Expeditie Bestandsbeheer

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het maken van presentaties voor op de computer.
Advertisements

VLEKHO-HONIM Om deze presentatie op je eigen tempo te volgen klik je telkens met de muis voor een volgende stap of een volgende dia. •Starten met je Digitaal.
Windows XP Tips en trucs Door Johan Lammers. Verzoek voor verzenden van foutrapporten voorkomen 1)Klik op Start > Configuratiescherm > Prestaties en onderhoud.
Certificaat exporteren en opladen op
Word 2003 Tips en trucs Door Johan Lammers.
Les5. • Als een dia uit een presentatie het goed zou doen in een andere presentatie, kun je de dia kopiëren naar de nieuwe voorstelling en gebruiken wanneer.
Beginnen met PowerPoint Ga nu naar dia 2.
Een gratis snel en multifunctioneel fotoprogramma
Klik in de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
Wegwijs in Belfirst Handleiding voor het gebruik van deze databank en het opslaan van informatie eruit.
Workshop Hoe een website publiceren. Vrije ruimte reserveren •U moet bij uw provider een URL-adres of webadres aanvragen of webruimte of domein (via bepaalde.
Training voor Microsoft® Lync™ 2010 voor gemachtigden
DIA-OPMAAK (1) Dia-indeling H van Breugel A van der Coelen.
Profiel- en privacy-instellingen bijwerken j en druk daarna op F5 of klik op Diavoorstelling > Vanaf begin om de cursus te starten. Klik op de berichtenbalk.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Als u Power Point opent, krijgt u twee of drie dialoogvensters te zien
Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
Beeldaspect RUIMTE René Akkerman start.
via Picasa Bestanden op CD of DVD branden
Snelzoekgids voor video Een videogesprek starten 1.Plaats de aanwijzer op de foto van een contactpersoon en klik op de cameraknop. 2.De contactpersoon.
Snelzoekgids voor audiogesprekken
Reportmanager Eenvoudig en snel inzicht in hoge verbruikskosten
© b-boom.nl Meld aan op de website door in het aanmeldformulier uw gegevens in te voeren.
Wegwijs in Bel-first Handleiding voor het gebruik van deze databank en het opslaan van informatie eruit.
Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie?
1.Klik in het hoofdvenster van Lync op het tabblad Chatruimten. 2.Typ in het zoekvak de naam van een ruimte of een of meer trefwoorden. De overeenkomende.
Aan de slag met de Lync Windows Store-app
Snelzoekgids voor Lync 2013 VERTROUWELIJK. Alleen verspreiden aan partners die een geheimhoudingsverklaring hebben ondertekend. Microsoft verleent geen.
Lync-vergaderingen Deelnemen aan een Lync-vergadering
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Een Lync-vergadering plannen Als u Outlook gebruikt, kunt u een Lync-vergadering plannen met de.
Snelle naslag Lync 2013 voor Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Met Lync kunt u beginnen met samenwerken zonder dat u.
Snelle naslag voor © 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Lync Web App Deelnemen aan een Lync-vergadering met computeraudio Als u niet.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW De Overstap.
Lightroom les 5: Jean-Pierre Bongartz 10 maart 2015.
Unfold your potential Excellente Excel-tips Februari 2015.
Haarlem Foto’s op computer en internet Cloud. Haarlem Werken met Google foto’s.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Inloggen >> Gegevensaanlevering en controle in Peridos In Release 3.3 van Peridos is er een nieuwe module gebouwd voor het aanleveren en bekijken van gegevens.
Een enquête maken met Google Docs Je gaat leren hoe je een enquête kunt maken in Google Docs met een Formulier. De link kun je vespreiden zodat de vragenlijst.
Ergo Paspoort Overal lekker werken met dezelfde werkplekinstellingen en persoonlijke tips Volgende = → toets.
Office 2010 Word 2010 Algemeen. Het lint: tabbladen, groepen en opdrachten 1. Tabbladen. Langs de bovenkant bevinden zich acht basistabbladen. Elk tabblad.
Deel 4 Navigeren in opslaan menu’s Volgende = → toets.
WebDoc Beknopte uitleg voor eindgebruikers Versie 13/12/2013.
Wat is een Back-up Wat is synchroniseren Wat is een kopie maken Vragen vooraf.
1.Account aanmaken 2.Eerste stappen van je profiel 3.Profielgegevens beheren 4.Vrienden zoeken en toevoegen 5.Pagina's en groepen toevoegen 6.Je startpagina.
SharePoint Alles over versiebeheer In de Private en Public cloud.
SharePoint Machtigingen In de Private en Public cloud.
Opmerking: Deze brochure is ontworpen om te worden afgedrukt. Maak eerst een afdruk op gewoon papier om na te gaan of het document op de juiste positie.
Windows mappen en bestanden woensdag 3 februari 2016.
Computer Bestanden (Her)Inrichten
Gebruiksaanwijzing Hoi stelletje gozerts, dit is allemaal onzin over een computer. Veel plezier ermee.
Hoe werkt mijn werkplek?
How to use a Imac.
Renault Merchandise Webshop – Gebruiksaanwijzing
Webinar voor ambassadeurs
Microsoft® Office Outlook® 2007-cursus
BEGINNERs EV3 PROGRAMMeer Les
SharePoint Versiebeheer
Invoegen foto: Kies op tab Invoegen, Afbeelding
Hoe werkt mijn werkplek?
5 tips om eenvoudiger te werken
Instructie om een afspraken te plannen
Het aanpassen van Microsoft SharePoint Onlinewebsite
Uitleg Toverdoos 2007 via deze presentatie, D. van Hunnik
Handleiding NODR Schade App
Hoe maak je een eyecatcher
Handleiding Prodas-app
FSC_LES_201904A_WindowsVaardigheden
Speedy’s go digital – basecamp base
Transcript van de presentatie:

Expeditie Bestandsbeheer

1. Snelle balk

Snelle balk Links boven in de verkenner, vindt u de Snelle balk De twee nuttige knopjes krijgt u alvast Één om een nieuwe map te creëren En Één om de eigenschappen op te vragen

Snelle balk We voegen nu extra knoppen toe Ga naar een document Kies Delen in de lint En klik met de rechter muisknop op afdrukken En kies Toevoegen aan werkbalk snelle toegang Op dezelfde wijze kunt elke optie uit de verkenner toevoegen

2. Snelle rubriek

Snelle rubriek Naast een snelle toegang, is er ook een rubriek snelle toegang U kunt hieraan zelf mappen toevoegen door de map en dan op de rechter muisknop te klikken en aan snelle toegang vastmaken te klikken

Snelle rubriek Om een map die u onlangs hebt geopend snel opnieuw te openen, kunt u ook nog een andere weg bewandelen. Open het menu bestand en ziedaar: een venstertje met een overzicht van uw vaak bezochte plaatsen

3. Recente locaties

Recente locaties Voer precies de volgende comando uit Shell:::{22877a6d-37a1-461a-91b0-dbda5aaebc99} Wil je een lijst met recente locaties dan is de volgende tip iets voor u Via een slimme truc kun je een lijst met recente locaties – die u wel in de vorige versie van Windows vond- aan de rubriek snelle toegang toevoegen en De bewuste map opent zich meteen in de verkenner met de knop aan snelle toegang vastmaken in te drukken op het tabblad start

Recente locaties Hebt u niet graag dat deze bestanden in zicht blijven, open dan menu beeld en klik op de knop opties op het tabblad Algemeen, kunt u dan de knop wissen indrukken eventueel plaatst u ook vinkjes bij de andere opties

4. Snel menu

Snel menu De andere opties, zullen niet bij iedereen werken, maar zijn het proberen waard Klik met de rechtermuisknop op een map of bestand(en) aan, u ziet dan in het contextmenu ondermeer de optie Kopiëren naar Handig, want dit submenu bevat bijvoorbeeld de optie gecomprimeerde (gezipte) map Waarmee u van uw selectie in één keer een zip- archief maakt

5. Snelle toetsen

Snelle toetsen Windowstoets+E = verkenner starten Alt+ één van de lettertoetsen die in hokjes zichtbaar worden Alt-D = naar adresbalk Ctrl+N = nieuwe verkennervenster Ctrl+shift+N = nieuwe submap in huidige map Ctrl+z = vorige actie binnen de verkenner Ctrl+f1 = lint in- of uitvouwen Windowstoets+F2 = naam wijzigen Shift+f10 = contectmenu geselecteerde item openen Vingervlugge computeraars kunnen een versnelling hoger schakelen met sneltoetsen

6. fotobewerkingen

Fotobewerkingen De kans is groot, dat u in verkenner slechts vier menuknoppen ziet: Bestand, start, delen en beeld Er verschijnt een vijfde menuknop beheren, als u een foto map of bestand selecteert Dit menu bevat een viertal handige knoppen: twee om de afbeeldingen te draaien, één om het plaatje als bureaubladachtergrond in te stellen en één om een diavoorstelling te starten met de foto’s in de huidige map. In de voorstelling kunt u met de rechtermuisknop de weergave snelheid aanpassen. Met escape sluit u het af.

7. Gedeelde map

Gedeelde map Klik op deze pc Open tabblad computer Druk op de knop netwerkverbinding maken Selecteer een stationsletter BV Z Blader naar de gedeelde map Laat het vinkje staan bij opnieuw verbinding maken Rond af met voltooien Map wordt toegevoegd aan het navigatiescherm Desgewenst een plaats geven in de rubriek snelle toegang Misschien hebt u een gedeelde map op en nas of een andere netwerkcomputer staan, die wilt u natuurlijk snel benaderen. Ga dan naar netwerkverbindingen

8. netwerklocatie

Netwerklocatie Klik weer op deze pc Open tabblad computer Selecteer een netwerklocatie toevoegen Druk op volgende Vul het webadres van uw webruimte in Verwijder het vinkje bij anoniem aanmelden Vul uw gebruikersnaam in van uw webruimte Verzin een passende naam voor de locatie druk op volgende en op voltooien Wanneer u nu deze locatie opent, verschijnt een dialoogvenster waarin u een (gebruikersnaam) en wachtwoord moet invullen Eventueel vinkt u hier wachtwoord opslaan aan Nu hoeft u alleen nog maar de knop aanmelden in te drukken om vanuit verkenner mappen en betstanden te kunnen creëren, verwijderen, enz. Misschien maakt u gebruik van (gratis) webruimte bij uw provider. Die bereikt u dan normaliter via een ftp- programma als filzezilla, maar -u raadt het al- dat kan rechtstreeks vanuit verkenner.

9. weergave

Weergave Ga naar het tabblad beeld Ga naar rubriek indeling Kies de optie grote pictogrammen Bij huidige weergave de gewenste sortering of groepering vastleggen, desnoods via kolommen kiezen meer vastleggen Indien beschikbaar, krijgt u deze informatie te zien bij weergave details Wanneer u een map foto’s opent, krijgt u een andere weergave te zien dan wanneer u bijvoorbeeld een map met documenten opent. U kunt deze weergave zelf vorm geven. Als voorbeeld de fotomap

Met mappen herstellen maakt u uw actie ongedaan weergave U kunt de weergave-instellingen ook op andere mappen gebruiken, klik hiervoor op opties (helemaal rechts) ga naar tabblad weergave en klik op mappen toepassen, ja. Met mappen herstellen maakt u uw actie ongedaan

10. kleurindicatie

Met dit tooltje folder marker free kunt u dit aanpassen Kleurindicatie Download op www.foldermarker.com/en/folder-marker-free Installeer het Open het U hebt nu (als u op een map klikt met de rechtermuisknop) de optie mark folder Klik hierop en alles wijst zich vanzelf Visueel is de verkenner niet gratis aanpasseneel overzichtelijk: alle map- icoontjes hebben dezelfde kleur Met dit tooltje folder marker free kunt u dit aanpassen

Met dank aan: En Toon van Daele Deze presentatie werd gemaakt a.d.h.v. een artikel uit de computeridee nr. 19 2017