Kinderuitspraken.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
KINDERUITSPRAKEN enter.
Advertisements

Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Mondeling Nederlands nieuw cursus 2 thema werk en vrije tijd.
Praktisch verkeersexamen
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Neem een hond!!. •Zoek je iemand, die je krant brengt zonder eerst de sportpagina er uit te scheuren
Louis.
Afspraak Heb je morgen soms ook een afspraak met de tandarts ?
Na een lange nacht van vrijen, rolde de jongen op z'n zij
Powerpoint gemaakt door
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Nieuwe buren deel 1 Gemaakt door; Aquinnah, Cédrick, Peter, Sarah Niveau 7.
Sjakie en de Chocoladefabriek
Trix en Lex Niveau 6 Bewerkt door Jeff, Liesl en Robin
Olle en de windmolens.
De Moppentrommel van Piet Plezier
Moppen over jantje! Jantje is op school. De meester: "Wie zichzelf dom vindt gaat staan". Iedereen blijft zitten. Opeens gaat Jantje staan. De meester:
Mannen, dit is de truc ! Jan wordt op een morgen wakker met een enorme kater. Hij kan nauwelijks zijn ogen open houden. Het eerste wat hij ziet is een glas.
EEN SLIMME MOEDER.
Oh, nee! Wat Een ramp!.
Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet
Waar heb jij Jezus voor nodig?
Opa & oma Snel deden we de deur open, Gisteren ging er bij ons de bel,
Een man staat bij de receptie van het hotel
Nieuwsgierig als Geoffrey is vraagt hij aan zijn vader: “Papa, wat doen die mevrouwen daar?”
Kikker en de stoelendans!
Over erkenning geven en Luisteren,Samenvatten,Doorvragen
Streng katholiek!!!!. Dochter Pauline keerde na 10 jaar in het ouderlijk huis terug. Vader was overgelukkig en omarmde z‘n dochter en kuste haar..
Vrouwen van Nederland Neem een hond!!!.
DE POSTBODE.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
klaskrant LG 4 De bosbreinen
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
K. “Morgen gaan we weer naar huis,” mompelt Bella. “Je hebt nog láng geen zin om weg te gaan hè?” grinnikt Tobias. Bella schud met haar hoofd. Tobias.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Op reis naar… Suriname!. Lezen: Lukas 18: Zingen: 87 vers 3 en 4 Zonnestralen voor kinderen.
Het is leuk om iemand een brief of een kaart te sturen.
HAAR Juf staat voor de klas en schrijft wat op het bord. Jantje roept:
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
EEN SLIMME MOEDER.
Alinea: kernzin + uitwerking
EEN SLIMME MOEDER.
DE POSTBODE.
RD.
In deze dienst zal Br. Boersma voorgaan
Streng katholiek!!!! .
mijn papa heeft zo,n hekel aan oppassen op mij ,maar hij is ook heel
Paardenreet Een vrouw komt bij de dokter en klaagt:
Matteüs 6: Maak je geen zorgen over eten en drinken.
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
Louis.
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Verhaal van Joske.
Raadseltjes familie.
Tempel reinigen schoonmaken, wassen.
Louis.
Een man staat bij de receptie van het hotel
Mamma Beer speelt buiten met haar kleintjes
Dit is nog te klein. Hij blijft met zijn opa aan de wal.
Lukas 11 vers 5 t/m 8 5 Daarna zei ​Jezus: ‘Stel dat je midden in de nacht naar het huis van een vriend gaat en roept: ‘Kan ik drie broden van je lenen?
“De baard van Sinterklaas”
Verkleden De wortel Letters van chocola De maan.
volgende bladzijde terug
“Papa zullen we een hol bouwen? ; vraagt Emma. “Het spijt me lieverd, maar ik heb geen tijd. Ik moet dit vanmiddag af hebben”; zegt papa.
“De baard van Sinterklaas”
Jongens en meisjes …verschillende rollen
“De baard van Sinterklaas”
Joepie, ik ben bijna een kleuter!
Transcript van de presentatie:

Kinderuitspraken

Wanneer men voorbij een oranje knipperlicht komt zegt Ester ( 6 jaar) “Die heeft nieuwe batterijtjes nodig hé, mam”

“Een matroos is iemand die vissticks maakt op een boot”. Pim ( 7 jaar) “Een matroos is iemand die vissticks maakt op een boot”.

Tijdens de godsdienstles vraagt de pastoor: “Wat moet je doen voordat je zonden worden vergeven ?” Wouter ( 8 jaar) “Eerst zondigen”, meneer pastoor”.

De juffrouw vertelt over Noë en de zondvloed. “Het regende veertig dagen achter elkaar, en weten jullie wat er toen gebeurde ?” Sabine ( 9 jaar) “Ja, de overgebleven mensen gingen een collecte houden”.

“Kijk eens , mam wat een leuke poes ik getekend heb.” Maartje (7 jaar) “Kijk eens , mam wat een leuke poes ik getekend heb.” Zegt de moeder : ” Maar de poes heeft geen staart”. Zegt Maartje : “Dat komt nog, die zit nog in mijn potlood”.

De familie is op vakantie in Spanje. “Vanavond gaan we naar de flamingo-dansers kijken” zegt de moeder. Vraagt Jantje ( 6 jaar ): “Zijn daar ook aapjes?”

Hij ziet een grote schoorsteen waar rook uitkomt,daarnaast staat Roland ( 8 jaar) Hij ziet een grote schoorsteen waar rook uitkomt,daarnaast staat een kleinere schoorsteen, die op dat moment niet in gebruik is. Hij vraagt : “Mam, als die kleine schoorsteen groot is, mag die dan ook roken?”

De juffrouw in de klas vraagt: “Wat is eerlijkheid?” Vic (10 jaar) “Mijn mama is met mijn papa getrouwd, en mijn opa met mijn oma, en ik moet later met een vreemde trouwen. Dat vind ik niet eerlijk”.

Moeder: “Waar heb je het papiertje van je kauwgom gelaten, toch niet op straat gegooid?” Henk ( 7 jaar) “Nee, mama, ik heb het netjes in een brievenbus gestopt.”

Komt hijgend binnengelopen en roept: Claire ( 10 jaar) Komt hijgend binnengelopen en roept: “Mama, er is een vergissing gebeurd bij de bakker. Ze hebben een dochtertje gekregen, en er hing al een paar dagen een briefje aan de deur met daarop Jongen gevraagd”.

Eva (6 jaar) tegen haar broer Cor (5 jaar) “Ik zie dat je van de pudding gesnoept hebt, ik zal het tegen mama zeggen, dan krijg je na het eten geen nagerecht meer.” Zegt Cor : “Jullie ook niet, ik heb de hele kom leeg gemaakt.”

Zijn moeder vraagt hem om voortaan volwassenen aan te spreken Jeroen (5 jaar) Zijn moeder vraagt hem om voortaan volwassenen aan te spreken met u, in plaats van je. “He,” zegt hij : “Dan heet ik voortaan Uroentje”.

“De baby groeit in de buik maar hoe komt hij eruit?” Vincent ( 8 jaar) “De baby groeit in de buik maar hoe komt hij eruit?” Zegt de juffrouw : “Weet je dat niet meer, jij kwam er toch ook uit ?” Zegt hij : “Toen wist ik de weg, maar nu niet meer”.

Padvinders zijn mensen die kikkers gaan zoeken die Jonhy ( 6 jaar) Padvinders zijn mensen die kikkers gaan zoeken die verloren gesprongen zijn.

“Mama, zorgt Jezus voor alle mensen, ook voor die in Afrika ?” (Elke 5 jaar) “Mama, zorgt Jezus voor alle mensen, ook voor die in Afrika ?” Zegt de moeder : “Natuurlijk,schat, waarom?” Zegt Elke: “Amaai, moet die alle dagen op en neer vliegen”.

Bij de groenteboer bekijkt Joyce ( 5 jaar) een mevrouw. Dan zegt ze tegen haar moeder : “Mams, kijk die mevrouw heeft lippestift aan haar tenen”.

“Mama, vanwaar komen de appelsienen? Moeder zegt : Miranda ( 5 jaar) Ze vraagt : “Mama, vanwaar komen de appelsienen? Moeder zegt : “Van Spanje, want daar is het altijd warm”. Zegt Miranda : “Oja, daarom hebben ze zo een dikke schil, anders hebben ze het hier koud, he.

Gedaan