Foto Recept Pizza rondjes

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

Sushi Workshop. Sushi Workshop Wat gaan we behandelen? Wat is Sushi? Wat heb je nodig? Wat gaan we maken?
Hoe ruim ik mijn kamer op?
Indonesisch eten.
Titreren.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Spaans 24-Kitchen.
Deel 2. Zomaar weer een foto. Niks bijzonders te vermelden.
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Een werkdag.
Roos Ravensbergen en Bodil Wever
Voedsel/keuken veiligheid
Vol-au-vent met puree.
“Leonardo Project” F&B 4You
Rottige Meente – grote vuurvlinder
Kleuren om (van) te snoepen
Wat heb je nodig?. Pizza di Carlo - de lekkerste pizza om zelf te maken – door Oscar Zuethoff.
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
onhygiënisch werken en de gevolgen
Creatieve tijdlijn maken
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Vispannetje met kreeftensaus en kruidenbroodjes
Gehaktballetjes met krieken en rijst
Rijst met groentjes in een zoetzure saus
Quiche. Wat hebben we nodig? 8 sneden gekookte ham 1 pakje gerookte zalm 1 broccoli 1 prei Bakboter.
Paprikasoep met kruidenkaas
Pasta met vis en courgette in een saffraansausje
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
MAYONAISE EN DERIVANTEN INGREDIËNTEN: 1 L. 4 eigeel 1 L. Olijf olie Een beetje azijn of citroen, zout, mosterd en warm water. Voorverwerking: Bereid de.
Voorbereiding post 1 Van wolf tot hond Groep
Voorbereiding post 3 Blij met hei Groep 1-2. Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de Powerpointserie als voorbereiding op post 3: Blij met hei, voor.
Voorbereiding post 2 Wie weet hoe ik heet Groep
Voorbereiding post 2 Wie weet hoe ik heet Groep 4-5.
Hoe ik paddenstoel word
Gemaakt door Michelle & Lisette
Pasta carbonara.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Begeleiden, hoe doe je dat?
Verse worstenbroodjes
Amber moen 4D ict 31 oktober
Chineese restaurants onhygiënisch
De kleine dingen van oma's!
Wok met kip, groentjes en rijst. Wat hebben we nodig? 2 uien 3 teentjes look 500 g verse boontjes 2 paprika’s 1 broccoli 1 bakje champignons 2 courgetten.
Wraps met gehakt, verse groentjes en kruidendipsaus
BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen (het) deeg kneden.
Groentelasagna met hesp
Wortelpuree met vissticks
Spaghetti bolognese.
Durum met kebabvlees, verse groentjes en yoghurtdip
Macaroni met hesp en kaassaus
Welkom Naam: Sabine Waal Datum: 23 maart 2011 Opleiding: Consumptieve technieken.
Bs.2+3: Microscoop en Microscopie
Interne stage VSO Middenbouw. Door middel van werkzaamheden wordt er aan het volgende gewerkt: Elkaar helpen en samenwerken Naar elkaar luisteren Het.
Plastic.
Tattooshop in Enschede. Een tattooshop vinden en het juiste ontwerp laten maken  hoe pak je dat het beste aan?  -stap 1: Waar op je lichaam wil je de.
Hoekenwerk gesteenten. 1 Doorlaatbaarheid van bodems Benodigdheden - grind, zand, leem, klei - 4 trechters en 8 bekers - chronometer of klok.
* Lava.
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
MAIZENKOEKJES TUTORIAL Chevaila Schenkers. Om te beginnen heb je nodig: 125 gr Blue Band bakboter 125 gr witte basterd suiker 1 ei 300 gr maïzena Vanille.
Pasen… met echt bakmanschap van je warme bakker!.
RECLAMEFOLDER Wat moet je doen? Materiaal Doe het zo Klaar?
De kleine dingen van oma's!
E.V.V.O. (Rustig in je eigen tempo doorklikken).
Thema 3 mijn school Week 3.
Twee manieren van benadering
Albert Heijn.
De kleine dingen van oma's!
Wortelpuree met vissticks
Werkwoorden en woordenschat
Procedures aan begin van het jaar
Transcript van de presentatie:

Foto Recept Pizza rondjes Ingrediënten: 250 gram pizza broodmix. - 150 ml warm water - 1 eetlepel olie - 1 ui. - 100 gram salami. - ¼ bakje champignons. - ¼ rode paprika - ¼ groene paprika - 3 eetlepels bloem. - ½ pot Italiaanse tomatensaus. - 1 eetlepel Italiaanse kruiden of oregano. - 100 gram geraspte oude kaas. Stap 1 – produkten ophalen en afwegen - 1) Handen wassen 3) Salami apart ophalen ivm kruisbesmetting. 4) Weeg de broodmix zorgvuldig af. Meet je water zorgvuldig af. 2) Groenten haal je op met een transportbord.

Stap 2 – deeg maken met de broodmix – 5) Kneed door. 1) Voeg 150 ml water toe. 6) Sla met het deeg op het aanrecht. 2) Voeg 1 eetlepel olie toe. 3) Kneed tot een bal. 7) Dek het deeg af met folie. 4) Kneed verder op het aanrecht. 8) Laat het deeg rijzen.

Stap 3 – Oven aanzetten en bakplaat klaarmaken – Oven aan op 190 graden en bakpapier op de bakplaat leggen. Stap 4 – het snijden voorbereiden – 1) Pak een groene en een rode snijplank 2) Leg een vaatdoekje onder beide planken. 3) Pak een koksmes, officemes en krabber.

Stap 5 – paprika snijden en schoonmaken – 1) Paprika zaden eruit halen met het officemes. 3) Pak het koksmes Paprika eerst julienne snijden. 2) Paprika wassen 4) Dan brunoise. Het koksmes raakt de binnenkant van de paprika. 5) Beide paprika’s gesneden? Doe ze in de schaaltjes.

Stap 6 – champignons schoonmaken en snijden – 1) Champignons borstelen. 3) Champignons ciseleren. 2) Pak je koksmes. Snijd het voetje eraf. 4) champignons in het schaaltje.  

Stap 7 – ui schoonmaken en snipperen – 1) Snijd met je officemes de losse worteltjes van de ui. 4) Snijd de bovenkant er voorzichtig af. 2) Verwijder de losse schillen. 5) Maak de ui verder schoon. 3) Verwijder met je officemes de bovenkant van de ui. 6) De ui is nu schoon.

Stap 7 – ui schoonmaken en snipperen – VERVOLG 7) Ui op de plank leggen en met koksmes door snijden. 10) 1 of 2x dwars snijden 8) De halve ui op de plank leggen en ui insnijden. 11) Snipper de ui. 12) Ui met krabber in schaaltje doen. 9) Je snijdt naar het wortelstuk toe.

Stap 8 – Salami snijden – 1) Gebruik de rode snijplank. 4) Doe de reepjes in een schaaltje. 2) Was je koksmes en krabber af, in verband met kruisbesmetting. 5) Handen wassen, want je hebt met vlees gewerkt. 3) Pak je koksmes. Salami julienne snijden. De salamireepjes worden zo dun als een lucifer.

Maak ruimte op je werkplek. Maak je werkplek schoon. Stap 9 – Deeg uitrollen en uitsteken – Maak ruimte op je werkplek. Maak je werkplek schoon. 4) Zet een schaaltje op het deeg. 1) Doe bloem op het aanrecht. 5) Steek een rondje uit. 2) Sla de deegbal plat. 6) Haal het rondje uit de lap. 7) Vul de bakplaat met minimaal 8 pizzarondjes. 3) Rol het deeg uit.

Stap 10 – Pizza rondjes vullen – Probeer netjes te werken ! 5) de champignons. 1) Doe de tomatensaus op de pizzarondjes. 6) de kaas. 2) Dan de salami 7) Tot slot de oregano erop doen. 3) Dan de paprika. Tips: 1) gebruik alle ingrediënten - 2) verdeel de ingrediënten goed. 4) de ui.

Stap 11 – Pizza in de oven plaatsen – 1) Doe je ovenhandschoenen aan. 2) Open de deur van de oven en ga goed door je knieën. 3) Plaats de bakplaat in het midden van de oven. 4) Stel de tijd in op de oven. Of kijk op de klok in het lokaal. Pizza afbakken in 15 minuten. Of iets langer ....

2) Nu ga je: Voorspoelen. werkblad schoonmaken. Afwassen. Stap 12 – Opruimen en presenteren – 1) Afwassen met schone handen. Dus eerst je handen wassen. 3) Zijn de pizza’s klaar? Haal de pizza’s uit de oven. 2) Nu ga je: Voorspoelen. werkblad schoonmaken. Afwassen. 4) Presenteer de pizza op een bord.

Hallo collega’s, ik hoop dat jullie dit foto recept goed kunnen gebruiken. Ik heb nog een vraag aan jullie: Is er bij een andere praktijkscholen bij het vak koken een doorlopende leerlijn beschikbaar? Wat bedoel ik daarmee? Een voorbeeld:   In bovenstaande tabel loopt de moeilijkheidsgraad op naarmate de leerling langer op school zit. We zijn op zoek naar dergelijke uitgewerkte schema’s. Wellicht zijn er zelfs scholen die per kookles het zogenaamde A, B en C niveau hebben uitgewerkt. A = uitstroom zorg en begeleid werken; B= uitstroom werk en C= uitstroom werk op ROC niveau ) Ik kijk uit naar jullie reactie. Ook zou ik het leuk vinden, als je nog een mooi uitgewerkt recept hebt en dat aan mij zou willen sturen! Alvast bedankt. Met vriendelijke groeten, Tjongol van Engen. Mail: t.vanengen@singelland.nl Praktijkschool Singelland De Venen in Drachten. Leerjaar Vaardigheid Soep maken. Vaardigheid: Bakken. 1 Groentesoep met kant en klare soepgroenten. Zandkoekje 2 Groentesoep – zelf groente snijden. Boterkoek 3 Gebonden soep. Gevulde koek 4 Erwtensoep Appeltaartje.