Les 5 Samen feest.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Advertisements

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
GOD MENS. GOD MENS GOD MENS GOD MENS Lucas 18:31-33 Hij nam de twaalf apart en zei tegen hen: ‘We zijn nu op weg naar Jeruzalem, en alles wat door.
Twee principes God verbiedt vaak het ergste. Vraag je dus af: wat zou er nog meer onder dit verbod vallen? Tegenover elk verbod staat een gebod Vraag je.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Avondmaal: maaltijd voor bekeerde christenen
Koen Minderhoud 30 november 2014
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Beelden van de kerk.
Heer, verhoor!. De paria van de menigte? Heer, verhoor! De paria van de menigte? Raak Jezus aan in geloof.
De overdenking gaat over Openbaring 19: 1 – 10 De bruiloft van het Lam is gekomen! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds.
3e Advenszondag 13 december 2015
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 33: 5 Na de zegen Ps. 33: 1, 8 Schriftlezing: 1 Johannes 5 Tekst: 1 Johannes.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Welkom in deze kerkdienst
We lezen: Matteüs 27: De preek gaat over: Matteüs 27: Voorlezer: Gretine Post Voorganger: Ds. P. Schelling emeritus predikant Alle liederen.
Israël in nood Wie bent U, HERE? ze luisterden niet naar God Gideon Ik sta je bij, vs. 16.
Ik ben de Koning van de Joden. Jezus uit Nazaret, koning van de Joden Ik ben de Koning van de Joden.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Dhr. J. Smit, Belt-schutsloot Ouderling van dienst : Joke Nijhuis Organist : H. Kamp.
Geen hindernissen. Christendom 2016: een van de grote wereldreligies, 2.4 miljard mensen, ca. 32% van de wereldbevolking Startte als een Joodse sekte.
Lezen: 1 Koningen 17:1-16.
Welkom op 9 okt. Voorganger: Ds. Mv. Marijn Rohaan Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Erik Hofstede Lezing: Johannes 6: Openbaring 19: 6-9.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Knutselmiddag: Woensdagmiddag 9 november
10. De Geest, het woord en gebed
Avondmaalsformulier 5 Christus gedenken
Gedenken.
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
Les 18 Wow! Wat doe ik hier vandaag?
Les 2 Naar boven kijken Wat doe ik hier vandaag?
Ik leer meer over de symbolen in het boek Openbaring.
Les 8 Bidden kun je leren.
Les 7 De sneeuwbal van het evangelie
Welkom in deze kerkdienst
17 – Wat als christenen tegenvallen?
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Les 20 Wat doet de heilige Geest?
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Wat vind jij van het christelijk geloof?
3 – Hoe belangrijk is het om te genieten?
Welkom in deze kerkdienst
Christus deelt zijn leven!
De gemeenschapsvormende werking valt tegen... - vaker vieren? - andere vorm?
Welkom in deze kerkdienst
16 – Waarom gereformeerd?.
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Blok III Jouw leven Wat heeft jouw geloof te maken met jouw leven? Daarover gaan de komende lessen.
Les 19 Jij en je uiterlijk Wat doe ik hier vandaag?
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Welkom in deze kerkdienst
De Feesten van de Heer.
Blok II Jezus ontmoeten – nu
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Welkom in deze kerkdienst
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Schriftlezing: Filippenzen 2
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Welkom in deze kerkdienst
De Heer Jezus is de bruidegom
1Joh 3:23,24a Dit is zijn gebod: dat we geloven in de naam van zijn Zoon Jezus Christus en elkaar liefhebben, zoals hij ons heeft opgedragen. Wie zich.
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
‘in de hemel, en op aarde’
God! Doe er eens wat aan! Psalm 94.
First Love – Eerste liefde
Mission (Im)possible De bergrede.
Transcript van de presentatie:

Les 5 Samen feest

Ik leer dat het avondmaal verwijst naar het feest op de nieuwe aarde. Wat doe ik hier vandaag? Ik denk erover na waarom het belangrijk is om samen het avondmaal te vieren. Ik leer dat avondmaal vieren in je eentje helemaal niet kan. Ik denk erover na waarom er in sommige kerken voor is gekozen dat alleen belijdende leden avondmaal vieren en in andere kerken ook jongeren en kinderen. Ik ontdek dat de collecte tijdens het avondmaal een speciale betekenis heeft. Ik leer dat het avondmaal verwijst naar het feest op de nieuwe aarde. Les 5 Samen feest

American party Les 5 Samen feest

1 Korintiërs 11: 18-22 18 Om te beginnen: ik hoor dat u bij uw samenkomsten in de gemeente partijen vormt. Tot op zekere hoogte geloof ik dat ook. 19 Het is onvermijdelijk dat er partijvorming onder u is, zodat duidelijk wordt wie van u betrouwbaar is. 20 Alleen, u komt niet samen om de maaltijd van de Heer te vieren. 21 Van wat u hebt meegebracht eet u alleen zelf, zodat de een honger heeft en de ander dronken is. 22 Hebt u soms geen eigen huis waar u kunt eten en drinken? Of veracht u de gemeente van God en wilt u de armen onder u vernederen? Wat moet ik hierover zeggen? Moet ik u soms prijzen? Dat doe ik in geen geval. Les 5 Samen feest

Feesten met die…? Les 5 Samen feest

Groep 1 - Matteüs 5: 23 en 24 23 Wanneer je dus je offergave naar het altaar brengt en je je daar herinnert dat je broeder of zuster je iets verwijt, 24 laat je gave dan bij het altaar achter; ga je eerst met die ander verzoenen en kom daarna je offer brengen. Groep 2 – 1 Johannes 2: 9-11 9 Wie zegt in het licht te zijn maar zijn broeder of zuster haat, bevindt zich nog altijd in de duisternis. 10 Wie de ander liefheeft, blijft in het licht en komt niet ten val, 11 maar wie de ander haat, bevindt zich in de duisternis. Hij gaat zijn weg in het duister, zonder te weten waarheen die weg voert, want de duisternis heeft hem blind gemaakt. Groep 3 – 1 Korintiërs 5: 11-13 11 Wat ik bedoel is dit: u mag niet omgaan met iemand die zichzelf een broeder of zuster noemt, maar in feite een ontuchtpleger is, een geldwolf, afgodendienaar, lasteraar, dronkaard of uitbuiter. Met zo iemand mag u beslist niet eten. 12 Waarom zouden we over buitenstaanders oordelen? U hoeft toch alleen te oordelen over leden van de gemeente? 13 Over de buitenstaanders zal God oordelen. Maar binnen de gemeente geldt: ‘Verwijder wie kwaad doet uit uw midden.’

Voor spek en bonen Les 5 Samen feest

Avondmaal en collecte Les 5 Samen feest

Het grote feest dat komt Les 5 Samen feest

Marcus 14: 25 25 Ik verzeker jullie: ik zal niet meer van de vrucht van de wijnstok drinken tot de dag komt dat ik er opnieuw van zal drinken in het koninkrijk van God.’ Les 5 Samen feest

Openbaring 19: 5-9 5 Vanaf de troon klonk een stem, die zei: ‘Loof onze God! Laat al zijn dienaren die ontzag voor hem hebben, jong en oud, hem loven!’ 6 Toen hoorde ik iets als een stem van een grote menigte, van geweldige watermassa’s en van krachtige donderslagen zeggen: ‘Halleluja! De Heer, onze God, de Almachtige, heeft het koningschap op zich genomen. 7 Laten we blij zijn en jubelen, laten we hem de eer geven! Want de bruiloft van het lam is gekomen en zijn bruid staat klaar. 8 Zij mag zich kleden in zuiver, stralend linnen.’ Want dit linnen staat voor al het goede dat gedaan is door de heiligen. 9 Toen zei hij tegen mij: ‘Schrijf op: “Gelukkig zijn zij die voor het bruiloftsmaal van het lam zijn uitgenodigd.”’ En hij vervolgde: ‘Wat God hier zegt, is betrouwbaar.’ Les 5 Samen feest