Hopeloos ! Radeloos ! Reddeloos ?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
het koninklijk bruiloftsmaal
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Genesis (B-Rasjiet): het begin van alles
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
God en ons.
Jesaja Redder-zal-zijn:Jah Jesaja, de profeet.. De last van Babel (in-ontbinding)
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Shalom!.
Lezen: Deut. 18:9 t/m 14 Zingen : Gezang 5:8
En plotseling voegde zich bij de engel een groot hemels leger dat
Verlangen naar licht.
Zingen Vers 1 Ik zing voor de Heer en ik prijs zijn gezag;
24 augustus 2014 Tollebeek. 'DE TWAALF ARTIKELEN VAN HET ALGEMEEN ONGETWIJFELD CHRISTELIJK GELOOF'... Die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd,
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Liederen Sing-in 12 oktober
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Zingen Vers 1 O kom, o kom, Immanuël, verlos uw volk, uw Israël,
Olie in overvloed 2Koningen 4:1-7.
Vers 1 Ik zal met heel mijn hart o HEER, In psalmgezang, uw naam ter eer, blij al uw wonderen verhalen, U, Allerhoogste, dank betalen. Psalm 9.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Koninklijk gebed bij aangevochten vertrouwen
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
DE GROTE WITTE TROON deel 2 9 november 2014 Zoetermeer.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
Beelden van de kerk.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
 Naderen tot de Vader.  “Verscholen?”  Gods telefoonnummer… Dit zegt de HEER, die de aarde heeft gemaakt, die haar heeft gevormd en gegrondvest, wiens.
SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.
Genesis 22:1-19 (HSV) En het gebeurde na deze dingen dat God Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie, hier ben ik. Hij zei:
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Aswoensdag.
De STRIJD om ons denken.
Geloof in het bovennatuurlijke
Welkom kinder- dienst Biddag 2017 Bidden tot de ONBEKENDE GOD X.
OF DOE JE EN VOEL JE WAT JE BENT?
Gedenken.
Blok III Jezus, Gods Zoon
Les 12 Waar het hart vol van is…
Ik wil mij gaan vertroosten in ’t lijden van mijn Heer,
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. M.J. Middelkoop
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
Handelingen 2: 1-13 Het was Pinksterfeest.
Bidden om de hemel op aarde
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Vergeten "totdat"s 11 december 2016 Zoetermeer.
Leven vanuit Gods troon
Les 17 De Geest spreekt Wat doe ik hier vandaag?
Jezus is Heer!.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Hendriksen
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. B Robbertsen
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
de dood: haar functie & einde
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Psalm 46.
De terugkomst van Christus
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. B.F. Bakelaar
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

Hopeloos ! Radeloos ! Reddeloos ? 2 Koningen 18 + 19 Compleet in het nauw ! Hopeloos ! Radeloos ! Reddeloos ?

2 Koningen 19: 14-19 Hizkia nam de brief uit de hand der gezanten en las hem. Toen ging Hizkia op naar het huis des HEREN, spreidde hem uit voor het aangezicht des HEREN, en bad voor het aangezicht des HEREN en zeide: HERE, God van Israel, die op de cherubs troont, Gij, Gij alleen zijt God over alle koninkrijken der aarde; Gij hebt de hemel en de aarde gemaakt. Neig, HERE, uw oor en hoor; open, HERE, uw ogen en zie; hoor de boodschap, die Sanherib heeft gezonden om de levende God te honen. Waarlijk, HERE, de koningen van Assur hebben de volken en hun landen verwoest en hun goden in het vuur geworpen, want het waren geen goden, maar slechts het maaksel van mensenhanden: hout en steen; daarom hebben zij die kunnen vernietigen. Nu dan, HERE, onze God, verlos ons uit zijn macht; dan zullen alle koninkrijken der aarde weten, dat Gij, HERE, alleen God zijt.

Compleet in het nauw ! Hopeloos ! De situatie: Het hele gebied was in handen van Assyrië. De zwarte obelisk Salmanasser III – Jehu brengt schatting

Compleet in het nauw ! Hopeloos ! De situatie: In de dagen van Hiskia in 2 Kon. 18-19 was het echt hopeloos ! Sanherib !

Compleet in het nauw ! Hopeloos ! 1830 Taylor British Museum 1919 - 1920 Oriëntal Institute (Chicago) 1970 Israël Museum

Compleet in het nauw ! Hopeloos !

Compleet in het nauw ! Hopeloos ! Sanherib; de grote koning, de machtige koning, koning van de wereld, koning van Assyrië, de koning van de vier kwartalen, de wijze herder, de favoriet van de grote goden, hoeder van het recht, liefhebber van rechtvaardigheid, die steun verleent, de steun van de arme, die vroom handelt, de perfect held, de machtige man, eerste onder alle prinsen, de machtige die de weerspannige verteert, die de goddelozen slaat met de bliksemschicht.

Compleet in het nauw ! Hopeloos ! Een paar teksten die de nood schetsen: 18:13 (46 sterke ommuurde steden en talloze kleinere) 18:17 (Ze moeten daar met geweldige legers zijn rondgetrokken) 18:23 (Eén enkele stad is geen evenwaardige partij) 18:27 (Het zag er voor niemand “rooskleurig” uit) 18:37, 19:1 (Ze zijn allemaal verslagen)

Compleet in het nauw ! Radeloos ! Niets hielp !!!: 18:5-8 (In het begin ging het goed) 18:9-12 (Het gevaar komt gevaarlijk dichtbij) 18:14-17 (Alles is niet genoeg) 18:21 (Geen hulp van buitenaf)

Compleet in het nauw ! Reddeloos ??? De “grote mond” maakte één grote vergissing: 18:22 (Hij had “de klok horen luiden”) 18:33 (Nee, de Here God is niet “één van de goden”)

Compleet in het nauw ! Reddeloos ??? We kunnen wat leren: 18:31-32 (Geloof nooit wat “de boze” beloofd) 18:36 (Hij is geen antwoord waard) 19:6-7 (Stel uw vertrouwen op God’s beloften)

Compleet in het nauw ! Reddeloos ??? We kunnen wat leren: 19:14-19 (Er is maar één toevlucht in zo’n nood)

Compleet in het nauw ! Reddeloos ??? Helemaal niet reddeloos, Hij is bij machte ! En: God heeft het ook daadwerkelijk gedaan !

Compleet in het nauw ! God is Redder

Compleet in het nauw ! God is Redder Een “beetje verzwegen” op de gevonden voorwerpen. Een historisch feit dat er “iets” is gebeurd. Hij is hierna nooit meer “in de buurt” gekomen. Zijn dood is het laatste wat van Sanherib bekend is. - 2 Koningen 19:37 - Klei tablet: 'Op de twintigste dag van de maand Tebet, doodde zijn zoon, Sanherib de koning van Assyrië, in opstand ... Esarhaddon zijn zoon zat op de troon van Assyrië.' 

Daarom Maar wij hebben deze schat in aarden vaten, zodat de kracht, die alles te boven gaat, van God is en niet van ons: in alles zijn wij in de druk, doch niet in het nauw; om raad verlegen, doch niet radeloos; vervolgd, doch niet verlaten; ter aarde geworpen, doch niet verloren;