Groen is gras Genesis 1:9-13

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Advertisements

Wat doen wij met Gods Schepping …
Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Zaden op reis.
In het begin schiep God de hemel
Het Scheppingsverhaal.
De schepping.
Welkom in de kerk! zondag 6 januari uur ds A. Dominee Votum en groet Psalm 100:1-4 De Wet Psalm 25:2 Gebed Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis.
Zingen Vers 1 Het water steeg wel hoog, maar wonder boven wonder
Zingen Vers 1 In het begin lag de aarde verloren,
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorlezer: Michael van Casand We lezen: Genesis 1 Psalm 104: Openbaring 21: 1-5 De preek gaat.
Gen 2: 10 Er ontspringt in Eden een rivier die de tuin bevloeit. Verderop vertakt ze zich in vier grote stromen. 11 Een daarvan is de Pison; die stroomt.
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Jezus roept de leerlingen
‘Knippen’ en plakken van internet. Digitaal opslaan. Zorg er wel voor dat je er de volgend eles mee verder kan.
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
Jakobs vlucht Waar vlucht jij heen?
In de weer voor het klimaat
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Les 3 De keizer en andere goden Gemaakt door: Nikki, Chanell, Cas, Tim en Roan.
Topnerd Tycho Reis naar de ruimte.
Welkom en Afkondigingen > ♪8:1,3 ♪283:1,5 ♪25:2,6 ♪8b:2,3,4 ✝GEN1:26-2:3 ♪513 ✝EXO20:8-11 ♪365:2 ✝MAT6:25-34 ♪316:1,4 ♫571 :ref. 2x ♪415.
Genesis 22:1-19 (HSV) En het gebeurde na deze dingen dat God Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie, hier ben ik. Hij zei:
1 Tessalonisenzen 5:23 En moge de God van de vrede Zelf u geheel en al heiligen, en mogen uw geheel oprechte geest, de ziel en het lichaam onberispelijk.
Lichtschilderij Genesis 1:3-5
Witte Donderdag.
Maan en sterren Genesis 1:14-19
Tuinieren… 1.
Vlammetjes Handelingen 2:3 "De gelovigen zagen iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen, en op iedereen kwam een vlam neer. Zo kwam de.
Mooi mens! Genesis 1:26-28 & 31 “God zei: ‘Nu wil ik mensen maken. Ze moeten op mij lijken. Ze zullen de baas zijn over de vissen in de zee en de vogels.
Praten met God Wat zou jij vragen?.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Vis in het water Genesis 1:20-23
Pak je koffers Opdracht
In 7 dagen Genesis 2:1 "Zo werden de hemel en de aarde gemaakt, en alle prachtige dingen die daarbij horen. Op de zevende dag was God klaar met zijn werk.”
Genesis 39: 1- 6 Jozef was naar Egypte gebracht.
Wolk maken Genesis 1: 6-8 “God zei: ‘Er moet in het midden van het water een koepel komen om het water te verdelen.’ En zo gebeurde het. God maakte de.
Hier gaan we het levende-dia-spel doen!
Natuur speurtocht Genesis 2:1 Opdracht:
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Job 2: 7-10 Satan zorgde ervoor dat Job heel erg ziek werd.
Tel de sterren Opdracht:
In het begin… 1.
De tent van Abraham Genesis 12:6-9 “Abram en zijn familie kwamen in Kanaän, waar in die tijd de Kanaänieten woonden. Ze reisden door tot de eik van More.
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Kleurige tenten Opdracht: Maak kleine tentjes.
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Jezus ging naar de woestijn. Hij was daar 40 dagen en 40 nachten,
Handelingen 2: 1-13 Het was Pinksterfeest.
Reuzenvoeten Opdracht:
Thema 2 blok 1 Op zoek naar voedsel.
de brief aan de Romeinen
Wow, wat heeft God dat tof bedacht!
Uit het niets! Genesis 1:2-3
Bootje maken Opdracht:
Knikkerstorm! Opdracht:
Hoop in de storm Marcus 4:39-40 “Jezus werd wakker. Hij zei streng tegen de wind en het water: ‘Houd op! Wees stil!’. Het hield op met waaien, en het water.
Dierenparcours Genesis 1:25-26
Nieuw leven Marcus 15:5-6 uit De Bijbel in Gewone Taal “De vrouwen gingen het graf binnen. Daar zagen ze een jonge man zitten. Hij droeg witte kleren…
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
THEMA 3 – LES 2 KERK EN KLOOSTER.
Het Scheppingsverhaal.
De binding van Jitschaq – Genesis 22
Het offer van Abraham 1 april 2018 Hendrik Ido Ambacht.
Algemene bouw van bloemplanten
Insecten Doel is dat we leren: Wat is biologische landbouw
Gekleurd zand Opdracht:
Palmtakken Matteüs 21:7-11 “De leerlingen van Jezus legden jassen op de rug van de ezel, en Jezus ging erop zitten. Veel mensen legden hun jas op de weg.
“Wij zijn allen door één Geest doordrenkt”
Transcript van de presentatie:

Groen is gras Genesis 1:9-13 “God zei: ‘Het water onder de hemel naar één plaats stromen. Dan komt er droge grond tevoorschijn.’ En zo gebeurde het. God noemde de droge grond ‘land’, en het water noemde hij ‘zee’. God zei: ‘Er moet van alles groeien op het land. Planten met zaad en bomen met vruchten.’ En zo gebeurde het. Op het land kwamen allerlei planten met zaad en allerlei bomen met vruchten. En God zag hoe mooi het was. Toen werd het avond en het werd ochtend. Dat was de derde dag.” Opdracht: Maak een graspoppetje. Kijk op het stappenplan voor de instructie. Vragen om door te praten: God zorgde ervoor dat de planten gingen groeien. Zo zal jij ervoor moeten zorgen dat het haar van je poppetje gaat groeien. Wat heb je daarvoor nodig? Stel je eens voor dat je erbij stond toen God al het groens liet groeien. Hoe zou dat eruit zien?