Les 19 Alles helemaal nieuw

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Is er leven na de dood?.
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Waarom ben ik hier op aarde?
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
Matteüs 6:33 Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. 2.
Zondag 19 HC Franeker 18 juli 2010
Sta op en schitter.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Genezing in de schaduw? Handelingen 5:15
Welkom in de samenkomst
Beelden van de kerk.
3 oktober 2015 Garderen. De vraag is niet: waar gaat een mens heen als hij sterft? De vraag is: als een mens sterft, zal hij herleven? inleiding.
Advent = schat zoeken 20 december 2015 | Vineyard Amersfoort.
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Hartelijk welkom in deze ochtenddienst Thema ‘goede buren’ Met medewerking van kring Huissen en band. In samenwerking met Matthijs Glastra en Jan Rietveld.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!
Waar kijk je naar uit? Handelingen 1:1-14.
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Monumenten Het nieuwe Jeruzalem.
1 Korintiërs 15:17-20 Maar als Christus niet is opgewekt, is uw geloof nutteloos, bent u nog een gevangene van uw zonden en worden de doden die Christus.
6. Met Christus lijden Van lijden… naar levensvreugde.
God is zo groot. Kun je wel iets zinnigs over hem vertellen?
Gedenken.
. 1.
Blok III Het gebed In de lessen 15 t/m 20 leer je hoe je kunt bidden.
Blok III Jezus, Gods Zoon
19 – Supergoed of totaal bedorven?
Les 2 Naar boven kijken Wat doe ik hier vandaag?
Praat met eerbied over God
Zondag 20 november dienst van herdenking
Ik leer meer over de symbolen in het boek Openbaring.
Jezus komt terug! Jippie!... of toch niet?
Les 7 De Vader straft Wat doe ik hier vandaag?
‘Ik zag een nieuwe hemel en aarde.
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Blok III God de Zoon In de komende zes lessen leer je God de Zoon beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
Les 17 God, anderen en ik.
3 – Hoe belangrijk is het om te genieten?
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Blok II God de Vader In de komende zes lessen leer je God de Vader beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Jezus ontmoeten - straks
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Les 9 Allemaal kerken Wat doe ik hier vandaag?
Les 8 Kerk in Nederland Wat doe ik hier vandaag?
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
23 – Waarom voel ik me soms zo anders?
Les 17 Jezus op de troon Wat doe ik hier vandaag?
De nieuwe hemel en aarde
‘God kennen’ Thema’s: God kennen – God eren – heiligheid – profetie – de Messias – Koning – Gods kracht.
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
de hemel de nieuwe aarde gaan Gods kinderen direct na hun dood heen
Agenda aanstaande week 1/2 zondag 29 april 09:30 Kerkdienst - Dhr. W. van der Ploeg 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: Geen Kind in Kerk 14:00 Kerkdienst.
God! Doe er eens wat aan! Psalm 94.
Week 3 Prangende vragen, het overwinningslied en het avondmaal met het Lam (Openbaring 19)
Met de dood voor ogen… …gaat de hemel open!
ORDE VAN DIENST VOOR KERSTMORGEN zondag 25 december 2017 Engelenlied Voorganger: ds. Hans van Dalen Organist: Jan Sikkema Met medewerking van Interkerkelijk.
De terugkomst van Christus
Hand. 1:4,5 Ga niet weg uit Jeruzalem, maar blijf daar wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in vervulling zal gaan.
Gods toekomst voor dieren Van schepping tot nieuwe schepping Raymond R
HET EVANGELIE.
Transcript van de presentatie:

Les 19 Alles helemaal nieuw Wat doe ik hier vandaag? Ik leer meer over de nieuwe aarde. Ik weet dat Jezus de allerbelangrijkste nu en straks op de nieuwe aarde is. Ik krijg ruimte om mijn vragen te stellen over de nieuwe aarde. Ik leer dat ik een onvergankelijk lichaam zal krijgen. Les 19 Alles helemaal nieuw

Les 19 Alles helemaal nieuw Iets nieuws! Les 19 Alles helemaal nieuw

Les 19 Alles helemaal nieuw

Les 19 Alles helemaal nieuw Openbaring 21: 1b Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer. Openbaring 21: 3 en 4 3 Ik hoorde een luide stem vanaf de troon, die uitriep: ‘Gods woonplaats is onder de mensen, hij zal bij hen wonen. Zij zullen zijn volken zijn en God zelf zal als hun God bij hen zijn. 4 Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij.’ Les 19 Alles helemaal nieuw

Les 19 Alles helemaal nieuw Openbaring 21: 23 23 De stad heeft het licht van de zon en de maan niet nodig: over haar schijnt Gods luister, en het lam is haar licht. Openbaring 22: 1 1 Hij liet me een rivier zien met water dat leven geeft. De rivier was helder als kristal en ontsprong aan de troon van God en van het lam. Johannes 14: 2 en 3 2 In het huis van mijn Vader zijn veel kamers; zou ik anders gezegd hebben dat ik een plaats voor jullie gereed zal maken? 3 Wanneer ik een plaats voor jullie gereedgemaakt heb, kom ik terug. Dan zal ik jullie met me meenemen, en dan zullen jullie zijn waar ik ben. Les 19 Alles helemaal nieuw

Les 19 Alles helemaal nieuw Matteüs 22: 30 Want bij de opstanding trouwen de mensen niet en worden ze niet uitgehuwelijkt, ze zijn dan als engelen in de hemel. Jesaja 11: 6, 8 en 9 6 Dan zal een wolf zich neerleggen naast een lam, een panter vlijt zich bij een bokje neer; kalf en leeuw zullen samen weiden en een kleine jongen zal ze hoeden. 8 Bij het hol van een adder speelt een zuigeling, een kind graait met zijn hand naar het nest van een slang. 9 Niemand doet kwaad, niemand sticht onheil op heel mijn heilige berg. Want kennis van de HEER vervult de aarde, zoals het water de bodem van de zee bedekt. Les 19 Alles helemaal nieuw

Les 19 Alles helemaal nieuw Jesaja 65: 17 en 18 17 Zie, ik schep een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Wat er vroeger was raakt in vergetelheid, het komt niemand ooit nog voor de geest. 18 Er zal alleen maar blijdschap zijn en groot gejuich om wat ik schep. Ik herschep Jeruzalem in een jubelende stad en schenk haar bevolking vreugde. Les 19 Alles helemaal nieuw

Les 19 Alles helemaal nieuw Jezus op de troon Les 19 Alles helemaal nieuw

Les 19 Alles helemaal nieuw Een nieuwe aarde Les 19 Alles helemaal nieuw

Les 19 Alles helemaal nieuw Een nieuwe jij Les 19 Alles helemaal nieuw

Les 19 Alles helemaal nieuw 1 Korintiërs 15: 35-38 35 Nu zou iemand kunnen vragen: ‘Maar hoe worden de doden opgewekt? Hoe zou hun lichaam eruit moeten zien?’ 36 Dwaas die u bent! Als u iets zaait, moet dat eerst sterven voordat het tot leven kan komen. 37 En wat u zaait heeft nog niet de vorm die het later krijgt; het is nog maar een naakte korrel, een graankorrel misschien of iets anders. 38 God geeft daaraan de vorm die hij heeft vastgesteld, en hij geeft elke zaadkorrel zijn eigen vorm. 1 Korintiërs 15: 42-44 42 Zo zal het ook zijn wanneer de doden opstaan. Wat in vergankelijke vorm wordt gezaaid, wordt in onvergankelijke vorm opgewekt, 43 wat onaanzienlijk en zwak is wanneer het wordt gezaaid, wordt met schittering en kracht opgewekt. 44 Er wordt een aards lichaam gezaaid, maar een geestelijk lichaam opgewekt. Wanneer er een aards lichaam is, is er ook een geestelijk lichaam. Les 19 Alles helemaal nieuw

Les 19 Alles helemaal nieuw Op de uitkijk Les 19 Alles helemaal nieuw

Les 19 Alles helemaal nieuw 2 Petrus 3: 13-15 13 Maar wij vertrouwen op Gods belofte en zien uit naar een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, waar gerechtigheid woont. 14 Omdat u hiernaar uitziet, geliefde broeders en zusters, moet u zich inspannen om smetteloos, onberispelijk en in vrede door hem te worden aangetroffen. 15 Bedenk dat het geduld van onze Heer uw redding is. Dat heeft ook onze geliefde broeder Paulus u geschreven met de wijsheid die hem is geschonken. Les 19 Alles helemaal nieuw