Oei, ik groei Matt. 18:1-3 Op dat moment kwamen de leerlingen Jezus vragen: ‘Wie is eigenlijk de grootste in het koninkrijk van de hemel?’ Hij riep een.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Brief 19,1 “Ik ben gelukkig te vernemen dat je van goede wil bent om heilig te worden. Maar denk erom dat het niet volstaat om te beginnen, we moeten.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
We zijn erbij, we zijn er bijna………
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
TOV VRIJDAG VANAVOND PRATEN WE SAMEN OVER: ARROGANTIE TROTS NEDERIGHEID.
‘voor de kinderen’.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Op weg naar Herstel Op Weg naar Herstel 4 januari 2014 ’t Veerlicht
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
Wie is God voor jou?.
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
Zingen Vers 1 Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen.
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Efeze 4: Efeze 4:10 Hij, die nedergedaald is, Hij is het ook, die is opgevaren.
Gods aanwezigheid ontdekken
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Evangelische gemeente de Brug. Wat is het oude leven? Wat is het nieuwe leven? Waarom moet je gedoopt worden?
Preek Matteüs 5: Een discipel van Jezus Discipel: volgeling, leerling De juiste overtuigingen, het gewenste gedrag? Kan ik zelf echt discipel zijn?
Galaten 5, De vrucht van de Geest….
Visie Marcel en Tjarda. Visie Visie geeft eenheid Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn,
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen ….
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Durf te kiezen, durf te verliezen – je bent rijk in Christus.
Oei, ik groei Matt. 18:1-3 Op dat moment kwamen de leerlingen Jezus vragen: ‘Wie is eigenlijk de grootste in het koninkrijk van de hemel?’ Hij riep een.
Geen hindernissen. Christendom 2016: een van de grote wereldreligies, 2.4 miljard mensen, ca. 32% van de wereldbevolking Startte als een Joodse sekte.
Levenskracht in overvloed
Brief aan de Galaten -23- belofte – geloof - zonen.
Hoe worden we verlost van de kwade machten, die verleiden en misleiden
10. De Geest, het woord en gebed
Delen van Jezus lichaam
1.
Les 13 Hou je hart vrij Wat doe ik hier vandaag?
God's Familie... How to Live? Love, Grace! Have FUN!
Les 7 De Vader straft Wat doe ik hier vandaag?
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
3 – Hoe belangrijk is het om te genieten?
16 – Waarom gereformeerd?.
Doorgrond mijn hart.
Les 19 Jij en je uiterlijk Wat doe ik hier vandaag?
Gods plan Met ons.
Blok IV God de heilige Geest
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
ieders werk zal openbaar worden
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Na de dienst is er een deurcollecte
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
8 tips voor een gelukkiger leven
Kaarten zaligsprekingen
Het nieuwe leven in Christus
Een briefje uit de hemel? Nevendienst voor jongeren
Welk juk draag jij?.
Zondag 06 januari 2019.
BenT U een tevreden mens…?
Wat verwacht jij van God?
Geloof spreekt.
Ichtus, Culemborg om nooit te stoppen met leren! 1. Kies ervoor om nooit te stoppen met leren!
Wijs worden zoals Daniel?
want van hen is het Koninkrijk der hemelen
JEZELF OEFENEN IN ZACHTMOEDIGHEID
Bij de Vader Daar is het goed.
Transcript van de presentatie:

Oei, ik groei Matt. 18:1-3 Op dat moment kwamen de leerlingen Jezus vragen: ‘Wie is eigenlijk de grootste in het koninkrijk van de hemel?’ Hij riep een kind bij zich, zetten het in hun midden neer en zei: ‘Ik verzeker jullie: als je niet verandert en wordt als een kind, zul je het koninkrijk van de hemel zeker niet binnengaan.

Oei, ik groei Matt. 18:4 Wie zichzelf vernedert en wordt als dit kind, die is de grootste in het koninkrijk van de hemel.

Oei, ik groei Vs. 1 Koninkrijk der hemelen = Koninkrijk van God: Daar waar God regeert: zijn orde, regels Vs. 2 Kind = paidion (pahee-dee'-on): little, young child

Oei, ik groei Vs. 3 Verandert: - Make compatable = uitwisselbaar - Reverse = omkeren - Convert = omzetten - Start over = opnieuw beginnen Nicodemus: opnieuw geboren worden

Oei, ik groei Vs. 4 Vernedert: Bescheiden mening over jezelf hebben; bescheiden leefwijze; verstoken van alle hoogmoed Je verlagen, verminderen Volgens dominee Kroes ook: Gewoon (jezelf) zijn

Oei, ik groei Karaktereigenschappen van (de meeste) kleine kinderen: - Vertrouwen, afhankelijk durven zijn, kwetsbaar, onbezorgd - Ongeveinsd, echt, integer - Bescheiden - Leergierig, open - Tevreden, dankbaar

Oei, ik groei 1 Kor. 14:20 Broeders en zusters, wees in uw denken niet als kinderen. Weest kinderen in het kwaad, maar wees in uw denken volwassen. 2 Petr. 3: 18 Maar groei in de genade en in de kennis van onze Heer.

Oei, ik groei Ef. 4:14 Dan zijn we geen onmondige kinderen meer die stuurloos ronddobberen en met elke wind meewaaien, met wat er maar verkondigd wordt. Groeien in Christus is voortdurend proces (i.t.t. zoutpilaar) Ef. 4:23 … dat uw geest en uw denken voortdurend vernieuwd moeten worden.

Oei, ik groei-test Baby Veel aandacht, hulp nodig Melk, kan geen onderscheid maken (alles in de mond) - Kan/mag niet te veel verantwoordelijkheid dragen

Oei, ik groei-test Grotere kind/puber Wil vaak enkel lekkere dingen Soms moeite met gezag Moet leren onderscheiden Neiging op gevoel te steunen: heen en weer geslingerd Niet altijd geduld, wil snel resultaat - Soms afhankelijk van complimentjes

Oei, ik groei-test Volwassene: nederig (Ver-) geven i.p.v. ontvangen Kan gezag accepteren. Kan zich verplaatsen in een ander/niet te snel oordelen

Oei, ik groei-test Volwassene: zelfstandig Steunt uiteindelijk niet op mensen: dominee/kerk verantwoording dragen: geen stuurlui aan wal Hoeft niet gevoerd te worden

Oei, ik groei-test Volwassene: wijs Radicaal, maar niet zwart/wit: genuanceerd Geduld/lange termijn visie Bijbelkennis + ervaring; verstand + Heilige Geest Gewoon, eenvoudig, zichzelf, niet imiteren of meewaaien flexibel/buigzaam, afstand nemen/re­la­tiveren, omgaan met kritiek, teleurstelling, compli­men­ten

Oei, ik groei Matt. 11:25 …deze dingen … aan eenvoudige mensen (nēpios = kind) onthuld. Vs. 29 Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden.

Oei, ik groei Groeistoornissen Ondervoeding: eenzijdig, te vet/snoep, geen vast voedsel Infectie/virus: angst, jaloezie, teleurstelling, bitterheid Geen beweging/uitdroging: vgl meer van Galilea/Dode Zee