De ark van het verbond 8 januari 2017 Hendrik Ido Ambacht.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
20 april 2014 Den Haag. 10 Spreek tot de Israelieten en zeg tot hen: Wanneer gij komt in het land dat Ik u geef, en DE OOGST daarvan binnenhaalt, dan.
Advertisements

Ons PASCHA is geslacht.
1 De HERE zeide tot mij: Ga weder heen, bemin een vrouw, (die zich door een ander laat beminnen en overspelig is), gelijk de HERE de Israëlieten bemint,
Praktisch dienstbetoon
Wat is de bedoeling van Johannes?
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
En nadat Hij dit gesproken had, werd Hij opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. Handelingen 1.
Paulus en Israël Romeinen ‘gelijk Hij ook in Hosea zegt’ Niet Mijn volk – Mijn volk (Ammi) Lo-Ruchama – Ruchama (ontfermd)
Zondag 19 mei 2013 Den Haag 1. Op welke dag ontvingen de discipelen de heilige Geest? op de dag van Christus' opstanding op de Pinksterdag andere dag.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Christus: opgewekt uit de doden!. 1 Corinthiërs 15:1-11 Getuigen van de opgestane Heer Bewijzen in de Schrift van hen die Hem gezien hebben.
Pasen & Gilgal 1.
5 januari 2014 Deventer. EVANGELIE EU ANGELION 2.
'de klok' van de zwangerschap? buik- omvang echo berekende datum.
Deel II. Jona op de 3-de dag aan land de HERE daalt neer op de 3-de dag; Ex.19 de bruiloft op de 3-de dag; Joh.2 Israël volgt de ark door de Jordaan op.
Matteüs TEGEN HET AANBREKEN (lett. op- lichten) van de eerste dag der week... lett. één [dag] van de sabbatten = dag van de eerstelingsgarve!!
God maakt zijn zegen waar 1.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Gebeurtenissen op de dag van de opstanding
1 En op de eerste dag der week... lett. één [dag] van de sabbatten = dag van de Eerstelingschoof!
De week van Pasen (II) HET PASCHA Leviticus 23 & Exodus 12.
Exodus 13: De Here ging voor hen uit, des daags in een wolkkolom om hen te leiden op de weg, en des nachts in een vuurkolom om hun voor te lichten,
Samen met Christus 3 mei 2015 Urk. Kolossenzen 3 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten.
2 Korinthe 3. 5 Niet dat wij uit onszelf bekwaam zijn iets als ons werk in rekening te brengen, maar onze bekwaamheid is Gods werk, 2Korinthe 3.
Hou (je) vast aan Gods hoop
Deuteronomium 34:4-5. Deuteronomium 3:26: “Maar door uw schuld was de HEER tegen mij in woede ontstoken (…).” Deuteronomium 4:21: “Door uw schuld.
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
14 januari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Woord van God: levend en krachtig.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
17 april 2016 Urk. de 2e Petrus-brief geschreven aan Joden... apostel te zijn van de besnijdenis... Hij, die Petrus kracht gaf om apostel te zijn.
Parasjah Wajikra Lev. 1:1-5:26. Leviticus 1 : 1-9 1De HEERE riep Mozes en sprak tot hem vanuit de tent van ontmoeting: 2Spreek tot de Israëlieten en zeg.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -9- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
31 juli 2016 Zoetermeer. Zacharia 14 1 Aanschouw, er komt een dag voor JAHWEH. En jouw buit zal verdeeld worden in het midden van jullie. 2 En Ik verzamel.
Exodus 15: Van de Rietzee ging Israël in opdracht van Mozes weer verder, de woestijn van Sur in. Drie dagen trokken ze door.
17 maart 2016 Rotterdam "na twee dagen". terugblik... † Noach * Abram 2000 Exodus
Geloof en doop (catechumenen) Belijdenis doe je omdat je de Geest hebt gekregen Die Geest had God aan zijn volk beloofd (1); geeft hij aan wie in Jezus.
de doortocht door de Jordaan
indien er geen opstanding is…
Simson (3) 24 september 2017 Urk.
JEFTA (4) SHIBOLET 13 augustus 2017 Zoetermeer.
Reken maar! (8) "na twee dagen" 17 maart 2016 Rotterdam.
de les van de geschiedenis
Inleiding JV Ichthus – 5 februari 2016
de dood verslonden tot overwinning
de ark van het verbond (2)
Adam en Christus 16 april 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Johannes 20 : Maria stond te huilen bij het graf van Jezus.
Petrus op de Pinksterdag (1)
De dag van Jezus Christus
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar.
de brief aan de Romeinen
De geboorte van Jezus 17 december 2017 Hendrik Ido Ambacht.
’Vertel even wat over jezelf …’
Jezus is Heer!.
Verheerlijking op de berg
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
Het zaad van Abraham 18 maart 2018 Hendrik Ido Ambacht.
Romeinen Denken en Dienen 16 februari 2019.
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Adam, een beeld van de komende
de brief aan de Galaten (5)
Het heil van de HEERE, Jesjoea(t) Adonai Van dood naar leven
Transcript van de presentatie:

de ark van het verbond 8 januari 2017 Hendrik Ido Ambacht

Exodus 25:10-22 Exodus 37:1-9 Exodus 39:35 Exodus 40:3 en 20-21 Zie o.a. ook: Ex. 26:33-34, 30:26, 31:7, 35:12, Lev.16:2

Cherub Bechur = eerstgeborene Baruch = zegenen Chebar = samenvoegen Becher = dromedaris

Jozua 3

Johannes 20 1 En  op de eerste dag van de week ging Maria Magdalena vroeg, toen het nog donker was, naar het graf, en zij zag dat de steen van het graf afgenomen was.

Romeinen 13 12 De nacht is ver gevorderd en de dag is nabijgekomen. Laten wij dus de werken van de duisternis afleggen en de wapens van het licht aandoen. 1 Thessalonicenzen 5 2 Want jullie weten zelf heel goed  dat de dag van de Heer komt als een dief in de nacht.

Hosea 5 15 Ik zal heengaan en terugkeren naar mijn plaats, totdat zij schuld zullen erkennen, en mijn aangezicht zoeken. In hun benauwdheid zullen zij vroeg naar Mij zoeken.

Hosea 6 1 Komt! en laten wij terugkeren tot Jahweh! Want Hij heeft in stukken gescheurd, en Hij zal ons genezen. Hij slaat, en Hij zal ons verbinden. 2 Hij zal ons na twee dagen levend maken, op de derde dag zal Hij ons oprichten, en wij zullen leven voor zijn aangezicht.

Hosea 6 1 Komt! en laten wij terugkeren tot Jahweh! Want Hij heeft in stukken gescheurd, en Hij zal ons genezen. Hij slaat, en Hij zal ons verbinden. 2 Hij zal ons na twee dagen levend maken, op de derde dag zal Hij ons oprichten, en wij zullen leven voor zijn aangezicht.

Numeri 18 6 En Ik, zie! Ik heb jullie broeders, de Levieten, uit het midden van de zonen van Israël genomen als een geschenk voor jullie, als gegevenen aan Jahweh, om te dienen in de dienst van de tent van de afspraak.

Numeri 18 (…) 20 En Jahweh zegt tot Aäron: In hun land zal jij geen lot-bezit hebben, en jij zal geen deel in hun midden hebben. Ik ben jouw deel en jouw lot-bezit in het midden van de zonen van Israël.

Deuteronomium 18 1 De levitische priesters, de gehele stam Levi, zullen geen bezit of lotsdeel hebben tezamen met Israel; van de vuuroffers van Jahweh en Diens lotsdeel zullen zij eten, 2 Maar onder zijn broeders zal hij geen lotsdeel hebben: Jahweh is zijn lotsdeel, zoals Hij hem beloofd heeft.

2 Petrus 3 3 Dit eerst wetend, dat er in de laatste dagen spotters zullen komen, die naar hun eigen begeerten gaan, 4 en zeggen: Waar is de belofte van zijn aanwezigheid?....

2 Petrus 3 (…) 8 Laat dit ene, echter, toch niet onopgemerkt zijn door jullie, geliefden, dat één dag bij de Heer is als duizend jaren, en duizend jaren als één dag.

1 Korinthe 15 22 Want net zoals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden.