Hoofdstuk 4 - Produceren

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Inkoop, logistiek en supply chain management
Advertisements

Kostenclassificatie Algemene richtlijnen voor de indeling van kosten en de bepaling van de kostprijs van een product.
Kostprijzen PLATO – 5 mei 2009.
Management en logistiek
H6 Voorraadbeheer.
Customer service en planvorming
12 Directe en indirecte kosten
Management en logistiek
Measuring of Organisation Structures D.S. PUGH Nele Van Dooren 2 de Bachelor Sociologie 28 maart 2006.
Logistiek management: begrippen en principes
Incident & Probleem management
Hoofdstuk 3: Aan het werk
Inhoud college Just In Time Pull Production.
Projectwijzer 1 H3 Kostprijs en kosten Middenkader Engineering.
Investeringen Klik om verder te gaan. Hoe gebruik je deze uitleg? Je kunt in deze presentatie ‘bladeren’ door de pijltjestoetsen te gebruiken. Vooruit.
Alle kosten op een rij Kosten.
5.1 Wat kun je doen met groen?
KAM H7 Kwaliteits(kosten) en kostenbeheersing Logistiek teamleider.
Goederenstroom H5 Goederenstroombeheersing Logistiek supervisor.
Goederenverwerking H17 Goederenstroombeheersing Manager Handel.
Basisboek Marketing Hoofdstuk 11 Product.
Presentatie titel BIMBDK01 Bedrijfskundige thema’s Week 5
Presentatie titel Logistiek College 3 Rotterdam, 00 januari 2007.
Presentatie titel BIMBDK01 Bedrijfskundige thema’s Week 2
3. Taakgericht én procesgericht leveren van ICT voorzieningen.
E. v. Kooten / L. El Hannouchi 11 februari 2011 /© Bedrijfseconomie voor de horeca 4.1 t/m 4.4 Bedrijfseconomie Horeca deel 1 Hoofdstuk 4 Constante en.
Structuurborden. Visualisatie hulpmiddelen inclusief training en coaching op de werkplek. Om dagelijkse problemen vast te leggen, de voortgang te bewaken.
Kostprijs berekening bij meerdere soorten producten: Heezen Pf 5.4
Pag 107 t/m 136. Waar gaan we het vandaag over hebben? samenvatten vorige week Uitwerking toets bespreken Uitwerking huiswerk Bezettingsverschillen Differentiële.
Hospitality en voorraadbeheer Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer en bestellen.
Coördineren logistiek proces Hoofdstuk 3 Management.
Logistiek Hoe spullen komen waar ze moeten zijn!
13 oktober Hoofdstuk 2 Meer over logistiek en groothandel Teamleiders.
Vmbo 2 economie Goede producten?
Inleiding Logistiek Periode 3 College 1 Lesplan week 1-1 Tijdschema:
Hoofdstuk 5 - Distributie naar klanten
Goederenstroombeheersing
Welkom Havo 5..
Beste ath 4..
Hoofdstuk 6 – Servicelogistiek en retourlogistiek
Beste ath 4..
Begroten & Budgetteren
Coördineren logistiek proces
Leidinggeven voor eerste verkoper
Financieel 1.
Agenda Hoofdstuk 3 - Van verkoopplan naar inkopen
Inhoud college Structuur boek Groepsgewijze productie Just In Time
Hoofdstuk Break-evenpoint
Hoofdstuk Omzet, kosten, winst
Financieel 1.
Coördineren logistiek proces
Hoofdstuk 5 Voorraad inventariseren
Logistieke kwaliteitsprocessen
Hoofdstuk Kosten indelen
Hoofdstuk 5 Strategieën voor leveringen en
Financiering en inkoop
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom Voorraadbeheer.
Vakman ondernemer – Financieel plan
Goederenstroom en voorraadbeheer
KAM – Integrale kwaliteitszorg
Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen
Hoofdstuk 5 Strategieën voor leveringen en
Logistieke werkzaamheden coördineren
Logistieke werkzaamheden coördineren
KAM – Integrale kwaliteitszorg
Het logistieke proces B
Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen
Coördineren logistiek proces
Variabele kosten Vaste kosten Directe kosten Indirecte kosten
Transcript van de presentatie:

Hoofdstuk 4 - Produceren Basisboek Logistiek Hoofdstuk 4 - Produceren p. 82

Grondvorm van de productie Serieproductie Parallelle productie Productieorganisatievormen De jobshop: = indeling op functie , machines flowshop: =indeling machines vaste lijn: lijnindeling p. 85

= Voorraad = Bewerking p. 85

Serie of parallelle productie

p. 87

Vergelijkbare machines bij elkaar p. 88

Lijnopstelling: p. 89

Klantenorderontkoppelpunt (KOOP) 5 posities Stroomopwaarts Stroomafwaarts Strategische beslissing p. 89

p. 84

KOOP Deze kun je wellicht ook tekenen op het bord en dan meteen de uitleg geven. Leg ook de voor en nadelen uit van de verschillende KOOP’s Leg hier ook de link naar de vorige eerste les, de deelgebieden van logistiek. Bron: http://www.basisboeklogistiek.noordhoff.nl/

p. 90

4.3 Planning en besturing Pushbesturing: gericht op planning Pullbesturing: gericht op vraag Seriegrootte, Formule van Camp Kanban: voorraad aanvullen adhv kaart/label Two bin: twee bakken: eerste leeg, aanvullen MRP-I: materialen planning MRP-II: materialen en mensen planning JIT: Just in Time: Integrale benadering: p. 90 e.v.

Hoog water, hoog voorraad, weinig problemen zichtbaar

p. 97

4.4 Aansturen uitbestede productie Make-or-buy-beslissing Service level agreement (SLA): over tijd, kwaliteit, aantallen PDCA-cyclus p. 97

4.5 Produceren van diensten Goederenstroom: nauwelijks Soorten dienstverlenende bedrijven: standaard of klantspecifiek Productieorganisatievormen: Job of flowshop Planning en besturing Klantencontactontkoppelpunt (KCOP) Workflowmanagement Aansturing van uitbestede dienstverlening p. 99

4.6 Productieplan en productiekosten Directe productiekosten Indirecte kosten NB: geen berekeningen p. 102

Productiekosten Materiaalkosten Machinekosten Arbeidskosten afschrijvingskosten rentekosten huisvestingskosten onderhoudskosten gebruikskosten Arbeidskosten p. 102