Ik leer meer over de symbolen in het boek Openbaring.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Advertisements

Waarom ben ik hier op aarde?
Liturgie Ps.65: 1-3 Lz.Op. 2: 8-11; Op. 12: Ld.296 T.Op. 2: 10b Ld.409: 1, 2, 4 Gz.89: 1 Ps.89: 7, 8 Voorganger:ds. A.H. Driest Organist:br. J.
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
Liturgie Gz. 32 L. Openb. 21: 1 t/m 22: 5 Ps. 90: 1,3 en 8 T. Openb. 22: 5 Gz. 179a Collecte Gz. 147 Welkom Voorganger:br. E. Wagenaar Organist:br. A.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Zingen Vers 1 Gezang 114 Ik zag een nieuwe hemel zich verheffen,
Genezing in de schaduw? Handelingen 5:15
Welkom in de samenkomst
Liturgie Ps. 89: 1, 7 Lz. Opb. 21: 1-8 Ps. 95: 1, 2, 3 Ps. 98: 1, 4 Gz. 75: Gz. 111: 1, 2 Agenda aanstaande week Zondag 4 januari 09:15 Oppas: Hennie.
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
Speciale diaconiecollecte
Beelden van de kerk.
Reaching Out - HEART-. Hulp en netwerk bieden aan mensen die weinig of geen netwerk hebben.
Exodus 25:9 Volgens alles wat Ik u zal tonen, een ontwerp van de tabernakel en een ontwerp van al zijn voorwerpen, zó moet u het maken.
Les 13 voor 26 maart De laatste hoofdstukken van Openbaring beschrijven de laatste gebeurtenissen van de Grote Strijd: Satan is gebonden (Openbaring.
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
1.Alles wordt weer nieuw. “ Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij (…) Ik hoorde een luide.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Welkom les 9.
Waar kijk je naar uit? Handelingen 1:1-14.
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Monumenten Het nieuwe Jeruzalem.
1 Korintiërs 15:17-20 Maar als Christus niet is opgewekt, is uw geloof nutteloos, bent u nog een gevangene van uw zonden en worden de doden die Christus.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Organist: Johan Bredewout Schriftlezingen: - Genesis 16: 1-16
Paaswake We komen in stilte de kerk binnen.
Praten met God Wat zou jij vragen?.
Gedenken.
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
Blok III Jezus, Gods Zoon
Les 2 Naar boven kijken Wat doe ik hier vandaag?
Zondag 20 november dienst van herdenking
Zondag 16 april 2017 Pasen De Heer is waarlijk opgestaan
Les 5 Samen feest.
Jezus komt terug! Jippie!... of toch niet?
Psalm 139: 1-18 en 23,24 Heer, u weet alles van mij, u kent mij.
‘Ik zag een nieuwe hemel en aarde.
Blok III De wet In de lessen 14 t/m 20 ontdek je welke betekenis
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
12 – Moet je alles in de Bijbel letterlijk nemen?
Les 19 Alles helemaal nieuw
3 – Hoe belangrijk is het om te genieten?
Pasen: was ik er maar bij geweest
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Les 9 Allemaal kerken Wat doe ik hier vandaag?
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
De Feesten van de Heer.
Les 17 De Geest spreekt Wat doe ik hier vandaag?
De onthulling van Jezus Openbaring 1
Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
“ En de draak [Satan] werd boos op de vrouw [God’s kerk], en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen [Gods volk] van haar nageslacht, die de geboden.
De nieuwe hemel en aarde
De SOOS gaat weer van start
de zeven zegels in het boek 'de Openbaring'
De binding van Jitschaq – Genesis 22
Schriftlezing : Johannes 12:41-50
het Beest uit de zee - Openbaring 13
De brief aan de gemeente van Thyatira (Op. 2:18-29)
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
NIEUWE MISSIE & VISIE VINEYARD UTRECHT.
God! Doe er eens wat aan! Psalm 94.
Met de dood voor ogen… …gaat de hemel open!
De terugkomst van Christus
Gods beloften zijn niet los verkrijgbaar
Evangelische Kerk Koekelare Prediking zondag 3 februari 2019
Transcript van de presentatie:

Ik leer meer over de symbolen in het boek Openbaring. Wat doe ik hier vandaag? Ik leer uit Openbaring dat Jezus zal overwinnen. Ook al gebeuren er nu nog vreselijke dingen. Ik leer meer over de symbolen in het boek Openbaring. Ik denk na over de terugkomst van Jezus. Les 16 Een blik in de hemel

Symbolen Les 16 Een blik in de hemel

Een hele nare tijd Les 16 Een blik in de hemel

Openbaring 1: 3 Openbaring 22: 7 Openbaring 1: 9 Gelukkig is wie dit voorleest, en gelukkig zijn zij die deze profetie horen en zich houden aan wat hier gezegd wordt. Want de tijd is nabij. Openbaring 22: 7 Ik kom spoedig!’ Gelukkig is wie zich houdt aan de profetie van dit boek. Openbaring 1: 9 Ik, Johannes, uw broeder, die net als u in ellende verkeer, maar ook door Jezus met u deel in het koninkrijk en in standvastigheid – ik was op het eiland Patmos omdat ik over God had gesproken en van Jezus had getuigd. Les 16 Een blik in de hemel

Er is hoop! Les 16 Een blik in de hemel

Openbaring 12: 13-17 13 Toen de draak zag dat hij op de aarde gegooid was, achtervolgde hij de vrouw die een zoon gebaard had. 14 Maar de vrouw kreeg de twee vleugels van de grote adelaar om naar haar plaats in de woestijn te vliegen, waar gedurende een tijd en twee tijden en een halve tijd voor haar gezorgd zou worden, buiten het bereik van de slang. 15 Toen spuwde de slang een stroom water als een rivier achter de vrouw aan om haar daarin mee te sleuren. 16 Maar de aarde schoot haar te hulp: de aarde sperde haar mond open en dronk de rivier op die de draak had uitgespuwd. 17 De draak was woedend op de vrouw en ging weg om strijd te leveren met de rest van haar nageslacht, met allen die zich aan Gods geboden houden en bij het getuigenis van Jezus blijven. . Les 16 Een blik in de hemel

Brieven voor de kerk Les 16 Een blik in de hemel

Het beste komt nog! Les 16 Een blik in de hemel

Openbaring 21: 1-8 Les 16 Een blik in de hemel 1 Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer. 2 Toen zag ik de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, uit de hemel neerdalen, bij God vandaan. Ze was als een bruid die zich mooi heeft gemaakt voor haar man en hem opwacht. 3 Ik hoorde een luide stem vanaf de troon, die uitriep: ‘Gods woonplaats is onder de mensen, hij zal bij hen wonen. Zij zullen zijn volken zijn en God zelf zal als hun God bij hen zijn. 4 Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij.’ 5 Hij die op de troon zat zei: ‘Alles maak ik nieuw!’ – Ik hoorde zeggen: ‘Schrijf het op, want wat hier wordt gezegd is betrouwbaar en waar.’ – 6 Toen zei hij tegen mij: ‘Het is voltrokken! Ik ben de alfa en de omega, het begin en het einde. Wie dorst heeft geef ik vrij te drinken uit de bron met water dat leven geeft. 7 Wie overwint komen al deze dingen toe. Ik zal zijn God zijn en hij zal mijn kind zijn. 8 Maar voor hen die laf en trouweloos zijn geweest, die zich hebben ingelaten met gruwelijke dingen, met moord, ontucht, toverij of afgodendienst, voor allen die de leugen hebben gediend: hun deel is de vuurpoel met brandende zwavel, dat is de tweede dood.’ . Les 16 Een blik in de hemel