Slides:

Verwante presentaties
Begeleiden van 8 tal wedstrijden

Informatiebijeenkomst zaalhockey Seizoen 2007 / 2008.
Agenda  Waarom zaalleiding?  Taken van de zaalleiding  Algemeen  Voor de wedstrijd  Tijdens de wedstrijden  Na de wedstrijd  De zaalwedstrijd 
Zaalhockey Informatie avond
Zaalhockey RHV Leonidas Jeugd en Jongste Jeugd 1 december 2010
Coachavond zaalhockey
Informatiebijeenkomst C-coaches
Seizoen Briefing zaalhockey
Zaalhockey Welkom Zaalhockey informatie Arbitrage zaalhockey + regels JJ TCJ Zaalhockey inhoudelijk.
Kick-off meeting zaalhockey Seizoen
1 Info coaches seizoen september 2011.
Wedstrijd Secretariaat Hettie Aleven
Programma Deel 1: Koffie Deel 2: Vragen en borrel!
Zaalhockey informatie-avond 18 november 2011
Presentatie zaalhockey - seizoen 2013/14
Informatie avond zaalhockey 29 november 2011
Spelbegeleiding Jongste Jeugd
Informatie avond managers
Informatie avond zaalhockey 29 november AGENDA Inleiding Statistieken Poule indeling Instructies Mededelingen Rondvraag en afsluiting Uitdelen ballen.
Zaalhockey informatie Union jeugd Coachavond Paul van der Wel.
Zaalhockey informatie Union jeugd
Arbitrage Jongste Jeugd: Voor de jongste jeugd wedstrijden levert ieder team (net als op het veld) 1 spelleider. Jeugd: Voor de jeugd wedstrijden levert.
Help, ik ben spelleider! Instructie ouders voor spelleiden van de wedstrijdjes van de jongste jeugd.
Wedstrijdsecretariaat
Coaching jongste jeugd Wedstrijdschema staat op de website: Maak een rijschema, en koppel daar meteen aan: Fruitbeurt, keeperbeurt Thuiswedstrijd Melden.
Zaalhockey (12/11/2014). 5 jongste jeugd teams 40 junioren teams 5 senioren teams.
Seizoen Sven Holwes Seizoen QV site Zaalleiding – knhb.nl Scheidsrechters Boetes Digitaal wedstrijdformulier Sporthallen Keepers.
Agenda  Zaalhockey bij de Almeerse Hockey Club.  Wie doen er mee.  Training en wedstrijden.  Rollen en taken.  Het Digitale Wedstrijd Formulier.
KICK-OFF ZAAL MHCZ
Statistieken 47 verenigingen teams Senioren: 207 Jeugd: 1433 Jongste Jeugd: zalen ca haluren 10 speelweekenden Ruim wedstrijden.
Informatie-avond zaalhockey Seizoen
Zaalhockey HCAS Informatiebijeenkomst 26 november 2014.
Zaalhockey
Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)
Wedstrijdsecretariaat ZFC Zuidlaren Seizoen 2015/2016.
Handbal voor F & E-jeugd
ZAALHOCKEY 2015/ 2016 Informatieavond 16 November 2015
Seizoen Sven Helwes Seizoen QV site QV app Zaalleiding – knhb.nl Scheidsrechters Digitaal wedstrijdformulier Boetes Sporthallen Keepers.
Coach avond Zaal Cartouche Voorburg, 23 nov
Zaalhockeyinformatie 2015/2016. Wedstrijdopzet en schema Team samenstelling Sporthallen Scheidsrechters Wedstrijdformulieren en uitslagen Zaalleiding.
Pinoké Zaalhockey Teambegeleiders Bijeenkomst 16 november 2015.
Zaalbriefing Clubarbitrage Commissie Spelregels KNHB, 2014 Walter de Groot Regio Coördinator ZH 2015.
HBS Zaalhockey
ZAALHOCKEY Korte uitleg voor coaches HCC. Organisatorisch team inschrijven (kosten € 245) speeldata afwijkende spelregels zaalballen en bidons zelf scheidsrechter.
ZAALHOCKEY KNHB Jeugdteams 12 Blokwedstrijden (3 wedstrijden in 2 uur) 1 x 30 min., 10 min. wissel vereniging die zaalleiding heeft levert.
WELKOM 26 november Doelstelling jeugd & mini sport Plezier en sportiviteit voor alle kinderen Bevorderen van individuele ontwikkeling RESPECTVOL.
Welcome Bienvenue Willkommen Benvenuto Bienvenida yôkoso tervetuloa welkom.
Kick-Off Zaal M.H.C.Zoetermeer 21 november 2016.
Welkom bij de HBS Zaalhockeycoachavond
Kick off jongste jeugd MHC Ede
Wendy van der Rijt Nathalie Rompelberg
Alles wat je altijd al wilde weten maar niet durfde te vragen…

Coachavond zaalhockey (nieuwe coaches/team managers) 24 oktober 2016

Agenda Praktische informatie (zaalhockey-cie) Tactische kant van zaalhockey (Bas Ligthart)

Trainingen Zelf trainers regelen! Niet eerder de zaal in dan afgesproken tijd Op tijd gaan opruimen als je de laatste bent Regel ouder(s) voor toezicht zodat trainer kan trainen Laat zaal en kleedkamers netjes achter Sleutels gymzaal na afloop presentatie Schema zaalhockeytrainingen op GMHC.nl (>hockeyzaken>zaalhockey)

Competitie Per keer een blok van 2u met 3 wedstrijden: A-B, B-C en A-C in sporthallen in de regio Team: 5 spelers + keeper Zaal-schoenen + zaalhockeystick + bitje + zaalhandschoen verplicht, zaalhockeyschoenen en bidon met water aanbevolen Keeper moet speciale zaal-riempjes hebben Zaalleiding en eigen scheidsrechter meenemen Niet meer dan 12 spelers meenemen (op DWF zetten)

Competitie - Wedstrijden ieder team neemt zaal-wedstrijdbal mee E-6tallen: 2 x 15 minuten, 5 minuten pauze Junioren + E-8tallen: 1 x 35 minuten (scheidsrechter wisselt na 17,5 minuten) Senioren: 2 x 20 minuten

Competitie - schema 3+4 DEC 2016 10+11 DEC 2016 17+18 DEC 2016 7+8 JAN 2017 14+15 JAN 2017 (start 1e jaars E) 21+22 JAN 2017 28+29 JAN 2017 4+5 FEB 2017 11+12 FEB 2017 9 weekenden, ieder team speelt 5/6 weekenden competitie Vanaf 11 maart 2017 weer competitie op het veld

Scheidsrechter Alle junioren & senioren teams moeten voor elke wedstrijd een eigen C-scheidsrechter hebben muv D1 en H1 De JJ-teams nemen een eigen spelleider mee (> 18 jaar).

Digitaal Wedstrijdformulier Maximaal 12 spelers op het DWF (evt kinderen uitroosteren) Teambegeleiding ontvangt beide DWF codes voor de scheidsrechter Zorg dat de scheidsrechters ter plekke de stand en code invoeren!! Fout formulier: boete voor team! Formulier moet dezelfde dag worden afgerond

Zaalleiding Per blok van 2u is 1 team zaalleiding, check standenmotor Belangrijkste taken: tijd en stand bijhouden en orde in de zaal bewaren (voor alle 3 wedstrijden!) Zaalleiding bepaalt start+einde wedstrijd (niet coach of scheidsrechter) Info: GMHC Hockeyzaken-> zaalhockey

Zaalleiding Tijd mag nooit worden stopgezet; ook niet bij blessures Extra aandacht voor discipline langs de kant van de zaal Ben je de eerste of laatste hockeyploeg; balken neerleggen of opruimen samen met tegenstander

Afgelastingen Centrale afgelastingen op site KNHB (www.knhb.nl/districtinfo/district Zuid Holland/Zaalhockey) Lokale afgelastingen via zaalhockey-cie In Gouda: coaches GMHC worden gebeld en zaalcommissaris tegenpartij. In district: zaalhockey-cie belt coach GMHC