Introductie van het onderzoeksprogramma HUGS

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
HUGS – H et U itvinden van de G roene S amenleving Introductie van het onderzoeksprogramma HUGS Een onderzoeksprogramma voor VWO 5 en 6 en voor HAVO 5-plus.
Advertisements

Global Consultancy, Research & Design
K!X is een project van. Wat is K!X? K!X is een project waarin je op een leuke, boeiende en actieve manier met een groep jongeren een promoteam vormt om.
U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
Consultancy, Research & Design Consultancy, Research & Design.
Toekomst-agenda Snelfietsroutes werken aan de schaalsprong en een breed draagvlak voor regionale netwerken van snelle fietsroutes Mobiliteit & duurzaamheid,
Duurzame Stad hoe ziet een gezonde, leefbare stad er in de toekomst uit? Lieke Michiels van Kessenich.
Samenwerkingsverband Onderwijs Bedrijven
Klimaatbeleid & Welzijn / Sociale Zaken raakvlakken, meerwaarde & kansen Lokale Klimaatagenda.
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
Bestuurlijke relevantie
De Bibliotheek onder vuur E-Books Tablets Internet Social Media Bezuinigingen Heeft de bibliotheek nog toekomst?
DoorSTROMEN STROOM Water … naar een vervolg van het grootste water-arrangement in Nederland.
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter? Waarom is dit belangrijk voor mij? Wat, hoe, wanneer, wie en vragen!
Mentoring, koersen op kansen1 De school als spin in het Mentoring-web OMO sg Tongerlo Roosendaal.
Presentatie projectgroep Inleiding Duurzaam Bouwen
Het (nieuwe) betavak NLT
Copyright 2003 Stg Wireless Leiden Jasper Koolhaas Huub Schuurmans Marten Vijn.... en anderen.... Stichting Wireless Leiden AD 2002.
Samen werken aan een gezonde regio!
Digitale Didactiek Onderwijs anders organiseren, anders onderwijzen: andere kwaliteiten voor medewerkers 1digitale didactiek.
TOPklas ICT presentatieavond 24 mei 2007 Hartelijk welkom op de presentatie- avond van de TOPklas ICT Het programma is als volgt: 1.Film door het Onderwijsmuseum.
Consultancy, Research & Design Consultancy, Research & Design.
Consultancy, Research & Design Consultancy, Research & Design.
Onderwijs op maat.
Van harte welkom. Dinsdag 30 januari Indeling van de avond Opening Presentatie “Digitale slootjes” Demonstratie “Digibord” Pauze Zelf proberen en.
Symposium Differentiatie
1 Gymnasium op CCS méér dan les alleen ……. 2 Het gymnasium op CCS heet GYMPLUS Extra uitdaging voor als je meer kunt en wilt. Je werkt: zelfstandig in.
WAT IS L.O.B. ? ? ?.
HUGS – H et U itvinden van de G roene S amenleving Introductie van het onderzoeksprogramma HUGS Een onderzoeksprogramma voor VWO 5 en 6 en voor HAVO 5-plus.
U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
Pilot Economie & Ondernemen Vernieuwing in het VMBO
De noodzaak van kenniscoproductie Edwin Horlings 2 juni 2014.
Worldschool. Wat is Worldschool?  Voortgezet onderwijs  Ontwikkelingslanden  Wereldwijde partners  Deskundigen uit verschillende landen  Deskundig.
Welkom Techniekmanifestatie Game On en 25 mei 2011 Evenementenhal Gorinchem.
WELKOM Welkom op de ouderavond van de Wethouder Beversstraat.
Welkom Voorstellingen: TEC Coördinator, TEC leerlingen leerjaar 1 Verschil tussen brugklas-TEC en reguliere brugklas? Inhoud lesprogramma TEC klas Wat.
O&O voor de onderzoekers en ontwerpers van de toekomst
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
: VNG programma Energie en rol VNG inzake EED/energieaudit door Rommy Bakker bijeenkomst Friese gemeenten en FUMO op 4 februari 2016.
Fairtrade Week Week met aandacht voor fairtrade 7 t/m 15 mei Huis aan huis folder.
© 2012 Nederland ICT 1 ICT maakt de energietransitie mogelijk Eerste Werkconferentie Energieakkoord SER, Den Haag, 28 januari 2013.
Internationalisering 2-talig onderwijs Inleiding 4 e leerjaar thavo
Onderzoeksproject samenwerkende archiefdiensten 1.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
Vecon Business School Johannes Fontanus College Module Wetenschappelijk Onderwijs (WO) 1 Module Wetenschappelijk Onderwijs (WO) Vecon Business School (VBS)
U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
Het Cirrus Project: De Resultaten
Van object van zorg naar mensenrechten
De impact van de introductie van ICT op openbare scholen in Bolivia
De driehoeksverhouding
23 maart 2017 profilering.
Op de voorlichtingsavond van 3 Havo 3 Atheneum 3 Gymnasium
Op de voorlichtingsavond van 3 Havo 3 Atheneum 3 Gymnasium
Interview met Dr. Chris Paffen
Global Consultancy, Research & Design
U-Talent Academy Uitdagend bèta onderwijs in 5 en 6 vwo op school én op de universiteit.
Innovatief leiderschap Ervaringsverhaal & lessons learned Jac
Bedrijfseconomie, Ondernemerschap en Financiële Zelfredzaamheid
Nederland Circulair in 2050 ARN relatiedag, Utrecht 17 november 2016
Wat kan BECO betekenen De buurt verkennen
Als de samenleving je laboratorium is
Geo Future School op de mavo
Hoeveel weet jij van onderzoekers?
<naam bedrijf> & <naam school>
volgende bladzijde terug Interviewen
Klik hier voor voorbeeld vragen
Marjo Baeten HAS Hogeschool & SDG’s
Titel presentatie.
Effectmeting Cultura en Gemeente Ede
WELKOM OUDER(S)/VERZORGER(S) Marloes Assink
Transcript van de presentatie:

Introductie van het onderzoeksprogramma HUGS HUGS – Het Uitvinden van de Groene Samenleving Introductie van het onderzoeksprogramma HUGS Een onderzoeksprogramma voor VWO 5 en 6 en voor HAVO 5-plus

HUGS – belangrijke opdrachtgever, uitdagende vraagstukken Je werkt voor het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. De vraagstukken van het ministerie gaan allemaal over duurzame ontwikkeling. Het zijn vraagstukken waar het ministerie een oplossing voor zoekt. En waarvan men hoopt dat ook jonge mensen er een bijdrage aan kunnen leveren.

HUGS – de opdrachtgevers van het ministerie “We moeten proberen om Nederland duurzaam te maken. Dat kan de overheid niet alleen. Daarvoor zijn bedrijven en maatschappelijke organisaties nodig, maar ook jullie en ik. De overheid moet informatie verstrekken en goed beleid maken. Niet geïsoleerd, maar samen met anderen. Ook met jonge mensen, zoals jullie zijn, want het gaat tenslotte om jullie toekomst.” Dhr. Tjeerd Meester, beleidsmedewerker directie duurzaamheid bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

HUGS – de vraagstukken van het ministerie Er zijn 10 vraagstukken door het ministerie genoemd en uitgewerkt. Je vindt de vraagstukken met hulp van een docent op school, die weet hoe in te loggen op www.worldschool.nl Er zijn vraagstukken voor alle profielen! Voer een klimaatscan voor je eigen gemeente uit Gezocht: Scenario's voor energietransitie op alle niveau's Draagvlak voor klimaatbeleid Wat als alles recyclebaar is? Urban mining Het einde van bezit Business as usual is history? En meer….!

HUGS – de speciale HUGS studiedagen Worldschool organiseert studie(mid)dagen voor HUGS onderzoekers i.s.m.: - Instituut Clingendael, Clingendael International Energy Programme (CIEP) Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu Bij de TU Delft en de Universiteit Utrecht Instituut Clingendael Ministerie van Infrastructuur en Milieu

HUGS – de digitale omgeving Op www.worldschool.nl vind je je eigen HUGS webpagina’s met kennis over de groene samenleving, over methodologie en meer….

HUGS – even een paar doorkijkjes… Op bezoek bij het Clingendael International Energy Programme (CIEP), met onder meer: Een debat, een pittig college over energie (wereldwijd, in Europa, in Nederland), hulp bij je eigen onderzoek.

HUGS – even een paar doorkijkjes… Op bezoek bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Ontmoeting met de opdrachtgevers. Hoe wordt beleid voor duurzaamheid gemaakt? Hulp bij uitvoering van je eigen onderzoek. Presentaties van leerlingen die klaar zijn.

HUGS – certificaat Na het presenteren en opleveren van je onderzoek ontvang je het Worldschool Certificate Het certificaat wordt steeds vaker door leerlingen gebruikt bij intakes van vervolgstudies. Anno nu is het verstandig een c.v. op te bouwen!

HUGS – Het Uitvinden van de Groene Samenleving Tot zover de introductie van het onderzoeksprogramma HUGS. Meedoen? Meld je op school aan. Je bent hartelijk welkom Links: video interviews met leerlingen HUGS webpagina’s www.worldschool.nl