‘Tot morgen. ’ roept de juf

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Mondeling Nederlands nieuw cursus 2 thema werk en vrije tijd.
Narcose door middel van een prikje
Pepermans (Anders bekeken, anders gedacht). Waar blijft da volk na?
Opkomen voor jezelf.
Neus-, keelamandelen en trommelvliesbuisjes
3 x opvoeden 12 april Effecten van belonen en straffen
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Pikante afwas !! Ik stop ermee. Die hele bereiding van deze maaltijd!!!
Dag 10. Dag 10 Dag 10 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Daar ben ik weer. Oh jongens en meisjes…het is toch niet te geloven. Wederom gaat er van.
Vraag het maar als je jarig bent
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Groep 1/2c speelt verstoppetje Groep 1/2 c speelt verstoppertje Door: groep 1/2c en de juffen.
Trix en Lex Niveau 6 Bewerkt door Jeff, Liesl en Robin
Yes mama mijn eerste dag naar school. Ja je mag naar juf Mieke
Verdwaald in het bos.
Ik ben Bob..
TRAINING SOCIALE VAARDIG-HEDEN
Les 11 Wacht even, straks... Bewerkt door Annelyn, Astrid en Inez
De gestolen portemonnee
Ingreep met kapje.
Interpreteren van data
Dilemmatest vroeger en nu © 2013 Museum Elisabeth Weeshuis
Verhaal 1“Hallo ik ben nieuwe juf”
Opstaan egeltje, het is lente!
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Mondeling Nederlands nieuw het verhaal
Kikker en de stoelendans!
Marloes Waterschoot Klas 3D
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
Marleen loopt met de tijd mee Tekeningen en tekst: Dick de Jong.
Resultaten Leerlingenenquête 2015
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
K. “Morgen gaan we weer naar huis,” mompelt Bella. “Je hebt nog láng geen zin om weg te gaan hè?” grinnikt Tobias. Bella schud met haar hoofd. Tobias.
Met een gebogen hoofd zit Carmen aan tafel met haar boek. Met een moeilijk gezicht kijkt ze naar de opdrachten voor zich. Over een paar weken is haar.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Trillingen Klik op de pijltjes van je toetsenbord om naar de volgende of vorige dia te gaan. Hallo allemaal, we gaan het hebben over: dubbelklik.
Het maken van een toets. Inleiding Voordat je aan de toets gaat beginnen doe je er verstandig aan om aan de volgende tips te denken: 1.Goed lezen Goed.
Downsyndroom door naam. *Vandaag houd ik een spreekbeurt. *Het gaat over mijzelf. *Want het gaat over Downsyndroom. Spreekbeurt.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen?
Paardenreet Een vrouw komt bij de dokter en klaagt:
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen?
Nee Zeggen!.
Hierbij presenteert groep 1/2b een zelfgetekende en ingesproken versie van het boek: Een ijsbeer in de tropen.
Het is winter. In het park bij het bos is het koud.
Hé, wie zijn dat. Zijn dat Sinterklaas en Zwarte Piet. Nee, hoor
Papa brengt Bram naar school. School is leuk. Lekker spelen
Lukas 11 vers 5 t/m 8 5 Daarna zei ​Jezus: ‘Stel dat je midden in de nacht naar het huis van een vriend gaat en roept: ‘Kan ik drie broden van je lenen?
“De baard van Sinterklaas”
Deze dia’s schakelen automatisch door
Nee-zeggen Footer Text 12/30/2018.
“Papa zullen we een hol bouwen? ; vraagt Emma. “Het spijt me lieverd, maar ik heb geen tijd. Ik moet dit vanmiddag af hebben”; zegt papa.
“De baard van Sinterklaas”
Semantisatieverhaal: Mijn zoon maakt altijd heel veel rommel
Ik kies bewust Films Les 1 Groep 3-4. Ik kies bewust Films Les 1 Groep 3-4.
“De baard van Sinterklaas”
Joepie, ik ben bijna een kleuter!
Madu is 7 jaar. Hij woont in Caïro. Dat is de hoofdstad van Egypte.
Transcript van de presentatie:

‘Tot morgen. ’ roept de juf ‘Tot morgen !’ roept de juf. ‘ En niet vergeten, morgen is jullie eerste zwemles!’ ‘Pff...zwemmen, dat is niet leuk,’mompelt Plotter. Mama staat al op hem te wachten. ‘Dag Plotter, is er iets gebeurd ? Je kijkt zo boos ?’ ‘We gaan morgen zwemmen.’ ‘Oh ja? Leuk zeg !’ vindt mama.‘Leuk ?’ Zwemmen is helemaal niet leuk !’ ‘Dat zeg je omdat het je eerste keer is. Morgen zul je het vast en zeker heel leuk vinden. Ben je soms bang ?’ wil mama weten. ‘Ik ben niet bang en zwemmen is niet leuk !’

2. Plotter is zo boos dat hij niet wil eten 2. Plotter is zo boos dat hij niet wil eten. ‘Het is echt niet nodig om bang te zijn, Plotter, zwemmen is niet moeilijk.’ Plotter luistert niet naar papa. ‘Ik ben niet bang ! zwemmen is stom ! Ik wil niet zwemmen!’ Nu is Plotter heel erg boos. Hij moppert de hele avond.

3. Vlak voor het slapen gaan, probeert mama hem een beetje gerust te stellen. Maar Plotter kan niet slapen. Hij denkt, hij moppert, hij denkt... Hij moet almaar aan het zwemmen denken. Ik ben niet bang, zwemmen is niet leuk, zwemmen is stom, zwemmen is nat en vervelend, zw.. zwemmen is zzz...stom, ... ik ben niet bang, zwemmen is zzzz...

4. ‘Goede morgen, Plotter. Tijd om op te staan. ’ roept mama 4. ‘Goede morgen, Plotter ! Tijd om op te staan !’ roept mama. ‘Ik ben ziek ! Ik heb buikpijn en koorts. Ik kan vandaag niet zwemmen !’ ‘Oei, oei... ik zal even de koortsthermometer halen.’ Mama kijkt naar de thermometer. ‘Mmmh...’ ze knipoogt naar papa. ‘Ja, het ziet er inderdaag niet best uit, je kunt vandaag beter niet zwemmen.We kunnen maar beter naar de dokter gaan,’ zegt mama. ‘Dokter ? ik heb geen buikpijn meer !’ Plotter springt vlug uit zijn bed. ‘Kom, Plotter, nu moeten we ons wel een beetje haasten om op tijd op school te zijn !’

5. Alle kinderen hebben al een goed plekje gevonden in de bus 5. Alle kinderen hebben al een goed plekje gevonden in de bus. Plotter blijft naar de bus staan. ‘Wat is er ?’ vraagt juf Lies. ‘Mijn zwemtas ligt nog in de klas.’ ‘Ga hem dan vlug halen, want we moeten vertrekken.’ Plotter loop zo snel hij kan, maar als hij bij het muurtje is, vestopt hij zich erachter. Hier kunnen ze me niet vinden, denkt hij. 5. Alle kinderen hebben al een goed plekje gevonden in de bus. Plotter blijft naar de bus staan. ‘Wat is er ?’ vraagt juf Lies. ‘Mijn zwemtas ligt nog in de klas.’ ‘Ga hem dan vlug halen, want we moeten vertrekken.’ Plotter loop zo snel hij kan, maar als hij bij het muurtje is, vestopt hij zich erachter. Hier kunnen ze me niet vinden, denkt hij.

6. ‘Zo, Plotter. ’ Plotter schrikt. Juf Lies. ‘Euh 6. ‘Zo, Plotter ?’ Plotter schrikt. Juf Lies ! ‘Euh... ja… ik zoek nog steeds naar mijn zwemtas.’ ‘Plotter, ben je soms bang om te zwemmen ?’ vraagt juf Lies. ‘Zwemmen is stom !’ zegt Plotter boos. ‘We kunnen het toch proberen ?’ Plotter wil het helemaal niet proberen, maar moet toch zijn zwemtas halen. Samen lopen ze terug naar de bus.

7. Plotter ziet alle kinderen naar het zwembad gaan 7. Plotter ziet alle kinderen naar het zwembad gaan. Ze zien er een beetje bang uit. Hij niet hoor, hij wil gewoon niet zwemmen. Zwemmen is stom. Kijk eens hoe bang ze zijn, denkt hij. Ik ben niet bang, ik wil niet zwemmen, zwemmen is stom. Hij verstopt zich in een kleedhokje, de deur op slot. Hij hoopt dat niemand het merkt... ‘Plotter ?’ Oeps, de juf ... ‘Ja ?’ ‘Ben je bijna klaar ?’ vraagt ze. Plotter zucht. ‘Ja, ik ben klaar.’ Weer mislukt, denkt hij. Samen gaan ze naar het zwembad.

8. ‘Ach, jij bent Plotter. Ik ben Pol, de badmeester. Ben je zover 8. ‘Ach, jij bent Plotter ? Ik ben Pol, de badmeester. Ben je zover ?’ ‘Nee,’ roept Plotter. ‘Nee? waarom niet ?’ vraagt meester Pol. ‘Als ik nat word, verander ik in een heel groot monster!’ ‘Een monster ? Oei... dat is verschrikkelijk.’ Sam en Miek beginnen te giechelen, maar meester Pol begrijpt hem wel. Dan kun jij maar beter niet gaan zwemmen, hé, stel je voor...! ‘Oké’ Oef, ontsnapt, denkt Plotter opgelucht.

9. Plotter kijkt goed wat er allemaal gebeurt 9. Plotter kijkt goed wat er allemaal gebeurt. Meester Pol legt alles uit. Sam en Mieke bedenken een plannetje. ‘Hi,hi,hi, wat dom, wie wordt er nu een monster als hij nat wordt! Dat wil ik wel eens zien,’ zegt Sam. Hij duwt Plotter het zwembad in, en Mieke roept : ‘Weglopen! Een monster !’ Ze moeten allebei hard lachen.

10. Gelukkig heeft meester Pol hem al snel uit het bad gevist 10. Gelukkig heeft meester Pol hem al snel uit het bad gevist. Plotter huilt. ‘Ik ben bang voor water ! Ik wil niet zwemmen!’ schreeuwt hij. Meester Pol is erg boos op Sam en Mieke. ‘Dat was heel onverstandig van jullie. Plotter had kunnen verdrinken.’ Daar hadden Sam en Mieke even niet aan gedacht. Ze hebben er echt spijt van. ‘Ik was de eerste keer ook een beetje bang,’ fluistert Sam. ‘Als je weet hoe het moet, valt het best mee,’ zegt Mieke. ‘Echt waar ?’ vraagt Plotter. ‘We zullen je helpen,’ beloven Sam en Mieke.

11. Sam en Mieke lopen het hele zwembad rond op zoek naar alles wat drijft : zwembandjes, zwemeendjes, zwemvliezen, duikbrillen,... Ze proberen iets te maken waarmee Plotter niet kan verdrinken. Mmmh... het lukt nog niet helemaal. Het kost wel even tijd, maar dan hebben ze eindelijk een oplossing.

12. Ziezo ! De kinderen juichen het Plottermonster toe dat door het water schiet. ‘Zwemmen is helemaal niet moeilijk,’ roept Plotter, ‘het is heerlijk !’