Collector Diets Heur Peter Gillis

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Infovergadering De Sombe 24/09/2012
Advertisements

Infovergadering Veldstraat 24/09/2012
Maximale afkoppeling van hemelwater Ontwerpplannen
21.344A: Collector Kapellemeersen-Roeveld-Resschebeke
Wegenis- en rioleringswerken Mastellestraat
Project Herinrichting
Colemontstraat, Schotelstraat en Kuilbergstraat
Maximale afkoppeling van hemelwater Voorontwerpplannen
1 © Aquafin NV 2008 Verbindingsriolering Langestraat, Rotselaar Joan Deckers, projectleider 15 november 2010.
KUURNE Aansluiting van de R8 met de industriezone Kuurne Rioleringswerken “Afkoppeling industriezone Noordlaan” Infovergadering
Collector Molenbeek fase 3 – Hauwerzele en Blareveld
1 © Aquafin NV 2008 Collector Molenbeek fase 2 St Lievens Houtem 20371C Jona Londers, projectleider 2 maart 2010.
Aquafin partner for all wastewater projects 1 FASE 3: Ommegang West tot burelen Westvlees.
1) Inleiding Schepen Geert Moerkerke
Pidpa – HidroRio in Willebroek
Infovergadering wegenis- en rioleringswerken in de Klonkeveldstraat te Gavere 25 augustus 2011.
Geetbets: VBR Kromme Maas
Infoavond werken Kuringen Noord
LAUWE Rekkemstraat - Menenstraat K. Astridlaan INFOVERGADERING 15 maart 2010 Bureau Cnockaert.
Inhoud: Fasering en Planning Verloop werf FAQ. Inhoud: Fasering en Planning Verloop werf FAQ.
VERWELKOMING Kathleen HUTSEBAUT Burgemeester WEGENIS EN RIOLERING Landegemstraat Infovergadering 28 april 2015.
Wegenis- en rioleringswerken in de Posthoornstraat te Zulte
Wegenis- en rioleringswerken Leugenberg – Marconistraat – Edisonlaan
Project: Albertkanaalstraat & Overdemerstraat Infovergadering.
Wegenis- en Rioleringswerken Project: Watermolen – Liefkenshoek Bewonersvergadering 18 september 2014.
Pidpa – Riolering in Zoersel. Wie zijn wij? Pidpa - Riolering = project van Pidpa voor rioolbeheer van de gemeente Pidpa is actief in 28 gemeenten op.
De Afkoppeling Stappenplan Timing Wie betaalt wat? Zaken om mee te nemen Dhr. Beeckman.
Doortocht Itegem - Aanleg riolering en wegenis - Voorstelling bewonersvergadering 25 april 2013.
Sniederspad – Paddenklank W EGEN - EN R IOLERINGSWERKEN “KOSTERBOS”
Project K : Rioleringswerken Wortel kolonie Voorstelling bewonersvergadering 4 september 2013.
Afkoppelingswerken op perceelsniveau Info-avond Riolerings- en wegeniswerken Weikantlaan, Berkenlaan, Populierendallaan, Verlandevijvers en Oude Schapenbaan.
23 maart 2015 Feestzaal Fenikshof Grimbergen Herinrichting Brusselsesteenweg (N202) en Wolvertemsesteenweg (N211)
Afkoppeling Haneveldlaan Gemeente Grimbergen Infovergadering
Rioleringswerken Engstraat – Peerdsstraat – Jagersweg – Korte Straat – Meiberg – Molenberg Informatievergadering mei 2012.
1 Gemeente Rijkevorsel: K : Wegen- en rioleringswerken in Looi – Looiweg - Smeel 14/06/2016.
1 Heist-op-den-Berg: ontsluiten woonzone Werftsesteenweg en sanering lozingspunt Moerenloop Weg- en rioleringswerken Werftsesteenweg en Biekorfstraat 1Ondergrondse.
Hasselt Riolerings- en wegeniswerken Albertkanaalstraat en Overdemerstraat Infovergadering inwoners 10 & 17 februari 2016.
Riolering- en wegeniswerken Kriekelstraat, Kolverenstraat, Bruinstraat, Oudestraat, Eikenenweg, Broekstraat en Blookstraat Infovergadering inwoners 30.
1 BRASSCHAAT: Wegen- en rioleringswerken Het Leeg - Aanleg riolering en wegenis -
Collector Voer fase 1 Peter Gillis Aquafin partner for all wastewater projects 3 Aquafin in ‘s-Gravenvoeren waarom, wat, hoe? Waarom deze.
Aansluiting Neerpoortenstraat 26 september Waarom zijn we hier samen? Inleiding door de heer burgemeester Danny Vangoidtsenhoven Toelichting Aquafin.
Stad Tongeren Riolerings- en wegenisproject Mal Infovergadering inwoners 4 juli 2016.
Aquafin en Kasterlee plannen werken in uw buurt Infoavond 2: Sanering lozingspunt en aanleg fietspad Tielensteenweg Ronny Collet 24 maart 2016.
Afkoppelingswerken op perceelsniveau
Afkoppelingswerken op perceelsniveau
Project:Hossenstraat Tongeren
Informatieavond riolerings- en wegeniswerken Warandestraat
Aanleg fietspaden luikersteenweg N3E
IBA BEHEER HEIST-OP-DEN-BERG
Wegeniswerken Waverse Steenweg
Infoavond Herinrichting Boxbergheide fase 2 R/001424
Project:Hossenstraat Tongeren
Riolering en wegenis in de Meerstraat, Limbosbaan, Kapruin
Rioleringswerken Neerpoortenstraat
– Collector Diets Heur Studiebureau - Ontwerper
Herinrichting Poststraat & Meisestraat
Wie zijn wij? Wie is er allemaal uitgenodigd?
Collector Zaubeek : Karreweg - Olsenestraat
Zulte – collector Houtstraat
Infovergadering inwoners
Heraanleg Erasmuslaan, Haldewychlaan, Ruusbroeclaan en Vondellaan
Infovergadering Vervanging voetpaden en riolering Erasmuslaan, Hadewychlaan, Ruusbroeclaan en Vondellaan Woensdag 21 februari 2018.
Geetbets Wegen- en rioleringswerken in de Persoonstraat 27/11/2018.
Informatieavond riolerings- en wegeniswerken
Informatievergadering – 31 mei 2017
Vleteren – Woesten Wegenis en rioleringswerken in de Poperingestraat te Woesten Bewonersvergadering 13 november
Kathleen HUTSEBAUT Burgemeester
HERAANLEG DRIESSTRAAT
HERAANLEG KOUTERSTRAAT
Verduidelijking adhv een conceptueel voorbeeld
Transcript van de presentatie:

Collector Diets Heur Peter Gillis De titels op deze pagina worden aangepast i.f.v. het project, met enkel de projectnaam en de naam van de spreker. Projectnaam is enkel projectomschrijving, bvb. “Collector Stambeek” en dus niet “Project 97258: Merchtem – Collector Stambeek” Deze pagina wordt getoond terwijl de mensen binnenkomen. Peter Gillis

Aquafin in Diets-Heur en Vreren waarom, wat, hoe? Waarom deze werken? Wat gaat er gebeuren? Hoe zullen de werken verlopen? Waarom zijn we hier samen? Een goeie avond beste mensen en van harte welkom. Waarom zijn we hier samen? Wij willen u zo vroeg mogelijk op de hoogte brengen van de geplande werken. Zo kan u op de werken anticiperen. We willen vanavond ook informatie uitwisselen met u, want mogelijk beschikt u over informatie die essentieel is om uw leven tijdens de werken te vergemakkelijken. Dat brengt ons bij hoe de avond verder zal verlopen? We zullen u eerst uitleggen waarom de geplande werken noodzakelijk zijn. Daarna krijgt u meer informatie over wat de werken juist inhouden, en hoe ze zullen verlopen. Tot slot krijgt u de kans om vragen te stellen die iedereen aanbelangen.

Waarom deze werken? Richtlijnen Europa Vlaams Gewest  Aquafin Proper water in beken en rivieren Waarom zijn deze werken nodig? Europa heeft haar lidstaten een aantal richtlijnen opgelegd om de kwaliteit van onze waterlopen te verbeteren. In België is de waterkwaliteit een bevoegdheid van de gewesten. Het Vlaamse Gewest doet een beroep op Aquafin om het huishoudelijke afvalwater te zuiveren. Niet om er drinkwater van te maken, maar wel om onze beken en rivieren terug proper te krijgen.

Hoever staan we al? Waterzuivering in Vlaanderen Te vinden op Meridian => recentste gegevens dateren van 2007: - Zuiveringsgraad:   Kennisbank:\Kennisbank\IN\Intern\10 OP-projecten\10.00 Algemeen\10.00.04 Minder Hinder\Zuiveringsgraad dec 2007.xls - Aansluiting & rioleringsgraden:   Kennisbank:\Kennisbank\IN\Intern\10 OP-projecten\10.00 Algemeen\10.00.04 Minder Hinder\aansluiting & rioleringsgraden.xls Bekken MAAS 87% 84% 87% inwoners aangesloten op riolering 68% inwoners effectief gezuiverd 22.411 Diest - Aquafin nv

Wat zal er gebeuren? Waar wordt gewerkt? Verzameling afvalwater Direct: 569 IE Toekomstig: 818 IE

Hoe zullen de werken verlopen? Hoe zullen de werken praktisch verlopen, en wat betekent dat voor de bereikbaarheid van uw woning?   Om te beginnen is het belangrijk dat u het verschil begrijpt tussen de duur van het project, en de duur van de hinder voor u. Wij zullen namelijk ons project opsplitsen in verschillende fasen, om de bereikbaarheid van uw woning zo veel mogelijk te garanderen. In de zone waar wij rioleringswerken uitvoeren, zullen wij eerst over de volledige lengte van de zone het wegdek afschrapen.

Hoe zullen de werken verlopen? Dan komt de graafmachine voor de aanleg van de rioleringsbuizen. Er wordt een sleuf gegraven, daar wordt de buis ingestoken, en de sleuf wordt onmiddellijk terug dicht gelegd. Zo schuift de trein langzaam op over de hele werkzone. Waar de buizen al zijn aangelegd, zal onze aannemer een tijdelijke steenslagverharding aanbrengen.

Hoe zullen de werken verlopen? Zijn daarmee de graafwerken achter de rug?   Nee. De grote kranen zijn wel weg en er zal een ploeg voor de huisaansluitingen verschijnen. De huisaansluitingen zijn de verbindingen tussen uw woning en het rioleringsstelsel. Tijdens deze fase is de hinder meestal beperkt omdat deze sleuven smaller en minder diep zijn. Die sleuven dwarsen wel het voetpad zodat voetgangers misschien een stukje om moeten lopen (tenzij de aannemer gebruikt maakt van tijdelijke/verplaatsbare bruggetjes.) Als uw aansluiting onder uw oprit zit, zal u tijdens dit deel van de werken niet met de wagen op uw oprit kunnen. Nadat de nodige buizen geplaatst zijn zullen ook deze sleuven terug aangevuld worden.

Hoe zullen de werken verlopen? Daarna worden de lijnvormige elementen aangelegd, zoals de boordstenen en de straatkolken. Als die voldoende zijn uitgehard, brengt de aannemer een onderlaag voor het asfalt aan en worden de voetpaden heraangelegd in de nieuwe materialen. Daarna rest enkel nog de toplaag en de afwerking.

Impact op het dagelijks leven Hoe zullen we ervoor zorgen dat de hinder voor u tijdens de werken beperkt blijft? Zoals u daarnet al kon vernemen, trachten we de hinder voor u in de mate van het mogelijke te beperken door de werken te faseren en een steenslagverharding te laten aanbrengen waar er niet of niet meer gewerkt wordt. Uw woning zal hoe dan ook altijd te voet bereikbaar blijven. Met de wagen kan dit gedurende enkele dagen moeilijk of onmogelijk zijn. In dat geval zal de aannemer u tijdig verwittigen, zodat u de geplande inkopen wat vroeger kan doen en uw wagen kan verplaatsen tot buiten de werkzone.

Gemengd stelsel

Gescheiden stelsel

Waterzuivering in Vlaanderen Vroeger meer gemengde stelsels Minder zuiveringsrendement Meer overstorten Geen mogelijkheid tot infiltratie (verdroging / grote piekafvoeren) 22.411 Diest - Aquafin nv

Waterzuivering in Vlaanderen Nu afval- en regenwater zo goed mogelijk scheiden Afkoppelen van regenwater grachten afspoeling van velden verharde oppervlakte (wegenis + 35 %, woningen + 65 %) 22.411 Diest - Aquafin nv