Leefomgeving leerjaar 1

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom, bij Haven- en Vervoerskunde Klas 3
Advertisements

Vervolgbijeenkomst 2 Procesfasering bij Leren Leren.
Thema HACCP
Vieze hygiëne Chinese restaurants blijken erg onhygiënisch te zijn.
Thema HACCP
Kernbeleid Veiligheid
Lesplanning Binnenkomst Intro Vragen huiswerk Uitleg docent 2.2
Proeven doen natuurkunde.
Vieze hygiëne Chinese restaurants blijken erg onhygiënisch te zijn. Ze krijgen waarschuwing. Niet verbeterd boete.
The Doctor Who’s In Sub-Sahara Afrika en Azië sterven er elk jaar kinderen aan diarree. Dat komt omdat erg heel erg gebrek is aan hygiëne is.
Onderwerpen presentatie
HACCP in eipakstation Cursus HACCP Thielen Consult BV Postbus 5100
Bodhi Melieste, Daan van der blom, Mike Krijger.
Les 2 Sociale Hygiëne Jan-Willem Poelma.
GEMEENTEMUSEUM: WONDERKAMERS Door: Manon, Julia, Iris Klas: 4H2.
Welkom Kennismakingsrondje Presentatie Zorgvoorelkaar.com o Aanleiding/ concept o Wat is het? o Wat kan ik ermee? Casusbespreking in subgroepen Terugkoppeling.
Embedded systemen Programmeren op de Arduino Les 7 kleuren festijn.
Differentiëren & klassenmanagement
Welkom X-STREAM. Terugblik vorige les  Wat vonden jullie ervan?
Startbijeenkomst 17 mei  Vaardigheden (vak-, onderzoeks-, samenwerkings-, plannen)  Verdieping in vak  Combinatiecijfer: maatschappijleer 1/2.
Training SomToday DINSDAG 7 JUNI If you have a problem, if no one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the ELO-team.
Kickoff SomToday 6 SEPTEMBER Wat doen we vandaag ?  Inloggen in SomToday  Handleidingen in WikiWijs: link in WikiWijs plaatsen  Digitale leermiddelen.
HACCP.
Kickoff SomToday 6 september 2016.
CENTRAAL EXAMENS PTA CENTRAAL EXAMENS.
Voeding en Welzijn.
Vakdidactiek en Onderwijskunde 2
Opleiden binnen de dijkbewakingsorganisatie.
Observeren en rapporteren
Rineke Dijkstra, strandportretten (1992 – 1994)
Kwaliteitszorg
Hond & Kat Les 7 (Afsluitende les)
Instructie geven en uitvoeren
HACCP.
Praktijktoets bereidingstechnieken
Grietje Haisma Leefomgeving les 4 Grietje Haisma
Grietje Haisma Leefomgeving les 3 Grietje Haisma
Praktijktoets bereidingstechnieken
Praktijktoets bereidingstechnieken
Verkopen Les 3 Niveau 4.
HACCP.
Leefomgeving les 5
Leefomgeving Leerjaar 1, les 2
Les 5 Hoofdstuk Ecologie
Huisvesting Overige zoogdieren.
Introductieles Spaans  ¡Bienvenido! Mart de Weerd // September 2017
Les 1 WAT IS PROGRAMMEREN?
Veilig en verantwoord werken
Vergelijkingen oplossen
Aan het werk! Een les over vacatures, beroepsvaardigheden en
Praktijktoets Eind LP 1 VP17U.
Edward de bono; 6 denkhoeden
Overzicht: les 3 account instellen
Sociale problematiek/crisisinterventies
Introductieweek Dinsdag 4 september.
Hoofdstuk 3 De winkel verzorgen
Gesprekstechnieken Les 2.
Kwaliteitzorg Les 5.
Methodisch handelen Week 1. Methodisch handelen Week 1.
Veilig en verantwoord werken
Veilig en verantwoord werken
Hoofdstuk 2 Wat gaan we doen? Terugblik Doel van vandaag Nieuwe stof
Uitleg pupillenouders AVO’83 21 maart
Diersoortverdieping Overige Zoogdieren
Persoonlijke doelen maken
ADL Les 1.
Welkom!.
ADL Les 1.
Procedures aan begin van het jaar
HACCP.
Transcript van de presentatie:

Leefomgeving leerjaar 1 Les 1 Grietje Haisma Johanna Procee ghaisma@rocfriesepoort.nl jprocee@rocfriesepoort.nl

Wat gaan we doen deze les? Wat houdt het vak Leefomgeving in? Protocollen en voorschriften in de keuken Klas indelen in twee groepen Opstarten van het lesprogramma Leefomgeving Opbouw maken van het verslag Interviewvragen opstellen Afsluiten

Waarom gaan we dit doen? Protocollen en voorschriften in de keuken: Regels in de keuken kennen en beheersen Rekening houden met veiligheid Opstarten opdrachten Leefomgeving: Zelfstandig aan het werk op je eigen tempo

Waar denken jullie aan bij Leefomgeving? https://padlet.com/ghaisma/leefomgeving

Protocollen en voorschriften In de keuken Rondje door het lokaal Wat zijn protocollen? Welke protocollen en voorschriften zijn er in de keuken? Welke protocollen en voorschriften zijn er in een instelling? Protocollen: Een protocol is een gedragsovereenkomst, meestal in de vorm van een aantal uit te voeren stappen Het bewaren van schoonmaakmiddelen Het bewaren van voedingsmiddelen Persoonlijke hygiëne Hygiëne in de keuken Werken met juiste kleuren snijplanken HACCP: Hazard analysis critical control points. Wettelijk controlesysteem voor de voedselveiligheid in bedrijven en instellingen.

Klas indelen in twee groepen (MZ1A) 1. Elles 1. Renske 2. Rommy 2. Tamara 3. Sabina 3. Bauwyna 4. Rianne 4. Elisa 5. Sanne 5. Clarissa 6. Marten 6. Nienke 7. Brecht 7. Lisa 8. Dominique 8. Rian 9. Brenda 9. Daniëlle 10. Jerusha 10. Jantine 11. Senna 11. Annemiek 12. Suzan 12. Antina 13. Anne

Klas indelen in twee groepen (MZ1B) 1. Hakari 1. Maayke 2. Marrit 2. Yessica 3. Rixt 3. Lisanne 4. Marije 4. Sanne 5. Renee 5. Anna 6. Grianne 6. Tracey 7. Rachella 7. Jitske 8. Tjitske 8. Froukje 9. Froukje 9. Anne-Riemke 10. Mark 10. Myrthe 11. Patrick 11. Imke 12. Janna 13. Iris 13. Wietse

Klas indelen in twee groepen (MZ1D) 1. Andrea 1. Christiaan 2. Jelmer 2. Anne Jelmer 3. Janna 3. Marit 4. Julia 4. Lars 5. Jeanne 5. Saapke 6. Wiepie 6. Jort 7. Rinze 8. Anky

Uitleg van de opdrachten Leefomgeving Alle opdrachten staan op de Wikiwijs: https://maken.wikiwijs.nl/107505/Leefomgeving_leerjaar_1__periode_1 Inleveren van de opdrachten (in 1 verslag) Inleveren via de mail (ghaisma@rocfriesepoort.nl) Inleveren op 17-11-2017! Waarom deze opdrachten? Aan de slag: Opbouw van het verslag maken Interviewvragen maken bij opdracht 2

Aan de slag: Opbouw van het verslag maken, hoe doe je dat? Interviewvragen maken bij opdracht 2

Voor volgende week…… Opdracht pannenkoekendag Laptop mee!