Les 8 Kerk in Nederland Wat doe ik hier vandaag?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Hocus pocus... Wicca, glashelder…? Opmerking:
SportMinistry. AIA, de kerk en sport  Kerken willen graag relevant zijn en in hun wijk getuigen van Jezus, maar hoe doe je dat?  AIA: sport als taal.
Gods wijsheid kun je alleen aanvaarden door de Geest 1 Korintiërs 2:6-16.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
24 januari 2013 bijbelstudie nr. 4 Vanaf hoofdstuk 2:1.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
In deze presentatie staan beide.
Gods wijsheid die leidt naar succes.
1 Daarom, mijn geliefde broeders, naar wie mijn verlangen uitgaat, mijn blijdschap en kroon, staat alzo vast in de Here, geliefden! 2 Euodia vermaan ik.
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Preek 1 Petrus 5: 6-11.
Keizer Nero zingt liederen terwijl Rome brandt…
25 oktober 2015 Zoetermeer. 1Korinthe 1 18 Want het woord des kruises is wel voor hen, die verloren gaan, een dwaasheid, maar voor ons, die behouden.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
14 februari 2016 Urk. 1Korinthe 1 1 Paulus, een geroepen apostel van Christus Jezus door de wil van God, en Sostenes, de broeder, Paulus, geroepene, afgevaardigde.
De preek gaat over: Handelingen 8: Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Eerste lied: Opwekking 244 Voorganger: ds. W. Griffioen.
De Geest en een Heilig Leven
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
10. De Geest, het woord en gebed
De piramide van Petrus 2 Petrus 1:3-7.
Romeinen
De kerk – een goed idee? 1.
“En toen zij dit hoorden, waren zij gerustgesteld, en zij verheerlijkten God en zeiden: Zo heeft God dus ook aan de heidenen de bekering gegeven die tot.
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
nieuwjaarsconcert O R G E L C N T Marcel van de Ketterij 14 J A N U R
Les 16 Stortplaats Wat doe ik hier vandaag?
De goede strijd! 26 februari 2017 Zoetermeer.
Hemels denken.
Wees barmhartig zoals jullie hemelse Vader barmhartig is
In de lessen 1 t/m 5 leer je over de kerk
Les 19 Alles helemaal nieuw
5 – Hoe word je relaxed?.
9 – Is er maar één waarheid?
Geloven… waarom?.
‘Wees allen eensgezind, leef met elkaar mee, heb elkaar lief als broeders en zusters, wees barmhartig en bereid de minste te zijn. Vergeld geen kwaad met.
Jezus ontmoeten - straks
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Hoe streng is jouw God? 1.
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Gods plan Met ons.
500 jaar hervorming (vernieuwing van de kerk en van het geloof)
23 – Waarom voel ik me soms zo anders?
Les 5 Geloven is zo gek nog niet
Les 2 God ervaren Wat doe ik hier vandaag?
Filippenzen 1:9-11 (14) F14 vrucht.
Gij nu zijt het lichaam van Christus
Schriftlezing: Filippenzen 2
Ds J. A. Dekker, Lemele Oud v dienst, Greet Lindenberg Organist, Anne Kroeze Collecte, diaconie Thema : Dankbaarheid.
GOD IS ‘✝︎ AL….
Schijnbare tegenstelling
(2Pe 1:1-3) Van Simeon Petrus, dienaar en apostel van Jezus Christus. Aan allen die dankzij de rechtvaardigheid van onze God en van onze redder Jezus.
Welkom in deze kerkdienst
Openbare geloofsbelijdenis
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
Ik geloof in God, de bron van alle leven
Agenda aanstaande week
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Transcript van de presentatie:

Les 8 Kerk in Nederland Wat doe ik hier vandaag? Ik besef dat de kerk in Nederland maar een kleine rol speelt en dat het christendom niet zo populair is. Ik krijg aanwijzingen hoe ik hiermee om kan gaan. Les 8 Kerk in Nederland

Anders Les 8 Kerk in Nederland

Gek Les 8 Kerk in Nederland

1 Korintiërs 1: 22-25 22 De Joden vragen om wonderen en de Grieken zoeken wijsheid, 23 maar wij verkondigen een gekruisigde Christus, voor Joden aanstootgevend en voor heidenen dwaas. 24 Maar voor wie geroepen zijn, zowel Joden als Grieken, is Christus Gods kracht en wijsheid, 25 want het dwaze van God is wijzer dan mensen, en het zwakke van God is sterker dan mensen. Les 8 Kerk in Nederland

1 Korintiërs 2: 14 14 Een mens die de Geest niet bezit, aanvaardt niet wat van de Geest van God komt, want voor hem is het dwaasheid. Hij kan het ook niet begrijpen, omdat het geestelijk moet worden beoordeeld. Les 8 Kerk in Nederland

De kerk is uit Les 8 Kerk in Nederland

Strijd Les 8 Kerk in Nederland

Verdediging Les 8 Kerk in Nederland

Les 8 Kerk in Nederland 1 Petrus 5: 8-10 8 Wees waakzaam, wees op uw hoede, want uw vijand, de duivel, zwerft rond als een brullende leeuw, op zoek naar een prooi. 9 Stel u tegen hem teweer, gesterkt door uw geloof, in het besef dat uw broeders en zusters, waar ook ter wereld, onder hetzelfde leed gebukt gaan. 10 Maar al moet u nog korte tijd lijden, God, de bron van alle genade, heeft u geroepen om in Christus Jezus deel te krijgen aan zijn eeuwige luister. God zal u sterk en krachtig maken, zodat u staande zult blijven en niet meer zult wankelen. Les 8 Kerk in Nederland

Jouw plek Les 8 Kerk in Nederland

Les 8 Kerk in Nederland Filippenzen 2: 12-15 12 Geliefde broeders en zusters, u bent altijd gehoorzaam geweest toen ik bij u was. Wees het des te meer nu ik niet bij u ben. Blijf u inspannen voor uw redding, en doe dat in diep ontzag voor God,13 want het is God die zowel het willen als het handelen bij u teweegbrengt, omdat het hem behaagt. 14 Doe alles zonder morren en tegenspreken, 15 opdat u zuiver en smetteloos bent, onberispelijke kinderen van God te midden van een verdorven en ontaarde generatie, waartussen u schittert als sterren aan de hemel. Les 8 Kerk in Nederland