Mooi mens! Genesis 1:26-28 & 31 “God zei: ‘Nu wil ik mensen maken. Ze moeten op mij lijken. Ze zullen de baas zijn over de vissen in de zee en de vogels.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Project 2006 Milieu.
Advertisements

‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Wat doen wij met Gods Schepping …
Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Life in the universe.
In het begin schiep God de hemel
Geloof, wetenschap en de leeftijd van de aarde
Het Scheppingsverhaal.
De schepping.
Het oude egypte (deel 2) Goden in Egypte.
PowerPoint Luuk Henssen
Zingen Vers 1 In het begin lag de aarde verloren,
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Levensstijl van het Koninkrijk van God. I. Garden Lifestyle Lifestyle is een mode woord.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Godsdienst.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
‘Knippen’ en plakken van internet. Digitaal opslaan. Zorg er wel voor dat je er de volgend eles mee verder kan.
Welkom in deze kerkdienst
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Zingen Refrein Heer, onze Heer, hoe machtig is uw Naam
Topnerd Tycho Reis naar de ruimte.
Genesis 1:1-6:8 (1) WELKOM. Psalm 29: 1  Hemelingen, buigt u neer,  geeft de HERE kracht en eer,  geeft de HERE heerlijkheid,  looft zijn naam en.
Welkom Voorganger: Ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: G. Lindenberg Organist: P. Buijnink Schriftlezingen: Genesis 3: 1 t/m 13.
1.Alles wordt weer nieuw. “ Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij (…) Ik hoorde een luide.
Welkom en Afkondigingen > ♪8:1,3 ♪283:1,5 ♪25:2,6 ♪8b:2,3,4 ✝GEN1:26-2:3 ♪513 ✝EXO20:8-11 ♪365:2 ✝MAT6:25-34 ♪316:1,4 ♫571 :ref. 2x ♪415.
HOE TALRIJK ZIJN UW WERKEN HEER ! Psalm 104:24 Jeroen Sytsma.
Lichtschilderij Genesis 1:3-5
Witte Donderdag.
Maan en sterren Genesis 1:14-19
Rijkdom Genesis 13:4-6 “Abram was heel rijk. Hij had heel veel schapen, geiten en koeien, en veel zilver en goud. Lot was met Abram meegereisd. Ook Lot.
Tuinieren… 1.
Vlammetjes Handelingen 2:3 "De gelovigen zagen iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen, en op iedereen kwam een vlam neer. Zo kwam de.
Laat je vlieger opstijgen
Een man wandelde op het strand
In het begin schiep God de hemel en de aarde.
Genesis 1:26-27 NBV God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over de vissen.
Vis in het water Genesis 1:20-23
19 – Supergoed of totaal bedorven?
Wachten Genesis “God zei tegen Abraham: Ik zal Sara een zoon van jou geven. En er zullen later volken en koningen van haar afstammen.’ Abraham maakte.
Rustdag Genesis 2:1-4 Opdracht:
In 7 dagen Genesis 2:1 "Zo werden de hemel en de aarde gemaakt, en alle prachtige dingen die daarbij horen. Op de zevende dag was God klaar met zijn werk.”
Les 7 Schepper Wat doe ik hier vandaag?
Groen is gras Genesis 1:9-13
‘Ik zag een nieuwe hemel en aarde.
Natuur speurtocht Genesis 2:1 Opdracht:
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Genesis 1: God zei: ‘Ik wil mensen maken.
Tel de sterren Opdracht:
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
Rijkdom Genesis 13:4-6 “Abram was heel rijk. Hij had heel veel schapen, geiten en koeien, en veel zilver en goud. Lot was met Abram meegereisd. Ook Lot.
Genesis 37:3-11 Vader Jakob was al oud. Toen kreeg hij een zoon, Jozef. Jozef werd verwend door zijn vader. Hij maakte een heel mooie jas voor Jozef. De.
Blok II God de Vader In de komende zes lessen leer je God de Vader beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Psalm 8 Heer, wat bent U goed! U ziet alles en iedereen op de aarde.
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
BEELDENDE KUNST Genesis 1:26-28
Les 18 Mijn wereld.
Wow, wat heeft God dat tof bedacht!
Uit het niets! Genesis 1:2-3
Het hele verhaal Genesis 2:1
Dierenparcours Genesis 1:25-26
HEILIGHEID.
Nieuw leven Marcus 15:5-6 uit De Bijbel in Gewone Taal “De vrouwen gingen het graf binnen. Daar zagen ze een jonge man zitten. Hij droeg witte kleren…
Het Scheppingsverhaal.
Gekleurd zand Opdracht:
Welkom Voorganger: Ds. Dekker Ouderling van dienst: Jenny Organist:
Christus en de gemeente
Waar werk jij voor?.
Transcript van de presentatie:

Mooi mens! Genesis 1:26-28 & 31 “God zei: ‘Nu wil ik mensen maken. Ze moeten op mij lijken. Ze zullen de baas zijn over de vissen in de zee en de vogels in de lucht. En ook over het vee, over alle kleine dieren en over de hele aarde.’ Toen maakte God de mensen. Hij maakte ze zo dat ze op hem leken. Hij maakte ze als man en als vrouw. God zegende de mensen. … God keek naar alles wat Hij gemaakt had en zag dat het heel mooi was.” Opdracht: Laat jezelf overtrekken op een groot papier. Niet alleen van buiten zie je er bijzonder uit, maar ook van binnen ben jij erg bijzonder gemaakt. Weet jij hoe je er van binnen uitziet? Schilder of knutsel zoals jij denkt dat je er van binnen uitziet. Vragen om door te praten: 1. God maakte de mens zo dat ze op Hem leken. Wat vind je ervan? 2. God zegende de mens. Wat zou Hij daarmee bedoelen?