Les 3 Affiliate Marketing

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
RECLAME OP INTERNET ASCC Clubmiddag 15 april 2014.
Advertisements

Leads voor boekhouders, administratiekantoren en accountants
Effectieve Internet Marketing voor MKB- ondernemers
Welkom. De stand van zaken Steeds meer mensen zitten in de schulden De kans op een baan wordt steeds kleiner Uitkeringen worden steeds verder ingeperkt.
Op zoek naar meer klanten voor uw webwinkel? Francine van Dierendonck Marketing Directeur eBay & Marktplaats 17 januari 2008.
Welk effect heeft uw Website? Gerard Duursma Online Marketeer linkedin.com/in/bonopoly.
Omzet genereren via Internet
MMT.
EDSO Software. Wat is de nmegids?  Een online catalogus van uw producten en lessen.  De mogelijkheid voor scholen om in te schrijven:
Welkom.
3 miljoen bezoekers per jaar 8,500+ Top Verdieners “Score keeper” van de Direct Selling Industry 6 figures on-line Income earner 34,000 mailing list 2,700.
Marketingcommunicatiemix
Soorten bedrijven & hoofdzuilen internetmarketing
Online Marketing voor het MBO “SEO, dat kun je zelf!”
ROI Driven Internet Marketing Strategies Joris Toonders.
EDSO Software Digitale KCEGids EDSO Software.
Social Media Les 1: Wat zijn social media? Kansen voor kleine bedrijven met kleine marketingbudgetten Scoren met Les 2: Doelen en doelgroepen.
 Online marketing Affiliatie = filiaal samenwerkingsverband Adverteerder geeft vergoeding aan affiliate (uitgever / publisher) voor elke bezoeker, lead.
Wat is affiliate marketing? Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij de adverteerder (merchant of webwinkelier) de affiliate (uitgever/webmaster)
SuccesfactorindicatorTargetActie Omzet Omzet per link/ advertentie100 EUR1.Bedrijven advertenties laten plaatsen 2.Online bedrijven/ websites benaderen.
Maak het ze makkelijk. U wilt uw woning zo snel mogelijk verkopen. De manier daarvoor is online. U moet dan wel daar aanwezig zijn waar uw potentiële.
Web Intake Systeem een uniek gemeentelijk project.
Buurtleren.nl Het ‘probleem’ Schaalvergroting Geen directe kennisoverdracht Intensief gebruik Sociale media.
Samen met Schuttevaer Omzet scoren met Google Welkom op de workshop Koersen op uw doelgroep!
Kwalitatieve Leadgeneratie
Minor Digital Marketing Niels Knoop & Marijn van Reeuwijk
Ziekenfonds Yoghurt++
S&D Interactive Media Workshop Google AdWords, 8 maart
H13 Reclame, verkooppromoties, public relations en sponsoring Marketing, een reallife-perspectief © 2008 Pearson Education Benelux DE WAARDEPROPOSITIE.
Presentatie Agrio ‘’Verrijk jezelf & klanten van meer kennis over online”
Online marketing Expert (in een week)
4. Online strategie Internet scorecard
5. De Klant De netwerkmaatschappij en De klant Minor Digital Marketing
ARJAN EN ERIK Online advertising. Inleidend Wat is Online Advertising? Soorten advertising Bedrijven.
Training voorbeeld voor
Kom verder. Saxion. Minor Internet Marketing SEA | Les 5. Social Media II.
Kom verder. Saxion. Minor Internet Marketing SEA | Les 3. Affiliate Marketing.
EFFECTIEVE INZET VAN ONLINE MARKETING Lennen Oldenbeuving & Adis Nazareet.
Minor Internet Marketing
Kom verder. Saxion. Minor Internet Marketing SEA | Les 2. Adwords.
Kom verder. Saxion. Minor Internet Marketing SEA | Les 4. Social Media I.
SKILLS KWARTAAL 4 Kwartaal 4 les 1. Indeling kwartaal 4 WeekInhoud les Week 1Canvas business model en oefenen Week 2Theorie over schrijven technisch paper.
BEHAVIORAL TARGETING PROJECTGROEP 7. INHOUDSOPGAVE. - Definitie behavioral targeting - Analyse behavioral targeting & aangrenzende onderwerpen - Advies.
Adviesrapport Rabobank Affiliate marketing
Hoofdstuk 18 Direct en online marketing: directe klantrelaties opbouwen.
Social media. Agenda Over ons Facebook Twitter Linkedin Instagram.
Green Banana Ondernemers traject Bijeenkomst 7. Terugblik  Wat hebben we vorige bijeenkomst gedaan?  Huiswerk…  Hoe ging het marktonderzoek?  Liepen.
Steffen Frusch & Arnold Schulte Online makelaar als leadgenerator voor het intermediair.
Agenda Wie ben ik? Redkiwi Online marketing In de diepte: SEO.
Welkom bij de LikesXL Presentatie
Speciale Catering Wens Inhoud  Canvas  Persona  Customer journey  Usability advies  FAQ  Internet score card  Boekpresentatie  Reflectie.
Online Marketing Plan OW 3 Display Advertising. Opdracht in duo’s Onderzoek de online advertentiemogelijkheden van: - Groep 1: Facebook - Groep 2: Sanoma.
Google Oude situatie Dit is wat er is gebeurd.
Online Marketing Plan Search Engine Advertising (SEA) OW 3.
Programma Zet je Mindset op succes Wat is Empower Network 90-dagen plan (globaal) 90-dagen plan (details eerste 2 weken) Ondersteuning Afsluiting.
Top kwaliteit Websites die wij maken Welkom bij Nexxite Internet.
Een goed product maken is niet genoeg …
Affiliate Marketing Vince Vince en Robin.
Kantoorboekhandel Van Atten
Internetmarketing en oefentoets
Les: Online Marketing Keuzevak Marketing.
H13 Reclame, verkooppromoties, public relations en sponsoring
DMK – lesweek 10: Privacy.
Minor Digital Marketing
In het verleden moesten ondernemingen een afweging maken tussen de omvang en de reikwijdte van hun informatie. Internet en universele standaarden voor.
waar / niet waar: VROEGER HAD JE OOK ZTRINGZ IN REGENBOOG-KLEUREN
Hoofdstuk 6 Reclame en sociale media
Het internet als reclamemedium
Transcript van de presentatie:

Les 3 Affiliate Marketing Minor Internetmarketing

Wat is Affiliate Marketing? Wikipedia legt het helder uit: “Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen - abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd. Affiliates kunnen dit bewerkstelligen door onder andere advertenties van adverteerders op hun website te plaatsen. Als er uit het doorverwijzen van klanten naar de adverteerders een verkoop of lead volgt, ontvangt de affiliate hiervoor een vergoeding van de adverteerder. Er kan ook per click of per pageview betaald worden.“ Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Affiliate_marketing

Wat is Affiliate Marketing? https://www.youtube.com/watch?v=LzhfV0JKCcY

Directe programma’s

Affiliate Partners

Belangrijke begrippen Vakjargon van Affiliate Marketing. Adverteerder (merchant) - de zakelijke partij die adverteert op internet. Publisher - Een publisher is iemand die een online medium bezit en daarop kan promoten voor de adverteerders. Affiliatenetwerk - Een affiliatenetwerk is een intermediair tussen publishers en adverteerders (Daisycon / Bol.com Matching - Matching is een proces waarbij er wordt gecontroleerd of een transactie en daarmee vergoeding aan een publisher kan worden toegewezen. Conversiepixel - De conversiepixel is het stukje code dat een adverteerder op de bedankpagina van zijn website plaatst. CPS - is de afkorting voor cost-per-sale. Een CPS-vergoeding wordt uitgekeerd als een doorgestuurde bezoeker overgaat tot een transactie op de website van de adverteerder. CPL - is de afkorting voor cost-per-lead. Een CPL-vergoeding wordt uitgekeerd als een bezoeker persoonsgegevens achterlaat op de website van de adverteerder. Een lead is bijvoorbeeld een informatie-aanvraag of een inschrijving op een nieuwsbrief. De adverteerder gebruikt deze gegevens vervolgens voor marketingdoeleinden. CPC - is de afkorting voor cost-per-click. CPC is een beloningsmodel waarbij een publisher een kleine vergoeding krijgt uitgekeerd voor iedere unieke bezoeker die klikt op een banner/tekstlink van een adverteerder. Residual income affiliate / Recuring income Affiliate– Maandlijkse commissie van een affiliate partner.

Case Fly Away …

Rijk worden met Affiliate? Opdracht: Bouw een verdienmodel waarbij je maandelijks € 1400,- aan inkomen wilt verdienen met een Affiliate website. Hoeveel commissie krijg je van een bepaald product van het Bol.com partnerparogramma? (https://partnerblog.bol.com/support/commissie-en-bonusmodel/) Welk percentage maakt daadwerkelijk een conversie op bol.com? Welk percentage klikt daadwerkelijk van jouw website door naar Bol.com? Hoeveel bezoekers moet je maandelijks op jouw website hebben? Bouw een MS-Excel model van dit verdienmodel.

Huiswerk: Omschrijf in 1-2 paragraven wat affiliate marketing inhoudt voor de opdrachtgever. Onderzoek wat een maandelijkse omzet voor de opdrachtgever is voor het aantal bezoekers per maand. (maak hier een MS-excel model van) Onderzoek ook of het interessant in om advertenties te plaatsen op andere websites. Onderzoek dit door middel van een affiliate partner, maar ook via Google Adwords.