Puur.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Advertisements

05 Het Hemelse Heiligdom Gezegende Sabbath “Gods woonplaats...”
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
De christelijke boodschap
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
God en ons.
De weg terug Miljoenen mensen over de hele wereld
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Je gedrag verbeteren geeft je geen overwinning in je christenleven…!
ONZE RECHTVAARDIGING Zondag 23. WAT HEB JE ER NU AAN …DAT JE DIT ALLES GELOOFT?
Wat geloven de wereldgodsdiensten?
In deze presentatie staan beide.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Het hart van een mens is als een spons
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Zondag 4: de straf op de zonde
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
VAN DE AFGODEN DIE WE AANBIDDEN EN DE WONDEN DIE WE DRAGEN
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
1. ZONDAG 5 God wil aan Zijn gerechtigheid genoeg geschiede Antw. God wil aan Zijn gerechtigheid genoeg geschiede a ; daarom moeten wij aan haar, óf door.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
God heeft ons eeuwig leven geschonken –in zijn Zoon (1 Joh.5:11 / Zondag 1)
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Heidelbergse catechismus
Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Romeinen
Gemeente-zijn, inhoud en dan structuur Maandag 25 september 2017 Gemeenteavond Vanaf uur is er koffie beschikbaar en we willen om uur.
Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad
Les 7 De Vader straft Wat doe ik hier vandaag?
Les 21 Jij en Genotsmiddelen
500 jaar Reformatie 28 oktober 2017 Garderen.
GERECHTVAARDIGD DOOR GELOOF
Welkom in deze kerkdienst
Hedendaagse nazaten van Luther en de Reformatie 1: Timothy Keller
In Perspectief.
Bediening van het Woord
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid  om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke.
het ABC van het evangelie
werd op het kruis onze schuld betaald?
Welkom in deze kerkdienst
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
Hoe kom je in het Koninkrijk van God?
Helemaal goedgekeurd God de Heilige Geest Wie is de Heilige Geest?
Nadenken over de uitverkiezing
Dordtse Leerregels - indeling
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
Openbare geloofsbelijdenis
God heeft altijd een plan B
Welkom in deze kerkdienst
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Welkom in deze kerkdienst
Heb ik altijd keuze-vrijheid?
Efeziërs 1: 3-5 3Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus, met talrijke geestelijke zegeningen.
Transcript van de presentatie:

puur

puur

puur

puur Laat je met al je onzuiverheid meenemen door die ene zuivere persoon naar de bron van alle zuiverheid: de heilige GOD

puur rein   onrein

puur rein   onrein reinigen door bloed en water

puur rein   onrein reinigen door bloed en water maar ik voel niet dat het helpt!

puur rein   onrein reinigen door bloed en water VOOR EENS EN ALTIJD!

puur rein   onrein reinigen door bloed en water VOOR EENS EN ALTIJD! Iemand als Melchizedek

puur zo iemand hadden we precies nodig. vanuit de bijbel vanuit onze eerlijke ervaring

puur Vraag 12: Hoe kunnen wij aan deze straf ontkomen en weer in genade aangenomen worden, nu wij naar Gods rechtvaardig oordeel straf in tijd en eeuwigheid verdiend hebben? Antwoord: God wil dat aan zijn gerechtigheid wordt voldaan Daarom moeten wij òf zelf òf door een ander volkomen betalen.

puur Vraag 13: Maar kunnen wij zelf betalen? Antwoord: Op geen enkele manier. Wij maken de schuld juist elke dag groter

puur Vraag 14: Kan een schepsel dat alleen maar schepsel is, voor ons betalen? Antwoord: Nee, want ten eerste wil God geen ander schepsel straffen voor de schuld die de mens gemaakt heeft; ten tweede kan ook geen schepsel dat alleen maar schepsel is, de last van de eeuwige toorn van God tegen de zonde dragen en andere schepselen daarvan verlossen

puur Vraag 15: Wat voor een Middelaar en Verlosser moeten wij dan zoeken? Antwoord: Een Middelaar die een echt en rechtvaardig mens is en toch sterker dan alle schepselen, dat wil zeggen: die tegelijk echt God is

puur Vraag 16: Waarom moet de Middelaar een echt en rechtvaardig mens zijn? Antwoord: Omdat Gods gerechtigheid eist, dat de menselijke natuur, die gezondigd heeft, ook voor de zonde betaalt en omdat een mens die zelf zondaar is, niet voor anderen kan betalen

puur Vraag 17: Waarom moet de Middelaar tegelijk echt God zijn? Antwoord: Om uit kracht van zijn godheid de last van Gods toorn aan zijn menselijke natuur te kunnen dragen, en ons de gerechtigheid en het leven te kunnen verwerven en teruggeven.

puur Vraag 18: Wie is dan deze Middelaar, die echt God en tegelijk een echt en rechtvaardig mens is ? Antwoord: Onze Here Jezus Christus die ons door God geschonken is tot wijsheid, rechtvaardigheid, heiliging en tot een volkomen verlossing

puur Vraag 19: Waaruit weet u dat? Antwoord: Uit het heilig evangelie. God heeft dat eerst zelf in het paradijs geopenbaard. Daarna heeft Hij het door de heilige aartsvaders en profeten laten verkondigen Ook heeft Hij dat evangelie van tevoren laten afbeelden door de offers en andere schaduwachtige gebruiken die Hij in de wet had voorgeschreven.

puur Tenslotte heeft Hij het door zijn eniggeboren Zoon vervuld.

puur zo iemand hadden we precies nodig. vanuit de bijbel vanuit onze eerlijke ervaring

puur Hij is Puur en Hij maakt ons Puur

puur Hij is Puur en Hij maakt ons Puur Je mag eerlijk zijn

puur Hij is Puur en Hij maakt ons Puur Je mag eerlijk zijn Je mag terugvallen op “voor eens en altijd”

puur Hij is Puur en Hij maakt ons Puur Je mag eerlijk zijn Je mag terugvallen op “voor eens en altijd” Je mag je geweten laten zuiveren

puur Hij is Puur en Hij maakt ons Puur Je mag eerlijk zijn Je mag terugvallen op “voor eens en altijd” Je mag je geweten laten zuiveren - door de doop

puur Hij is Puur en Hij maakt ons Puur Je mag eerlijk zijn Je mag terugvallen op “voor eens en altijd” Je mag je geweten laten zuiveren - door de doop - door elkaar aan te spreken

puur Hij is Puur en Hij maakt ons Puur Je mag eerlijk zijn Je mag terugvallen op “voor eens en altijd” Je mag je geweten laten zuiveren - door de doop - door elkaar aan te spreken - door samen Hem te eten

puur