De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zaalhockey Managersavond

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zaalhockey Managersavond"— Transcript van de presentatie:

1 Zaalhockey 2018-2019 Managersavond
RHV Leonidas Jeugd 28 november 2018

2

3 Niet over speltechnieken: => coachavond (van gisteravond)
Agenda Team van de Week Algemene informatie over zaalhockey Trainingen Wedstrijdformulier Wedstrijden Zaalregels, zaalleiding & scheidsrechters Materialen Spelregelboekje Oliebollentoernooi Niet over speltechnieken: => coachavond (van gisteravond)

4 Team van de week Meld je team aan als Picnic Team van de Week.
Vul je naam, team en mailadres in op de lijst. Mooie manier om je team extra in het zonnetje te zetten op sociale media van Leonidas. Worden jullie team van de week, ontvang je een tegoedbon van 25 euro van Picnic voor lekkere snack voor het team. De volgende teams waren al Team van de Week dit seizoen: MA7, JD3, MA4, JE1, JD2, JC3, JD1, MD8, MD3, ME11, MB8

5 Algemene info zaalhockey
Alle Leonidas jeugdteams en de E8 & E6-tallen en F-jes spelen zaalhockey Extra teams: JD12, MD12, JC12, MC12, JA11, MA11 Extra breedteteams: MA8 (combi MB2 /MA2, JB4 combi JB2/JB3, JC4 combi JC3/JC4 Totaal jeugdteams: 58. Jongste jeugdteams: 25 en de G hockey. Maximaal 12 spelers op formulier. Niet iedereen kan dus elke wedstrijd meedoen oplossingen: Stel schema op om teleurstelling te voorkomen en vertel van tevoren wanneer ze wel/niet spelen (inventariseer vooraf wanneer sommigen al niet kunnen). Met z’n allen naar de wedstrijd maar niet iedereen speelt. Zaalhockey vraagt veel initiatief van de manager!

6 Jeugd Planning: Zaal A,B,C en D: 8 december 2018 – 17 februari 2019
Speeldagen: zaterdag of zondag (D altijd op zondag). Er wordt gespeeld in een drieluik, 2 wedstrijden per speeldag. Speelschema staat op standenmotor en in de LISA app Via de standenmotor KNHB site ook zaalwacht zichtbaar. Kerstvakantie: Zaterdag 23 december spelen MA1, MB1 en MC1. Zaterdag 5 / zondag 6 januari zijn wedstrijddagen; dit is het laatste weekend van de kerstvakantie. Teams moeten dus beschikbaar zijn.

7 Trainingen Alle breedteteams: 1 keer per week.
De 1e teams trainen twee keer in de zaal. Trainingsschema reeds verspreid via mail, eerdaags in Leo-app Trainingen starten in de week van 3 december. In kerstvakantie en andere dagen is de zaal te huur voor € 40,00 p/uur; regelen via Als een team niet op komt dagen en niet 48 uur vóór de training afzegt bij Carolina, raakt het team het trainingsuur voor rest van het seizoen kwijt Als er problemen zijn, graag van tevoren overleg met Carolina.

8 Digitaal Wedstrijdformulier
Dit werkt hetzelfde als op het veld: De scheidsrechters hebben de wedstrijdcode nodig van de managers om het formulier in te vullen. Zorg dat je smartphone meeneemt met de code. Zorg ervoor dat de scheidsrechters direct na de wedstrijd het elektronisch formulier invullen! Heel belangrijk bij thuiswedstrijden, anders krijgen we een boete van de KNHB.

9 Wedstrijddag zelf Manager: (Jongste) jeugdbegeleiding: ouder dan 18
Geen (jongste) jeugdbegeleiding = geen toegang Melden bij zaalleiding Toezicht op team buiten veld Toezicht op aantal mensen op bank (max 6 spelers + 4 begeleiders) Max 12 spelers/speelsters op het wedstrijdformulier

10 Zaalwedstrijdregels Elk team mag per wedstrijd maar 2x de keeper wisselen. Deze regel bestaat sinds vorig jaar. Alleen bij blessure/verwijdering mag dan nog een nieuwe keeper komen. Lange corner vanaf de middellijn. Zaalhandschoentje met dichte vingers is zeer wenselijk, zonder is gevaarlijk. Zaalschoenen (non-marking) verplicht. Nieuwe zaalregels: Geen bankwissel meer voor de teams in de rust. Je mag bal spelen met corneruitrusting nog aan.

11 Zaalleiding Soms heeft het team zaalleiding – zie standenmotor wanneer. De manager wijst 2 personen aan die zaalleiding hebben. Taken: Tijds- en standenregistratie Tijd op strafbankje Toezicht op gedrag in de zaal en het gebouw (meld beschadigingen voor aanvang). Verantwoordelijk voor ordentelijk verloop van de wedstrijden en daar omheen. Maak even contact met de zaalbeheerder. Begin op tijd en stop exact op tijd. Uitloop niet mogelijk !!Gewoon klok starten is beter dan eerder stoppen. Wedstrijd duurt 35 minuten, scheidsrechters wisselen met 17’ 30” (geen rust), toppoule 2x20 min met 5 min rust. Veel beschadigingen gebeuren tussen 2 wedstrijden in de kleedkamers.

12 Scheidsrechters Elk team moet 1 scheidsrechter (met kaart) leveren.
Zelf te organiseren door manager van het team. De scheidsrechterscommissie kan een lijst met namen leveren als je niet over voldoende fluitende ouders beschikt. Spelregelavond was afgelopen maandag. Attentie punt voor begeleiders en supporters: De zaal is zeer gehorig!

13 Materiaal Elk team krijgt 1 zaalhockeybal in bruikleen.
Schoenen moeten schoon en “non marking” zijn. Zaalstick reglementair niet verplicht maar in 99 % vereist door zaalbeheerder. Is ook veel leuker. Scheenbeschermers, bitje & handschoen verplicht! Gespen van klompen en legguards afplakken met sporttape, geen duck tape!!. Zorg dat gesp niet onder klomp zit. Of gebruik zaalriempjes. Hoezen om legguards zijn een pré. (zie keepers site voor patroon)

14 Vrijdag 4 januari Oliebollentoernooi C- en D-jeugd
Vrijdag 4 januari van uur (kerstvakantie) Voor Leonidas C- en D-jeugd. Kosten: 17 euro PP (inclusief Unox-broodje, warme chocomelk en oliebol en tof toernooi). Individueel aanmelden via Mijn Leo Mixed teams met vliegende keep Mogelijkheid tot opgeven voorkeur vriendjes in team (geen garanties) Vrijwilligers gevraagd voor teambegeleiding (geen coaching) (op tijd op het veld, geen rotzooi trappen). Aanmelden vrijwilligers via

15 Spelregelboekje zaal Via de website onder junioren-documenten vind je het nieuwe zaal spelregelboekje voor de junioren. Belangrijkste spelregels. Naslagwerk voor coaches, kinderen en ouders. Basis voor de eerste teambesprekingen met de kinderen.

16 Belangrijke data Datum Activiteit 26 november
Spelregelavond scheidsrechters/geïnteresseerden 27 november Coachavond zaal door Bas Dirks 3 december Start zaaltrainingen 8 december Start zaalcompetitie 22 december Competitiedag Topklasse 4 januari Oliebollentoernooi voor C- en D-spelers 5/6 januari Competitieweekend in de kerstvakantie 17 februari Einde zaalcompetitie 4 maart Start veldtrainingen 9 maart Huldiging zaalkampioenen (einde vd middag) Eerste veldcompetitieweekend

17 Informatie www.leonidas.nl Lisa-App www.knhb.nl Deze presentatie
Wedstrijdschema Trainingsschema Verschillen veld- en zaalregels Instructie Mijn Leo Bondsregelement zaalhockey Poule-indeling Adressenlijst hockeyhallen

18 Rondvraag en uitreiken wedstrijdbal


Download ppt "Zaalhockey Managersavond"

Verwante presentaties


Ads door Google