Zaaien, oogsten en eten AgriFoodTop Symposium 7 juni 2017, Wageningen
Safer food with big data Wat is er aan de hand? 100 miljoen mensen wereldwijd eten dagelijks Vion-vlees Dat vlees moet veilig zijn. Hoe kan het onveilig worden? → HACCP Risicoanalyse Hoe beheerst? → Monitoring Hoe gemonitord? → Geaccrediteerde labs en methodes Wat kunnen nieuwe labtechnieken brengen? Metagenomics, Next-generation/Whole-genome sequencing martijn.bouwknegt@vionfood.com
Safer food with big data Wat gaan we doen? Microbiome signatures Plus data uit slachthuis omgeving Data analyse en machine learning Early warning systeem? martijn.bouwknegt@vionfood.com
Safer food with big data Wat moet het opleveren? Een duurzaam netwerk tussen industrie en kennisinstellingen Maar vooral: een ‘disruptive approach’ in beheersing van voedselveiligheid Effectiever Kostenbesparend in uitvoering en gevolgschade En dus: borging van (nog) veilig(er) varkens- en rundvlees voor de groeiende wereldbevolking martijn.bouwknegt@vionfood.com
Wie doen er mee en waarom? Safer food with big data Wie doen er mee en waarom? IBM – ”combine deep industry expertise with cutting-edge analytics to find ways to mitigate food safety risk throughout the supply chain” Thermofisher – Test ontwikkeling en op de markt brengen van nieuwe labtesten Vion – Continue verbetering van de voedselveiligheid voor onze producten martijn.bouwknegt@vionfood.com