EMEA Bonus Pool.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Automatic Delivery Rewards Basisprincipes. Automatic Delivery Rewards •Automatic Delivery Rewards of ADR is een programma waarvoor Distributeurs en Klanten.
Advertisements

OPLEIDING IN DE TOEWIJZING VAN WEET U AL WIE UW POTENTIËLE LEIDERS ZIJN?
Laat zien wat je kunt. Het Praktijkonderwijs en de entree- opleidingen (mbo)
Welkom.
Welkom. De stand van zaken Steeds meer mensen zitten in de schulden De kans op een baan wordt steeds kleiner Uitkeringen worden steeds verder ingeperkt.
Lagoonia Je vliegtuig is neergestort op een eiland in de Stille Zuidzee en je bent een van de overlevenden. Zult u in staat om andere overlevenden te vinden,
Sander Mager Roel Lafeber CE2A. Sinds een aantal maanden ben ik erg fanatiek de game ‘’Candy Crush’’ aan het spelen. Een klasgenootje van mij speelde.
LANCERING VAN DE NIEUWE SCANNER 2014: Verbeterde S3 Scanner
Scanner-kwalificatie Kwalificatie voor een S2 Scanner Kwalificatieperiode is één maand: •word een LOI-distributeur (Letter of Intent = Intentieverklaring)*
ageLOC® Galvanic Body Trio
Automatic Delivery Rewards Tutorial. Wat is ADR? Automatic Delivery Rewards (ADR) is voor u de gemakkelijkste manier om uw favoriete producten te ontvangen.
Kun je complexe problemen oplossen.
1. Alles wat u nodig hebt om uw onderneming te runnen, vindt u in Office.
Studie en opleiding Vrije tijd Groei en gezondheid Relaties
3 januari 2007 VOLUMES EN GENEALOGIE: de volgende generatie.
TOEWIJZING IN HET KADER VAN DE TR90 TIJDELIJKE AANBIEDING U: 0 Mark GEKOCHT 10 resterend(e) pakket(ten) voor toewijzing Cirkelgroep: zoeken Naam Titel.
“Positief op weg” Positive Drive & Fietsberaad Breda, 13 juni 2013.
Lesplanning 1.2 Binnenkomst Intro Uitleg docent Zelfstandig werken, oordopjes verdienen? Afsluiting van de les. Lokaal verlaten.
Methodisch werken Kun jij het werken en evalueren zo neer leggen dat er een rij van afwisselend werken en evalueren ontstaat? Spelregels zijn: Maximaal.
Les 6 M&O Motivatie (5. 5) Besturing (8
VERKOOPCOMPENSATIEPLAN PRESENTATIE
Welkom. Welke producten Welke diensten en producten zijn er via mlm.
8.1 Waarom handel met het buitenland?
Actief: 2 Pack als Automatische Bestelling elke maand Omgerekend maar +/- €4,- per dag! JE HEBT 3 VARIANTEN OM TE STARTEN! Hoe Start Je Jouw Vemma Business?
THEMA WERKLOOSHEID Werkloosheidswet / WW WW en TW.
Netwerk Marketing The basics. Agenda Basistermen PQS & QS BC  SC Ongelimiteerd leads.
Welkom. Voorstelle n Goedemorgen Meneer/meester Durenkamp Jullie SLB’er/mentor 10:15 – 10:30.
Individueel KeuzeBudget bij de provincies
Nu Skin EMEA Wealth Maximiser Verkoopcompensatieplan.
Aantekeningen hoofdstuk 2. Arbeidsovereenkomst 4.3 Wat moet je doen? Om in Nederland aan het werk te mogen is het verplicht om een arbeidsovereenkomst.
BoekStart voor baby’s Leesbevorderingsprogramma voor jonge kinderen (0-2) Doel: ouders van baby’s met boeken en lezen in contact brengen door ze te binden.
Studie in Zicht VAN SCHOOL NAAR STUDIE NAAR EERSTE BAAN Studeren is een investering in je toekomst. Keuzes van nu hebben gevolgen voor later.
Inkomstenbelasting en belasting op vermogen. Box 1 Box 2 Box 3 Inkomstenbelasting Schijventarief Vennootschapsbelasting 20% over de eerste € winst.
Presentatie intervisie Manon de Dobbelaere P4A
W ELCOME T O JCN N ETWORKING B USINESS The business for any one.
Regionaal (EMEA) Overzicht Distributor Compliance 2015.
Programma Zet je Mindset op succes Wat is Empower Network 90-dagen plan (globaal) 90-dagen plan (details eerste 2 weken) Ondersteuning Afsluiting.
Wat is MLM? Multilevelmarketing - Networkmarketing Zakenmodel: verkoop door distribiteurs – Financiële voordelen – Voordelen omtrent bereik (mond aan mond)
Spreidingsplan Infosessie Fedasil, directie beleidsondersteuning.
Westfriezen Hoe gaan wij de club nog mooier maken? Jeugdbeleid
Meten en meetkunde in het verkeer
Het fitte voorjaar Dit is jouw kans om gezellig en op een leuke manier Fit te worden/blijven! I.s.m. het management team organiseert het Feestcomité vele.
Automatic Delivery Rewards
Omzet-kosten-winst HAVO 3
Werkstuk nask In de week van 23 januari 2017 (week 04) voor vrijdag 27 januari 12:15, inleveren Daarna: elke werkdag te laat: 5 punten (van de 100) van.
Lesbrief Vervoer H2.
(Bijna) iedereen doet het
DE LEAN STARTUP HOOFDSTUK
Kennisoverdracht inclusie (Henk van de Pol)
“Maar het huis blijft staan, want het is stevig gebouwd.”
Puntentelling Teams Geschat
ADR's & SCAN CARDS.
(week 045) voor vrijdag 02 januari 12:15, inleveren
Duurzame inzetbaarheid
Oorcheck op het mbo 7b (werk) Over Gehoor & gehoorschade
Hoofdstuk 1: Waarom werken we?
STUDENTENARBEID Najaar 2018.
Duurzame inzetbaarheid
We hebben minder managers nodig en meer leiders.
Olympiades in het PTA.
waar / niet waar: VROEGER HAD JE OOK ZTRINGZ IN REGENBOOG-KLEUREN
Zoeken en aanvragen met WorldCat Discovery
Hoeveel bied jij? Spel: Koop een euro.
Zoeken en aanvragen met WorldCat Discovery
Zoeken en aanvragen met WorldCat Discovery
Fit voor de zorg Als organisatie toekomstbestendig zijn door (nog) slimmer en efficiënter te werken. Precies daarover gaat het programma Fit voor de zorg.
Zoeken en aanvragen met WorldCat Discovery
Duurzaamheid C en D Hoofdstuk 4 Profit.
Focus op eenvoud en aantrekkelijkheid
Zoeken en aanvragen met WorldCat Discovery
Transcript van de presentatie:

EMEA Bonus Pool

Waarom lanceren we een nieuwe Bonus Pool? Om Distributeurs te belonen die met succes vooruitgang blijven boeken en die: Een stevige basis uitbouwen voor verdere groei Nieuwe Executives creëren en opleiden De nadruk leggen op het maximaliseren van hun commissie door Executives met een GSV van 3.000 te verdubbelen Met de bedoeling om hun commissie te verhogen in de beginfase van hun onderneming

Stap 1: Q-Bonus Geef je samenwerking met Nu Skin een duwtje in de rug! Start je kwalificatie voor Executive (Q1/Q2) Haal een GSV van minstens 4.000* (4 aandelen) in een welbepaalde maand Krijg een beloning! * Het Groepsverkoopvolume vertegenwoordigt het totale PSV in je Cirkelgroep, inclusief je eigen PSV, voor een bepaalde maand.

Stap 1: Q-Bonus Hoe ga je te werk: JIJ (Q1/Q2) 1.000 PSV 700 PSV Distributeur 500 PSV Klant/Distributeur 300 PSV Klant/Distributeur Totaal GSV van 4.000 = 4 aandelen* Door een actieve Cirkelgroep uit te bouwen, ondersteun je een gezonde groei Er staat geen limiet op het aantal aandelen dat je kunt verdienen * Je verdient aandelen per schijf van 1.000 GSV. Als een lid in je Cirkelgroep een PSV meer dan 1.000 heeft, kun je daar max. 1.000 van meetellen. * Volume dat gegenereerd wordt door Qualifying Executives, telt niet mee voor het GSV van hun upline om de Q-bonus te berekenen

800 PSV Klant/Distributeur Stap 1: Q-Bonus JIJ (Q1/Q2) 100 PSV 800 PSV Q1/Q2 500 PSV LOI 300 PSV LOI 800 PSV Klant/Distributeur Scenario 2 Totaal GSV van 4 100 = 4 aandelen* * Je verdient aandelen per schijf van 1.000 GSV. Als een lid in je Cirkelgroep een PSV meer dan 1.000 heeft, kun je daar max. 1.000 van meetellen. * Volume dat gegenereerd wordt door Qualifying Executives, telt niet mee voor het GSV van hun upline om de Q-bonus te berekenen

Stap 1: Q-Bonus Scenario 3 JIJ (Q1/Q2) Totaal GSV van 5.000 = 1.000 PSV 1.200 PSV LOI ✓1.000 800 PSV Distributeur 300 PSV Voorkeursklant 600 PSV Distributeur 1.500 PSV Scenario 3 Totaal GSV van 5.000 = 5 aandelen* * Je verdient aandelen per schijf van 1.000 GSV. Als een lid in je Cirkelgroep een PSV meer dan 1.000 heeft, kun je daar max. 1.000 van meetellen. * Volume dat gegenereerd wordt door Qualifying Executives, telt niet mee voor het GSV van hun upline om de Q-bonus te berekenen

Stap 2: New Executive Bonus Krijg een extra bonus wanneer je een GSV van 3.000 haalt! Word voor het eerst Executive Haal een GSV van minstens 3.000 € 135* Met een GSV van 3.000 haal je het maximale potentiële inkomen * Of het equivalent in de lokale munteenheid

Stap 3: Executive Duplication Bonus Creëer nieuwe leiders Je verdient een aandeel met: Gevalideerde Qualifying Executive Maand 1 (Q1) Gevalideerde Qualifying Executive Maand 2 (Q2) Nieuwe Executive Maand 1 met 3.000 GSV Nieuwe Executive Maand 2 met 3.000 GSV Nieuwe Executive Maand 3 met 3.000 GSV Word uitbetaald als Executive of hoger Met een GSV van minstens 3.000 En verdien minstens 3 aandelen 3.000

Stap 3: Executive Duplication Bonus Hoe ga je te werk: 100 PSV/3 000 GSV JIJ (Executive) 100 PSV/3.000 GSV Nieuwe Executive Maand 1 100 PSV/2 000 GSV Q2 100 PSV/1 500 GSV Q1 Totaal van 3 aandelen verdiend Je inspanningen om je organisatie op te bouwen, worden beloond Er staat geen limiet op het aantal aandelen dat je kunt verdienen