in 2 tot 3 maanden, anderen doen er een jaar of meer over… Factoren: Motivatie Plan van aanpak Begeleiding.
Havo-4 Les 1 Wie ben ik? Keuzebegeleiding.
LOB zeven stappen naar succes
Wachten Genesis “God zei tegen Abraham: Ik zal Sara een zoon van jou geven. En er zullen later volken en koningen van haar afstammen.’ Abraham maakte.
Talent in Ontwikkeling
VWO 6 Wiskunde C – les 1 Meneer Ypma.
Het Potlood.
Exodus 18: De hele dag kwamen lange rijen mensen bij Mozes.
Vmbo 2 economie Waarom werken?
Gebedsboom Filippenzen 4:6
In gesprek met elkaar Gebruik eventueel rode en groene kaartjes waarmee mensen kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stelling.
Nee Zeggen!.
Eerste Hulp Bij Schade 112contra.nl.
Huiswerkopdracht Politiek
Het Potlood.
Blijf bij mij Jolink.
Verstand en liefde zijn vreemden voor elkaar…
Kwaliteitskader 2017 Stichting de Parel.
Blijf bij mij Jolink.
Nee-zeggen Footer Text 12/30/2018.
Praktijktoets Eind LP 1 VP17U.
HOE SCOOR JIJ? Naam deelnemer: Leeftijd: Project: Datum:
waar / niet waar HET IS BELANGRIJK OM VEEL GELD TE VERDIENEN
Zichtbaarheid Creëren
Mindset, targets en doelen
De scope van het project
De onzichtbare MT - vergadering
Minimaal €221,- per maand minder
Transcript van de presentatie:

Project Management Fails ter lering ende vermaeck

Project Management Fails Van fouten kun je leren. Van je eigen fouten, maar ook van andermans fouten. Deze Project Management Fails vormen een compilatie van uitspraken van projectmanagers die het allemaal al een keer hebben meegemaakt. Misschien herken je er een van jezelf, of hoor je het een collega zeggen... Lees het met een , en neem de lessons learned mee in je lopende project. Of beter nog: deel het met je team en je opdrachtgever. Zodat je er allemaal beter van wordt.

Fail # 1: Lees het contract eens, maar nooit weer Dat contract is van voor mijn tijd. Ze hebben het zo verkocht. En ook al kan het niet, wij moeten het maken. Onze taak is het ontzorgen van de opdrachtgever. Ze blijven maar zeuren over een projectmanagementplan dat we moeten gaan opleveren. Risico’s zijn voor de opdrachtgever. Facturatie pas na definitieve goedkeuring documenten.

Fail # 2: Negeer de klant Dank voor de opdracht, we leveren over drie maanden op. Wie is eigenlijk mijn opdrachtgever? De opdrachtgever is een veelkoppig monster. Voortgangsrapportages zijn niet nodig; ze worden toch niet gelezen. Dit zit niet in de opdracht. Die mensen van Beheer zijn lastig.

Fail # 3: Laat wijzigingen op zijn beloop Dat kunnen we nog wel erbij doen. Dat past nog wel binnen het vaste afgesproken budget. Minderwerk bestaat niet. Ik heb nog wel een potje ergens. Maar uw collega heeft toen gezegd dat het moest gebeuren! Kunnen we dan qua geld ergens in het midden uitkomen?

Fail # 4: Kwaliteit is belangrijker dan geld en uren Het moet gewoon goed zijn. Engineers willen altijd gouden kranen. Een tevreden klant is ons belangrijkste doel. Wij gaan niet voor een zesje. Zo doen we dat altijd. Dit moet nu eenmaal verder worden uitgezocht.

Fail # 5: Sta regelmatig teamwisselingen toe Met haar uitstekende cv hebben we de opdracht binnengehaald. Daarna zien we wel wie het echt gaat doen. Er zijn meer projecten dan de mijne. Dus ja, soms raak ik een teamlid kwijt. Als het afdelingshoofd geen mensen beschikbaar heeft, regel ik het zelf wel. De afgesproken capaciteitsplanning is nu eenmaal niet heilig hier. Capaciteitsplanning? Wasda?

Fail # 6: Laat opleggen wie je partners zijn We hebben nu eenmaal afspraken met deze partij. Er schijnt een of andere deal te zijn met de directie. Inkoop bepaalt. Je hebt het niet altijd voor het zeggen. Waar wrijving is, ontstaat glans.

Fail # 7: Negeer of verbloem negatieve signalen We gaan het niet redden. Die urenraming is echt te laag. De factuur is nog steeds niet betaald. Vóór de Kerst gaat niet lukken. Hierbij ontvangt u versie 5 van het Definitief Ontwerp.

Fail # 8: Werk langs de randen van integriteit Ik vraag altijd teveel, dan kan er nog worden onderhandeld. Als jij dat nu voor mij regelt, dan doe ik een goed woordje voor jou. Ik laat mijn team uren schrijven met een vork. Zo halen we de afgesproken korting terug. Ik accepteer maar dat hij mijn projectprognose aanpast, hij is immers mijn baas. In dit project verlies ik geld, maar dat maak ik administratief wel weer goed met een ander project.

Fail # 9: Onthoud alles, leg zo min mogelijk vast Ik ben het wandelend geheugen van het project. Dat hebben we zo toch afgesproken? Jij zou dat toch doen? Dat regelen we later wel. Ik heb geen tijd om te tikken.

Fail # 10: Vraag nooit om hulp Hulp vragen is een zwaktebod. Ik moet het zelf kunnen. Niemand kan mij helpen. Als projectmanager moet ik het zelf oplossen. Mijn project is uniek. Ik kan het nu eenmaal beter. Hulp vragen kost teveel tijd.