Andere Tijden? Informatie-Werkavond andere schooltijden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
WELKOM! INFORMATIEAVOND Dinsdag 25 maart uur
Advertisements

Oriëntatie avond ouders 27 maart 2013
Andere (school)tijden?
Andere schooltijden OBS Molenbeek 8 mei 2012
Continurooster Integraal Kind Centrum De Vonkenmorgen Februari 2013.
Andere (school)tijden in het onderwijs
‘Andere tijden’ Informatieavond ouders 28 november 2011.
“Andere Schooltijden”
Vijf-gelijke-dagen model
Andere Tijden? Informatie over een continurooster met gelijke schooldagen voor alle kinderen van de Twirre.
Informatieavond ‘Andere schooltijden’ De Bolster 22 maart 2012
Tussenschoolse Opvang OBS Molenbeek 15 juni 2011
Informatieavond schooltijden
Resultaten enquête ‘Andere schooltijden’ Basisscholen Swalmen 1.
Andere schooltijden Informeren.
Andere (school)tijden?
Welkom informatieavond “schooltijden”
Welkom welkom.
Andere schooltijden op De Wegwijzer?
Rust, regelmaat en ruimte
Medezeggenschapsraad Franciscusschool
Andere schooltijden en het 5 gelijke dagen model
Welkom op de informatieavond Andere Schooltijden
Informatieavond 19 november
Andere Schooltijden 12 januari 2015.
Informatieavond Mariaschool Wierden
OBS De Waarborg Schooltijden Gezamenlijke ouderavond 7 april 2015.
Informatiebijeenkomst Nieuwe schooltijden?
ANDERE TIJDEN Informatieavond CBS De Bron en CBS De Fontein 5 oktober 2015 Eelke Hoekstra Wat betekent dit voor de kinderen, de ouders en de leerkrachten?
Informatie Continurooster 5 gelijke dagen model Informatie Continurooster 5 gelijke dagen model Mei 2015 Dhr. B. Korenstra c.b.s. de Vuurvlinder.
Informatieavond Project Andere Schooltijden Donderdag 26 november 2015 Locatie: OBS De Bussel 19h45 – 22h00 Effies gauw, gauw is an de skeet sturven!
SCHOOLTIJDEN ST.-WILLIBRORDUSSCHOOL 11 NOVEMBER 2015.
Informatieavond continurooster “Andere tijden” 16 november 2015
Presentatie schooltijden oudergeledingen 23 november 2015Presentatie schooltijden oudergeledingen 1.
Vijf gelijke dagen model  De praktijk  Waarom?  Voordelen  Nadelen.
DE SCHOUW SCHOOLTIJDEN. Inhoud Stand van zaken Verschillende modellen Enquête voor ouders.
Andere schooltijden….. Waarom? Is toch prima zo?.
Schooltijden. 18 januari 2016Ouderavond schooltijden2 Agenda 1.Welkom. 2.Doel van de avond: informatieverschaffing en uitwisseling van meningen. 3.Voorstellen.
Verkorte Middagpauze Model Obs ’t Hunnighouwersgat.
SCHOOLTIJDEN op De Havelt 12 januari AGENDA: 1.Welkom. 2.Doel van de avond: informatieverschaffing en uitwisseling van meningen. 3.Voorstellen procesbegeleider.
BS Het Venster SCHOOLTIJDEN op Het Venster 19 januari 2016.
Het 5 gelijke dagenmodel Obs ’t Hunnighouwersgat.
SCHOOLTIJDEN op De Kastanjelaar Informatieavond 1 februari 2016.
Het huidige model Obs ’t Hunnighouwersgat. Schooltijden groep 1 tot en met 4 Maandag, Dinsdag, Donderdag:08.25 – 11.45Pauze van tot met pauzehapje.
Verkorte Middagpauze Model Obs ’t Hunnighouwersgat.
Ouderavond De Doornick Onderwerp: Wel/geen continurooster?
op KC de Samenstroom 2 februari 2016
Ouderavond 11 januari 2016.
Informatieavond Adalbert Basisschool ‘Andere schooltijden?’
Informatie avond 2 februari Doelstellingen De redenen voor de drie scholen in Ouderkerk a/d Amstel om dit 5 gelijke dagen model voor te stellen.
Welkom Sterrenschool Schooltijden Huisvesting. Een Sterrenschool bouw je samen Team Klankbordgroep (OV / MR en overige ouders)
Inhoud van de avond uur: opening voor- en nadelen huidige rooster voor- en nadelen continurooster korte pauze stellingen vragen? hoe nu verder?
ANDERE SCHOOLTIJDEN? ADALBERT BASISSCHOOL in onderwijs en opvang.
Informatieavond schooltijden. Informatieavond   Aanleiding   Warming-up   Algemene info   Pauze   Aan de slag   Afsluiting en vervolg.
Continurooster 5 gelijke dagen model Maart 2011 m.z.r. / schoolleiding c.b.s. de Vuurvlinder.
Informatie avond schooltijden aanpassing 13 mei 2013 Agenda 1.Welkom; ouders, Jelte de Graaf, Monique van de Oever 2.Doel van de avond 3.Presentatie nieuwe.
Welkom Dinsdag 2 april uur Andere schooltijden.
Informatie/brainstormavond schooltijden. Indeling van de avond  Welkom: voorstellen werkgroep schooltijden  Uitslag ouderpeiling  Info schooltijdenmodellen.
Tijd voor andere schooltijden?. Waarom deze informatie avond?  De MR zal zich neutraal opstellen  Vanavond zal ook niet besloten worden of er een continurooster.
Welkom Schoolcaf é : ‘Andere Tijden’. Doel van de avond  Kennismaken met de verschillende mogelijkheden wat betreft schooltijden  In gesprek over voorkeursmodel.
Ouderinformatieavond Andere schooltijden Het belang van alle kinderen staat voorop!
ANDERE TIJDEN St. Bernardus, Bergeijk, 21/6/2016 Rein van Dijk.
Onderzoek schooltijden Willibrordschool
De nieuwe school Impressie.
Andere schooltijden; continurooster
Schooltijdenonderzoek
Informatieavond onderzoek nieuwe schooltijden
Ouderbijeenkomst Andere schooltijden
5 gelijke dagen model op de Damiaanschool
Transcript van de presentatie:

Andere Tijden? Informatie-Werkavond andere schooltijden

Waarom zijn we hier vanavond op de Klippeholm bijeen? De schooltijden werkgroep wil de ouders van de school laten: informeren meepraten meedenken over de diverse schooltijdenmodellen die er zijn

Vragen staat vrij, en....... Dat wat voor de ene ouder een voordeel is, is voor de andere ouder en/of voor school een nadeel. En andersom. Daarom gaan we de diepte in, maar dan wel samen! De vragenflap is er voor iedereen!

Modellenbureau Traditionele model 7-tot-7-model Een continurooster Het vijf-gelijke-dagenmodel Hoorns model Het bioritmemodel

Traditionele model Voor al onze groepen geldt: ‘s morgens    08.30 - 11.45 uur     woensdag 08.30 – 12.00 uur ‘s middags    13.00 - 15.15 uur       woensdagmiddag vrij Alleen de groepen 1 en 2 zijn vrijdagmiddag vrij

Traditionele model Voor en nadelen?

7-tot-7-model Aaneengesloten programma met afwisseling in blokken met onderwijs, opvang, sport en ontspanning Vijftig weken per jaar open Flexibele schoolvakanties= de leerlingen mogen er vakantie opnemen wanneer hun ouders dat willen

Voor en nadelen Kinderen +Fijn om soms een dag vrij te krijgen +Alles onder één dak en overzichtelijk voor de kinderen -Geen gelijke start met vriendjes / vriendinnetjes Leerkrachten +Flexibele werktijden (57% zeer tevreden) -Verschillende start en eindtijden, daardoor meerdere instructies geven. Ouders +Hoeven tussen de middag niet thuis te zijn / voor opvang te zorgen +Tijden sluiten aan bij ritme van 2-verdieners +De school is het hele jaar open, dus ouders kunnen zelf kiezen wanneer ze vakantie nemen    

Een continurooster model Een continurooster is een schoolrooster waar leerlingen tussen de middag niet meer naar huis gaan, maar op school blijven. De pauze die de leerlingen krijgen is korter dan die in het traditionele schoolrooster.

Voor en nadelen Kinderen +Geen verkeer tussen de middag qua halen en brengen +Minder uit het leerritme, ze worden minder afgeleid +Tussen de middag op school +De schooldag eindigt eerder -Niet meer thuis een broodje eten -Groep1-2 lange dagen Ouders +Geen geld verplicht betalen voor TSO +Geen opvang nodig tussen de middag -Uren opvang worden langer= meer kosten School + School eerder uit -Wie doet de pauzewacht?  

Het 5 gelijke dagen model Vijf identieke schooldagen, van 8 tot 14 uur of van 8.30 tot 14.30 uur, of..... Geen vrije woensdag- en vrijdagmiddag Korte lunchpauze met leerkrachten in de klas (geen aparte overblijfvoorziening) Naschoolse opvang sluit elke dag direct aan op de lessen Gaat verder dan het continurooster, dat wel de middagpauze verkort, maar vasthoudt aan begintijd en vrije woensdagmiddag

Voor en nadelen Kinderen +Overblijven voor alle kinderen daardoor geen verschil tussen kinderen +Minder wisselende gezichten +Langere middag voor ontspanning en activiteiten -Geen keuze tussen thuis eten of op school Ouders +Minder haal en brengmomenten -School is eerder uit en kan voor ouders problemen geven met huidige werktijden School +School eerder uit -Invulling pauzes leerkrachten

Bent u er nog bij???

Hoorns model Alle leerjaren maken 940 schooluren, waarbij vaak Woensdag- en vrijdagmiddag vrij zijn. ‘Traditionele’ schooltijden Reguliere vakanties

Voor en nadelen Ouders -Opvang vrijdagmiddag Kinderen +Vrijdag en woensdagmiddag vrij -Onderbouw meer uren draaien School +Vrijdag en woensdagmiddag voor overleg e.d. +Fte technisch...... -’Lastig’ invoertraject qua uren

Het bioritmemodel Het leren volgt het bioritme van de kinderen en maakt gebruik van de momenten van maximale alertheid (10 - 12 uur voor leren en presteren en 14.30 - 16.30 voor repeteren) Extra lange middagpauze met sport, cultuur e.d.verzorgd door de kinderopvang of andere organisaties Leerkrachten gebruiken de lange middagpauze voor voorbereiding, vergadering, bijscholing.

En nu u.....tijd voor de ouders In de lokalen liggen de modellen op een flap. Gaat u met elkaar in gesprek om de flappen te vullen. Met voor-en nadelen, vragen en antwoorden, tips en trics. Voor de werkgroep. Voor het vervolg. Meetbaar en weetbaar.

Hoe nu verder?