Zuchten. Zuchten Zuchten Als bidden zuchten is… De schepping zucht. En wij zuchten met de schepping mee. Het nieuwe leven is er nog niet. Soms weet.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer
Advertisements

Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Gebed om zegen.
Zingen Vers 1 Gezang 118 God is getrouw, zijn plannen falen niet.
Niet ontmoedigd zijn!. Corinthiërs: vleselijke levenswandel vleselijk: gericht op de zichtbare dingen.
Het lijden van de schepping en dat van ons…
Onze zwakheid, Zijn geest en Zijn handelen
HOEZO BIDDEN?.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
CHRISTEN ZIJN IN HET DAGELIJKS LEVEN
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Startzondag 11 September Korintiers 13,1-13 Al heb ik alle gaven van de Geest, maar heb de liefde niet, dan ben ik niets.
In de put? Erger dan de put: waterdiepten afgesneden van het leven Erger dan de put: waterdiepten afgesneden van het leven Ellende, meer dan minpuntje.
De Geest schrijft Jezus in ons leven Wat is er te zien van de Geest? Kijk naar jezelf: leesbare brief.
Matteüs 6:33 Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. 2.
MIJN TONG EN MIJN NAASTE
In de leerschool van het gebed
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Kerkdienst: rustgevend. Ten eerste dat gezorgd wordt voor het in stand houden van de dienst des Woords en van de scholen, en dat ik vooral op de sabbat,
Pinksteren Het feest van de uitstorting van de Heilige Geest.
Welkom in deze kerkdienst
Bid mee, help mee en geef!.
Bid mee, help mee en geef!. Zuid-Afrika lijdt… Armoede, gebroken gezinnen en taboes rond aids ontwrichten de samenleving. Zuid-Afrika: veel gebroken gezinnen.
HC zondag 10 Vertrouwen op een God die je niet begrijpt
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
X Wees W X kker Vrijdag 5 juni 22 uur. Welkom Voorganger: Ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: J. Boersma Organist: H. Teunis Schriftlezing: Ps. 104:
Welkom in deze kerkdienst
How to love GOD back. Deuteronomium 6:5 Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. Mattheüs 22:36-37 Farizeeën:
Koude douche. Ik zet het je betaald (of erger) God houdt maat wanneer Hij straft.
WIJ MOGEN LEVEN MET CHRISTUS Romeinen 6:8: “Wanneer wij met Christus gestorven zijn, geloven we dat we ook met Hem zullen leven.”
Handelingen 21:10-14 geboeid door de Geest geboeid door de Geest 1) Paulus wordt letterlijk geboeid: hij lijdt om Christus' wil.
Verzoeking in de woestijn Mattheüs 3:16-4:
-Wetten en regels? Thema: Door Christus handhaaft God Zijn scheppings-ideaal.
Welkom Samenkomst bij de begrafenis van Geurt Wisselink.
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
Wat hebben we vanaf onze kinderjaren opgebouwd in het netwerk van ons denken? Liefde of afwijzing? Liefdesbanden of angstbanden?
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Schat in aarden vaten. 2 Corinthiërs 4:1-5:11 4:1-6 Tegenstelling tot anderen 4:7-14 Instrumenten 4:15 Nut voor de Corinthiërs 4:16-5:5 Tegenstelling.
Het eerste lied: Gezang 39 We lezen: Romeinen 8: De preek gaat over: HC zondag 45 Bidden door de Geest Voorlezer: Gretine Post Voorganger: ds H.J.
Romeinen Romeinen De eeuwige liefde van God voor ons Romeinen 8.
1.
“Vader, laat Uw wil gebeuren”
10. De Geest, het woord en gebed
Namens de hoogste baas checken of de huisstijl in het filiaal wel tot zijn recht komt. Is er aandacht voor kinderen bij Walibi? Kun je met.
Preek over Spreuken 14:13.
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Leven uit de ware Wijnstok door liefde en geloof
30 april 2017 The day after 2 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
De bijbel geeft je vleugels
5 – Hoe word je relaxed?.
Les 20 Wat doet de heilige Geest?
Zondag 44 - God dank: het begin is er!
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Gods Geest werkt explosief! ''kracht' ' 'dynamis'
1.
Doorgrond mijn hart.
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Bediening van het Woord
Gods trouw in het verleden en beloften voor de toekomst!
hier jouw droom bewaard.
Waarom evangelisatie? Jouw uitverkiezing Jouw uitverkiezing
De liefde houdt vol in alles
Alleen het kennen van Christus telt
1 Jona bidt vanuit zijn diepe nood
de waarheid die mij leidt.
Psalm 8 Ga zo met de schepping om dat Gods roem op aarde zichtbaar blijft.
Ik voel me blij, ik voel me vrij, ik jubel en ik zing;
Vriendschap voor het leven
Wie houdt er van zichzelf?
Transcript van de presentatie:

Zuchten

Zuchten Als bidden zuchten is… De schepping zucht. En wij zuchten met de schepping mee. Het nieuwe leven is er nog niet. Soms weet je niet wat je moet bidden en kun je alleen maar zuchten

…zucht de Geest met je mee Zuchten Als bidden zuchten is… …zucht de Geest met je mee De Geest helpt ons in onze zwakheid. Hij komt naast je staan zonder veroordeling of afwijzing, gaat mee de diepte in. Zijn woordloze zuchten komen aan bij God

…zucht de Geest met je mee… …en daarom is er hoop Zuchten Als bidden zuchten is… …zucht de Geest met je mee… …en daarom is er hoop In lijden en zuchten ben je nooit alleen en op jezelf aangeleverd. Er blijft een verbinding met God. God die de harten doorgrondt schat het zuchten van de Geest op waarde. Hij laat je nooit te pletter vallen en volvoert zijn plan