Kenmerken en eigenschappen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoofdstukindeling 4. De reddingsactie.
Advertisements

Verspreiding van vruchten en zaden
Het Floraliaproject!!!.
Aardrijkskunde Thema 1 water.
Alísma plantágo-aquática
fotosynthese Invloed van licht op planten
Producenten doen aan fotosynthese
De invloed van licht op planten
Aardrijkskunde Thema 1 water
Elke plant zijn eigen plek
De eigenschappen van waterplanten
Water- en moerasplanten niveau 3 13 planten een toets 1-13
Bloemen en planten.
Waterplanten AOC Oost Almelo Acorus calamus - kalmoes.
Terugblik Integrale opdracht tuinaanleg Vijvers afgerond Rioleringen  theorie afgerond Volgende week eindtoets Nu: drainage Komende weken:
Welkom bij de natuurquiz!
Je eigen groenten en kruiden kweken Wanneer moet je ze zaaien? Hoe verzorg je ze? Wanneer kun je ze oogsten? Wat kun je er van maken?
Vijvertuinen ADA Hofman
Zoeken en Bergen Lesdag 2
Tabel 3 soorten.  Een das leeft in een hol, burcht genaamd, dat vele generaties meegaat. Hij is vooral 's nachts actief en heeft een omnivoor dieet.
441 Ligustrum japonica ‘Rotundifolium’
Schooltuin GroeneWelle Zwolle
Thema 2 PLANTEN Basisstof 4 BLADEREN.
Workshop Portret Fotografie. Tips voor betere portretfoto’s 1. Stel scherp op de ogen 2. Gebruik een grote diafragma opening 3. Fotografeer op ooghoogte.
Regenwormen.
Thema 2 PLANTEN Basisstof 2 WORTELS.
Aardrijkskunde Aardrijkskunde powerpoint van Tess en Ashley Thema 1.
Thema planten - Les 6 - Wortels -
AARDRIJKSKUNDE HOOFDSTUK 1 WATER
Poolgebieden.
Thema planten - Les Stengels -
Mijn inspiratiebeelden. Voor de seminar Le menu de la mode, had ik een kledingstuk ontworpen van origami en bij dat kledingstuk heb ik ook een masker.
SNOEIEN Handel. GEREEDSCHAPPEN Er zijn verschillende snoeigereedschappen. De kwaliteit wordt onder meer bepaald door: - Het handvat (ligt het goed in.
Aanpak blauwalgenoverlast met bijvangst BlueBusters Inzet EM (Effectieve Micro-organismen) 2015.
Bol- en knolgewassen Klas 3.
AANLEG GRASZODEN.
Ontdekkingen in de zomer
Alles wordt anders Het bos.
Opdracht Vijvers
Vijvers / waterpartijen
Planten bomen.
Aardrijkskunde Thema 1: Water.
Inzaaien grasvegetatie
Bodem grondbeginselen.
Rozen en bamboe Dinsdag
Van oude mat naar nieuwe mat
BLOKBOEK NATUUR 7 LES 5 - PLANTEN.
Aanpassingen bij planten
WATER.
Thema 2 blok 1 Op zoek naar voedsel.
Weet jij veel over BEKEN ?
Plantenkennis – Water en moerasplanten
Regenwormen.
Ecologie Hoofdstuk 6.
Groeifactoren.
Bodem en bemesting Grond.
Natuurlijke selectie.
Herhalingspowerpoint bs 2 t/m 4
Onderzoek water!! Les 2 WaterLab www. onderzoekwater.nl Regenmeter
Wat gaan we vandaag doen
Floradistrict: Kempens
Transcript van de presentatie:

Kenmerken en eigenschappen Waterplanten Kenmerken en eigenschappen

Zuurstofplanten Houden het water helder; Leven volledig onderwater; Ze groeien alleen goed in hard, mineraalwater; Het beste kan je deze planten in een plantmandje zetten zodat ze op de juiste plek blijven. Zuurstofplanten

1. Elodea, waterpest

2. Ceratophyllum, hoornblad

3. Myriophyllum, vederkruid

4. Utricularia, blaasjeskruid

Drijven aan de oppervlakte, hebben zwevende wortels die in het water hangen; Maken het water ook helder, zijn sterker dat zuurstofplanten, ze overleven makkelijker in zacht, algenwater; Water hyacint wordt veel in tuincentra verkocht maar is niet winterhard. Drijfplanten

1. Pistia, mosselplant

2. Nymphaea, waterlelie

3. Potamogeton, drijvend fonteinkruid

4. Nymphoides, watergentiaan

5. Ranunculus, waterranonkel

Moeras en oeverplanten Grootste groep onder de waterplanten; Worden veel gebruikt als randafwerking van vijvers, worden daarom ook wel oeverplanten genoemd. Halen veel voedingstoffen uit het water. Moeras en oeverplanten

1. Calla, slangewortel

2. Caltha, dotterbloem

3. Iris, lis

4. Alisma, waterweegbree

5. Butomus, zwanebloem

http://plantplezier.nl/video/waterplanten/

Zone 1            Oeverplanten Aan de rand van de vijver staan oeverplanten die de overgang van de grond naar het water maken. Deze planten kleden de rand van je vijver aan. Het is de kunst om een mooie overgang te maken tussen planten die in de natte vijvergrond kunnen staan (planten uit zone 2) en planten die in de droge tuingrond staan. Deze overgang tussen nat en droog maak je met planten die een ‘watersfeer’ geven. Dit zijn bijvoorbeeld planten met smal en puntig blad zoals de Iris of Pampasgras.

  Zone 2            Moerasplanten Moerasplanten staan alleen met de wortels in het water. Op deze manier nemen ze voedingsstoffen op, die aan de rand van de vijver terechtkomen. Hierdoor filteren ze het wateroppervlak van je vijver. Ze zijn dus niet alleen decoratief, ze werken ook aan het schoonhouden van je vijver.

Zone 3            Planten in ondiep water Een aantal planten zijn niet geschikt om in een heel diep deel van je vijver te plaatsen. Zij groeien in het ondiepe deel van de vijver (tot 40 cm diep). Deze planten hebben als nut dat zij het water filteren.

Zone 4            Drijfplanten met wortels in de bodem Deze planten geven schaduw en beschutting in de vijver. Waterdieren kunnen hierdoor in de vijver veiligheid zoeken en ze zorgen ervoor dat er minder alg in een vijver groeit.

Zone 5            Zuurstofplanten Dit zijn de longen van de vijver en dus heel erg belangrijk! Zuurstofplanten groeien in het gebied van 40 cm onder het wateroppervlak tot 1 meter diepte. Ook tussen zuurstofplanten kunnen waterdieren zich goed verschuilen en is het voor hun dus ook goed vertoeven.

Zone 6            Drijfplanten, los op het water Drijfplanten verbeteren ook de waterkwaliteit. Door de schaduw die ze maken, groeien er minder algen in de vijver. Daarnaast halen de drijvers met hun wortels voeding uit het water. En minder voeding in het water betekent dat je minder last van algen krijgt