Voedingscentrum IBS III

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is een goede warme maaltijd?
Advertisements

Kenmerken van Keurmerken
Voorlichtingsavond De Granaet.
Gezonde voeding.
Gezond leven De quiz! Instructie voor de quizmaster en zijn/haar assistent: Leg eerst de bedoeling van de quiz uit: we gaan kijken wie er het meeste weet.
Waarom een Award?  Doel: toekomstige food managers bewust maken van de aspecten gezondheid en meerwaarden van voedsel.
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
VOEDING EN REUMA.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Voeding van pabostudenten
Voeding en bewegen!.
Goedenavond Welkom bij
Voedingsonderzoek met als doel het evalueren van de maaltijden en formuleren van adviezen op het internaat KA2 te Hasselt met overwegend leerlingen topsportschool.
Voedingscentrum Bachelors Award 2011 Datum:……. Opleiding:….
Thema 2: Voeding en Vertering
Dieetadvisering & Leefstijlbegeleiding Bij Allochtonen
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Voedingscentrum Bachelor’s Award
CLAIMSVERORDENING (EU/1924/2004) Een overzicht ….. Ten behoeve van uitwisseling van kennis tijdens de O&K bijeenkomst van Innofood, 14 mei 2009, Almelo.
Voedingsmiddelen & voedingsstoffen
Op weg naar een gezonde levensstijl
Scroll naar beneden voor de vragen en antwoorden
Wat voedt jou deel 1..
En… Wat zit er in? Het etiket onder de loep!
Voedingsbeleid [naam school]
BLOK 2 Voeding is energie Mijn lijfstijl, mijn keuze.
BLOK 2 Voeding is energie Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Cut the Crap! Food Mythes & Feiten Edith J.M. Feskens Professor in Nutrition & Health over the Lifecourse Division of Human Nutrition, Wageningen University.
Rianne v. Heertum Diëtist
Afvallen was nog nooit zo makkelijk, als met het populaire eiwit dieet! Ten gevolge van een veranderd leefpatroon is overgewicht vandaag de dag bijzonder.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
Voedingsadviezen bij borstvoeding. Waar moet de voeding aan voldoen  Volwaardige voeding/Schijf van Vijf  Gevarieerde voeding  Eet vooral volop fruit.
GOEDE VOEDING EN SPORT De nieuwe sportvoedingspiramide sinds najaar 2016 Basisvoeding Energie uit je voeding Energie dat je lichaam verbruikt Hoeveel energie.
Visieontwikkeling.
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
IBS III Voedingspatroon Energiebalans
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
Lesweek 2 Theorie pagina 173 t/m 181 De Schijf van Vijf
Voedingsbeleid [naam school]
Gezonde voeding.
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Factsheet Voedingscentrum
IBS 2 de verpakking Lesweek 2..
Wat staat er op een etiket?
IBS de verpakking Week 1 | Les 1..
Hoe zit het met jou? Eet jij veel suikerrijke producten? Let je erop? Drink je veel frisdrank? Doe je vaak extra suiker op je eten of in je drinken?
De voedingsdriehoek Wat en hoe?. De voedingsdriehoek Wat en hoe?
Voedingsbeleid [naam school]
Welvaartziekten Obesitas
Schijf van vijf.
Welvaartziekten Hart en vaatziekten
Alles over voeding Thema: Op een gezond gewicht blijven Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum.
Voeding bij verschillende doelgroepen en culturen
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Energiebehoefte.
Koolhydraten.
De actieve voedingsdriehoek
Voeding en vertering.
Gezonde voeding.
Voedingsbeleid [naam school]
Wat staat er op een etiket?
Staat dit in de Schijf?. Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Eetmeter Eetgedrag Staat dit in de Schijf?
Maak een Powerpoint of Reader van een Product
Schijf van Vijf.
Het koolhydraatbeperkte dieet Deel II
Keuzedeel assisteren bij facilitaire diensten
Transcript van de presentatie:

Voedingscentrum IBS III Schijf van vijf Voedingscentrum IBS III

Schijf van vijf Gezondheidsraad: Goede voeding 2015 Voedingsnormen Schijf van Vijf: het advies voor een eetpatroon dat gezondheidswinst én voorziening in voedingsstoffen en energie optimaal combineert, op basis van de in Nederland gebruikelijke voeding.

Schijf van vijf Wat staat er in de schijf van vijf Producten die voldoen aan de vastgestelde criteria. Zo zijn er maxima opgesteld voor verzadigde vetzuren, transvetzuren, suiker en zout Adviezen gezondheidsraad zijn hierin meegenomen Mate van bewerking Gehalte aan voedingstoffen met een ongunstig effect op de gezondheid Wat staat er niet in de schijf van vijf Producten die niet voldoen aan de vastgestelde criteria Producten die niet worden aangeraden door de gezondheidsraad. Voorbeeld: Suikerhoudende dranken worden afgeraden Voorbeeld: Bewerkt vlees wordt afgeraden

Criteria voor maaltijden Een maaltijd is een combinatie van twee of meer producten uit verschillende productgroepen die als ontbijt, lunch of warme maaltijd worden gegeten. Maaltijdcriteria worden daarom niet uitgedrukt in nutriënten, maar in ingrediënten Voor een gezonde maaltijd geldt dat de ingrediënten schijfproducten moeten zijn, met eventueel maximaal twee keuzes uit de ‘dagelijkse categorie’ van producten buiten de Schijf van Vijf. Dit zijn producten die niet in de Schijf van Vijf staan, die niet te veel energie (75 kcal/portie), zout (0,5 g/portie), en verzadigd vet (1,7 g/portie) bevatten. Voor deze producten geldt dat hiervan maximaal 3-5 porties per dag gekozen kunnen worden.

http://www. voedingscentrum http://www.voedingscentrum.nl/Assets/Uploads/voedingscentrum/Documents/Professionals/Schijf%20van%20Vijf/Voedingscentrum%20Richtlijnen%20Schijf%20van%20Vijf%202016%204.pdf