Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Jezus en de wet van Mozes.
Advertisements

Boodschap in praktijk brengen
Tussen Pasen en Pinksteren.
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Het wassen van voeten.
Bij het kolenvuur Johannes
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Verpakt.
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Oog in oog, hand in hand ….
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Verlangens van God.
Het verhaal van Pasen.
bisschop aartsbisschop Matteüs 16 Toen Jezus in het gebied van Caesarea Filippi kwam, vroeg hij zijn leerlingen: ‘Wie zeggen de mensen dat.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Een voorbeeld dat navolging verdient
Welkom Voorganger: Dhr. G. Brandorff Ouderling van dienst: K. Muis Organist: J. Thijssen Schriftlezing: Ez. 2: 1-7 Mar. 6: 1-6.
Kerstconcert met samenzang Met medewerking van: Tjaco van der Weerd - Piano. Marco Rozemuller – Orgel. Nina Dam – Dwarsfluit. Dorieke Kroese – Saxofoon.
Jezus stuurt Petrus en Johannes om het Pesachmaal klaar te maken …
Oogstdienst 2015 Thema: DE WERELD OP Z’N KOP.
Welkom Voorganger: Ds. F. Westermann Ouderling van dienst: K. Muis Muziek: Huisband Schriftlezing: Mattheus 26: 69 t/m 75.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Illustratie van Kees de Kort Marcus 10:49-52 En Jezus stond stil en zei dat men hem roepen moest. Toen riepen ze de blinde en zeiden tegen hem:
De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher. " Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."
20 februari 1965.
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Het verhaal van Pasen.
Ben je blind of zo? Intro: Blind zijn, is ook Al ziende blind zijn.
Les 16 Stortplaats Wat doe ik hier vandaag?
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
Les 16 Jezus staat op Wat doe ik hier vandaag?
Les 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? Ik leer mijn Vader beter kennen.
Les 4 Jezus kijkt anders Wat doe ik hier vandaag?
Hoe dicht mag jij bij Jezus zijn?
Toen men dit hoorde, voegde Hij er nog een gelijkenis aan toe, daar Hij dichtbij Jeruzalem was en men meende, dat het Rijk Gods onmiddellijk ging verschijnen. Hij.
Les 15 Jezus sterft Wat doe ik hier vandaag?
Les 7 De Vader straft Wat doe ik hier vandaag?
1.
Les 12 Waar het hart vol van is…
22 – Ik, een zegen voor anderen?
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
Les 13 De training Wat doe ik hier vandaag?
Les 3 De Bijbelschrijvers
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Marcus 4: Op een avond zei Jezus tegen zijn leerlingen:
Matteüs 13:44-46 Jezus vertelde aan de mensen een verhaal:
Blok III God de Zoon In de komende zes lessen leer je God de Zoon beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
Wat vind jij van het christelijk geloof?
Lucas 6:12-15 Jezus liep naar een berg.
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Jezus liep met zijn leerlingen naar een tuin die Getsemane heette.
Jezus ging naar de woestijn. Hij was daar 40 dagen en 40 nachten,
Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar.
Les 12 De Zoon verlost Wat doe ik hier vandaag?
Slapend in de storm Marcus 4:37-40
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Blok II Jezus ontmoeten – nu
Tempel reinigen schoonmaken, wassen.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Welkom in deze kerkdienst
Pesachmaaltijd Proef hier alle onderdelen van de Pesachmaaltijd!
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
De Kerk Elkaar liefhebben kun je niet alleen
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Zondag 06 januari 2019.
Transcript van de presentatie:

Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag? Ik ervaar hoe het is om gediend te worden. Ik ontdek wat dienen is en hoe ik dat kan doen. Les 5 Om je heen kijken

Wie is belangrijk? Les 5 Om je heen kijken

Zitten naast Jezus Les 5 Om je heen kijken

Les 5 Om je heen kijken Marcus 10: 35-45 35 Jakobus en Johannes, de zonen van Zebedeüs, kwamen bij hem en zeiden: ‘Meester, we willen dat u voor ons doet wat we u vragen.’ 36 Hij vroeg hun: ‘Wat willen jullie dan dat ik voor je doe?’ 37 Ze zeiden: ‘Wanneer u heerst in uw glorie, laat een van ons dan rechts van u zitten en de ander links.’ 38 Maar Jezus zei tegen hen: ‘Jullie weten niet wat je vraagt. Kunnen jullie de beker drinken die ik moet drinken of de doop ondergaan die ik moet ondergaan?’ 39 ‘Ja, dat kunnen wij,’ antwoordden ze. Toen zei Jezus tegen hen: ‘Jullie zullen de beker drinken die ik zal drinken en de doop ondergaan die ik zal ondergaan, 40 maar wie er rechts of links van mij zal zitten, kan ik niet bepalen, die plaatsen behoren toe aan hen voor wie ze zijn bestemd.’ 41 Toen de andere leerlingen hiervan hoorden, werden ze woedend op Jakobus en Johannes. 42 Jezus riep hen bij zich en zei tegen hen: ‘Jullie weten dat de volken onderdrukt worden door hun eigen heersers en dat hun leiders hun macht misbruiken. 43 Zo mag het bij jullie niet gaan. Wie van jullie de belangrijkste wil zijn, zal de anderen moeten dienen, 44 en wie van jullie de eerste wil zijn, zal ieders dienaar moeten zijn, 45 want ook de Mensenzoon is niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen en zijn leven te geven als losgeld voor velen.’ Les 5 Om je heen kijken

De minste zijn Les 5 Om je heen kijken

Les 5 Om je heen kijken Marcus 1o: 43,44 43 Zo mag het bij jullie niet gaan. Wie van jullie de belangrijkste wil zijn, zal de anderen moeten dienen, 44 en wie van jullie de eerste wil zijn, zal ieders dienaar moeten zijn. Les 5 Om je heen kijken

Een vies werkje Les 5 Om je heen kijken

Les 5 Om je heen kijken Johannes 13:1-15 1 Het was kort voor het pesachfeest. Jezus wist dat zijn tijd gekomen was en dat hij uit de wereld terug zou keren naar de Vader. Hij had de mensen die hem in de wereld toebehoorden lief, en zijn liefde voor hen zou tot het uiterste gaan. 2 Jezus en zijn leerlingen hielden een maaltijd. De duivel had intussen Judas, de zoon van Simon Iskariot, ertoe aangezet Jezus te verraden. 3 Jezus, die wist dat de Vader hem alle macht had gegeven, dat hij van God was gekomen en weer naar God terug zou gaan, 4 stond tijdens de maaltijd op. Hij legde zijn bovenkleed af, sloeg een linnen doek om 5 en goot water in een waskom. Hij begon de voeten van zijn leerlingen te wassen en droogde ze af met de doek die hij omgeslagen had. 6 Toen hij bij Simon Petrus kwam, zei deze: ‘U wilt toch niet mijn voeten wassen, Heer?’ 7 Jezus antwoordde: ‘Wat ik doe, begrijp je nu nog niet, maar later zul je het wel begrijpen.’ 8 ‘O nee,’ zei Petrus, ‘míjn voeten zult u niet wassen, nooit!’ Maar toen Jezus zei: ‘Als ik ze niet mag wassen, kun je niet bij mij horen,’ 9 antwoordde hij: ‘Heer, dan niet alleen mijn voeten, maar ook mijn handen en mijn hoofd!’ 10 Hierop zei Jezus: ‘Wie gebaad heeft hoeft alleen nog zijn voeten te wassen, hij is al helemaal rein. Jullie zijn dus rein – maar niet allemaal’… Les 5 Om je heen kijken

Les 5 Om je heen kijken Johannes 13:1-15 11 Hij wist namelijk wie hem zou verraden, daarom zei hij dat ze niet allemaal rein waren. 12 Toen hij hun voeten gewassen had, deed hij zijn bovenkleed aan en ging weer naar zijn plaats. ‘Begrijpen jullie wat ik gedaan heb?’ vroeg hij. 13 ‘Jullie zeggen altijd “meester” en “Heer” tegen mij, en terecht, want dat ben ik ook. 14 Als ik, jullie Heer en jullie meester, je voeten gewassen heb, moet je ook elkaars voeten wassen. 15 Ik heb een voorbeeld gegeven; wat ik voor jullie heb gedaan, moeten jullie ook doen. Les 5 Om je heen kijken