De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Collector Zaubeek : Karreweg - Olsenestraat

Verwante presentaties


Presentatie over: "Collector Zaubeek : Karreweg - Olsenestraat"— Transcript van de presentatie:

1 Collector Zaubeek : Karreweg - Olsenestraat
De titels op deze pagina worden aangepast i.f.v. het project, met enkel de projectnaam en de naam van de spreker. Projectnaam is enkel projectomschrijving, bvb. “Collector Stambeek” en dus niet “Project 97258: Merchtem – Collector Stambeek” Deze pagina wordt getoond tijdens de introductie door de burgemeester (of een andere vertegenwoordiger van het gemeentebestuur). Het is belangrijk op voorhand goed af te stemmen met deze vertegenwoordiger wat hij/zij zal zeggen, en wat niet. Collector Zaubeek : Karreweg - Olsenestraat Johan Van Reybrouck, projectmanager 05/09/2017

2 Werken aan zuiver water
De werken Werkwijze Wees milieubewust Elkaar helpen Vragenronde Waarom zijn we hier samen? Hoe zal de avond verder verlopen? Bedankt voor de introductie, meneer de Burgemeester. Een goede avond iedereen en welkom op deze infovergadering. (hier best jezelf voorstellen) Waarom zijn we hier vanavond samen? Wel, dat is omdat we er ons van bewust zijn dat jullie wellicht heel wat vragen hebben over wat er de komende maanden allemaal zal gebeuren in jullie buurt en we zouden jullie hierover graag grondig informeren. Informeren waarover (?), enerzijds over de geplande werken en anderzijds over de maatregelen die we zullen nemen om de hinder die dergelijke infrastructuurwerken met zich meebrengen, tot een minimum te beperken. Hoe zullen we wat structuur steken in deze infoavond? Zo dadelijk zullen we de werken (en ons plan van aanpak) in detail toelichten, en hierbij hopen we al een groot deel van jullie vragen te beantwoorden. We zullen ook stil staan bij de impact die deze werken hebben op het dagelijks leven. Uiteraard kan het resultaat van de werken vanavond niet ontbreken. We zouden ook graag afspraken met jullie maken over hoe we elkaar kunnen helpen om de werken zo vlot mogelijk te laten verlopen. Hebt u na de presentatie echter nog algemene vragen, ik bedoel hiermee vragen waarvan u vindt dat ze de hele zaal aanbelangen, dan nodig ik u uit deze te stellen tijdens de vragenronde. Voor individuele vragen kan u na afloop van de vragenronde terecht bij een van de projectpartners hier vooraan, die u verder zal helpen.

3 Wie zijn wij? Wie zijn wij? Wie is er allemaal uitgenodigd?
Om op al jullie vragen te kunnen antwoorden hebben we vanavond ook alle partners in dit project uitgenodigd. Wie is hier allemaal aanwezig? Dat zijn de medeopdrachtgevers - het gemeentebestuur van Merchtem en het agentschap Wegen en Verkeer, de aannemer (ASWEBO) en het studiebureau (swbo). Wie is er hier vanavond nog aanwezig? U herkent hier in de zaal misschien ook mensen die niet langs het tracé van de werken wonen (?) en dat komt omdat we alle mensen die op de een of de andere manier hinder zouden kunnen ondervinden van de werken hebben uitgenodigd, dus ook bvb de mensen die langs de wegomleiding wonen. (extra ander voorbeeld zou goed zijn)

4 Werken Waarom worden hier werken uitgevoerd? Waar zal er gewerkt worden? Welke werken gaan we hier uitvoeren (en wie betaalt wat)? Waarom zijn deze werken nodig? Wij hechten allemaal veel belang aan het milieu. U vindt het hopelijk net als ons belangrijk dat er opnieuw zuiver water in onze beken en rivieren stroomt. Daarvoor dienen deze werken. Met dit project, dat zoals jullie kunnen zien van de Molenbeekstraat tot aan Beekveld loopt, zullen we het afvalwater van ongeveer extra inwoners kunnen aansluiten op het rioolwaterzuiveringnetwerk, afvalwater dat vandaag nog ongezuiverd in de beek belandt. Op die manier werken we ook hier in Merchtem aan onze doelstelling om al het oppervlakte water in Vlaanderen terug proper te krijgen.

5 De werkwijze en te verwachte hinder
Volledig Filmpje verloop rioleringswerken (9 min) – zie alfresco Wat gaat er voor uw deur allemaal gebeuren? Wie voert deze werken uit?... U zal merken dat de straat op eenzelfde plaats verschillende keren kan uitgegraven worden. Dit lijkt op het eerste zicht nogal chaotisch en willekeurig, maar het tegendeel is waar. Het is dankzij een goede coördinatie met alle betrokken partners, waaronder ook de nutsbedrijven, dat uw straat wellicht voor jaren vrij blijft van aanpassingswerken. Nu we de straat toch openbreken, profiteren we van de gelegenheid om alle mogelijke aanpassingswerken uit te laten voeren, waarbij we zo veel mogelijk anticiperen op toekomstige woningen en technieken.

6 Hoe zullen de werken verlopen?
Hoe zullen de werken praktisch verlopen, en wat betekent dat voor de bereikbaarheid van uw woning? Om te beginnen is het belangrijk dat u het verschil begrijpt tussen de duur van het project, en de duur van de hinder voor u. Wij zullen namelijk ons project opsplitsen in verschillende fasen, om de bereikbaarheid van uw woning zo veel mogelijk te garanderen. In de zone waar wij rioleringswerken uitvoeren, zullen wij eerst over de volledige lengte van de zone het wegdek afschrapen.

7 Hoe zullen de werken verlopen?
Dan komt de graafmachine voor de aanleg van de rioleringsbuizen. Er wordt een sleuf gegraven, daar wordt de buis ingestoken, en de sleuf wordt onmiddellijk terug dicht gelegd. Zo schuift de trein langzaam op over de hele werkzone. Waar de buizen al zijn aangelegd, zal onze aannemer een tijdelijke steenslagverharding aanbrengen.

8 Hoe zullen de werken verlopen?
Zijn daarmee de graafwerken achter de rug? Nee. De grote kranen zijn wel weg en er zal een ploeg voor de huisaansluitingen verschijnen. De huisaansluitingen zijn de verbindingen tussen uw woning en het rioleringsstelsel. Tijdens deze fase is de hinder meestal beperkt omdat deze sleuven smaller en minder diep zijn. Die sleuven dwarsen wel het voetpad zodat voetgangers misschien een stukje om moeten lopen (tenzij de aannemer gebruikt maakt van tijdelijke/verplaatsbare bruggetjes.) Als uw aansluiting onder uw oprit zit, zal u tijdens dit deel van de werken niet met de wagen op uw oprit kunnen. Nadat de nodige buizen geplaatst zijn zullen ook deze sleuven terug aangevuld worden.

9 Hoe zullen de werken verlopen?
Daarna worden de lijnvormige elementen aangelegd, zoals de boordstenen en de straatkolken. Als die voldoende zijn uitgehard, brengt de aannemer een onderlaag voor het asfalt aan en worden de voetpaden heraangelegd in de nieuwe materialen. Daarna rest enkel nog de toplaag en de afwerking.

10 Wees milieubewust Zullen er nog gevolgen zijn van onze werken? Ja. De aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel betekent niet alleen dat jullie afvalwater binnenkort gezuiverd zal worden, het betekent ook dat de straatkolken voortaan aangesloten zullen zijn op het regenwaterstelsel. Wees je er dus van bewust dat alles wat je in de straatkolken kapt, rechtstreeks in de beek belandt.

11 Elkaar helpen U HIER? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat de de werken vlot verlopen? Door elkaar te helpen. Wij zorgen voor een vast aanspreekpunt op de werf. In eerste instantie is dat de meestergast van de aannemer, die de leiding heeft over de werkploeg ter plaatse. U mag ook onze werftoezichter Christof aanspreken als u vragen heeft. We zullen u bovendien van elke belangrijke nieuwe fase op de hoogte brengen via infobrieven. Ook tussendoor kan u de werken op de voet volgen via onze website waar u onder het hoofdstuk “Werken in uw gemeente” steeds een actuele stand van zaken kan terugvinden. U kan zich via de website inschrijven op onze digitale nieuwsbrief zodat u automatisch een melding krijgt wanneer er nieuwe informatie op de website beschikbaar is. Je kan ons tijdens de werkuren ook bereiken via ons contactcenter op het nummer Deze contactgegevens vind je ook terug op de website van Aquafin. Ook u kan ons helpen om een vlotte communicatie tot stand te brengen. Wij verwelkomen graag een of meerdere vertegenwoordigers van u, de bewoners en de handelaars, op de wekelijkse werfvergadering. Afgevaardigden vormen de ideale schakel tussen de buurtbewoners en de projectleiding. Zij kunnen de vragen van de buurt bundelen en bespreken op het werfoverleg. Op die manier willen we jullie rechtstreeks bij de uitvoering van de werken betrekken. Geïnteresseerden kunnen zich vanavond na de presentatie bij mij melden. U kan ons ook helpen de werken vlot te laten verlopen, door zoals gezegd ons tijdig te laten weten dat u een verhuis plant, of misschien een bijzondere levering verwacht, zodat onze aannemer hier rekening mee kan houden.

12 Website en nieuwsbrief
Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat de de werken vlot verlopen? Door elkaar te helpen. Wij zorgen voor een vast aanspreekpunt op de werf. In eerste instantie is dat de meestergast van de aannemer, die de leiding heeft over de werkploeg ter plaatse. U mag ook onze werftoezichter Philippe aanspreken als u vragen heeft. We zullen u bovendien van elke belangrijke nieuwe fase op de hoogte brengen via infobrieven. Ook tussendoor kan u de werken op de voet volgen via onze website waar u onder het hoofdstuk “Werken in uw gemeente” steeds een actuele stand van zaken kan terugvinden. U kan zich via de website inschrijven op onze digitale nieuwsbrief zodat u automatisch een melding krijgt wanneer er nieuwe informatie op de website beschikbaar is. Je kan ons tijdens de werkuren ook bereiken via ons contactcenter op het nummer Deze contactgegevens vind je ook terug op de website van Aquafin. Ook u kan ons helpen om een vlotte communicatie tot stand te brengen. Wij verwelkomen graag een of meerdere vertegenwoordigers van u, de bewoners en de handelaars, op de wekelijkse werfvergadering. Afgevaardigden vormen de ideale schakel tussen de buurtbewoners en de projectleiding. Zij kunnen de vragen van de buurt bundelen en bespreken op het werfoverleg. Op die manier willen we jullie rechtstreeks bij de uitvoering van de werken betrekken. Geïnteresseerden kunnen zich vanavond na de presentatie bij mij melden. U kan ons ook helpen de werken vlot te laten verlopen, door zoals gezegd ons tijdig te laten weten dat u een verhuis plant, of misschien een bijzondere levering verwacht, zodat onze aannemer hier rekening mee kan houden.

13 Vragen? Welke vragen van algemeen belang hebt u nog? Individuele vragen kunnen zoals gezegd zo dadelijk gesteld worden, na de presentatie. De projectleider is in deze vragenronde de moderator, vragen kunnen altijd doorgegeven worden aan het panel


Download ppt "Collector Zaubeek : Karreweg - Olsenestraat"

Verwante presentaties


Ads door Google