De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Olympiades in het PTA.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Olympiades in het PTA."— Transcript van de presentatie:

1 Olympiades in het PTA

2 Enquête Docenten die deelnemen aan een olympiade (N=180) Een derde van de respondenten telt het cijfer voor de olympiade mee in het PTA.

3 Twee mogelijkheden Het resultaat van de olympiade telt mee als schoolexamen cijfer. Het resultaat van de olympiade is goed voor een bonus op een schoolexamen cijfer.

4 Schoolexamen cijfer: mogelijkheid 1
Geen rekening houden met prestaties van leerlingen op de eigen school of elders in het land. Behaalde score delen door de maximale score en de uitkomst vermenigvuldigen met negen. Eventueel een ophoogfactor gebruiken. Behaalde score/maximale score * (of 1,5, 2 of 3 enz.), waarbij een tien de maximum score is.

5 Schoolexamen cijfer: mogelijkheid 2
Het cijfer wordt bepaald aan de hand van de gemiddelde scores van uw eigen leerlingen. U koppelt dan de gemiddelde score aan een cijfer, waarbij u, eventueel, rekening houdt met de spreiding van de cijfers (hoe normaler de verdeling, des te meer dit cijfer de zes nadert). Een dergelijke becijfering ligt mogelijk voor de hand als alle leerlingen van uw school verplicht zijn aan de olympiade mee te doen.

6 Schoolexamen cijfer: mogelijkheid 3
Het cijfer wordt bepaald aan de hand van de gemiddelde scores van de leerlingen in Nederland. U koppelt dan de gemiddelde score aan een cijfer, waarbij u, eventueel, rekening houdt met de spreiding van de cijfers (hoe normaler de verdeling, des te meer dit cijfer de zes nadert). Een dergelijke becijfering ligt mogelijk voor de hand als alle leerlingen van uw school verplicht zijn aan de olympiade mee te doen.

7 Schoolexamen cijfer: mogelijkheid 4
Ga uit van de hoogste landelijke score en geeft hieraan een cijfer tussen 8-10. De cijfers van uw leerlingen worden hiervan afgeleid, waarbij u zelf een ondergrens bepaalt. (bijvoorbeeld een 5 of een 5,5).

8 Schoolexamen cijfer: mogelijkheid 5
Ga uit van de score van uzelf. Leerlingen die de helft of minder van de score van de docent halen krijgen een 5,5. De overige cijfers worden hiervan afgeleid.

9 Weging Ongeveer driekwart van de docenten telt het cijfer voor de olympiade voor 5-10% mee.

10 Bonus: mogelijkheid 1 Meedoen aan een olympiade levert een bonus (variërend van 0,1-0,3 punt) op ongeacht de score. Leerlingen die een certificaat ontvangen (bij biologie bijvoorbeeld 10% van de deelnemers) krijgen een bonus variërend van 0,4-1 punt.

11 Bonus: mogelijkheid 2 Leerlingen die meedoen aan een olympiade ontvangen een bonus van 0,1-1 punt, afhankelijk van hun score. Voorbeeld: De beste 20% krijgt een bonus van 0,5, de volgende 20% een bonus van 0,4%, enz.

12 Bonus: mogelijkheid 3 Leerlingen die boven het landelijk gemiddelde scoren krijgen een bonus van 0,2. leerlingen met een percentielscore hoger dan 75% krijgen een bonus van 0,3. Leerlingen die een certificaat krijgen ontvangen een bonus van 0,4 op een schoolexamencijfer.

13 Bonus: mogelijkheid 4 Leerlingen krijgen een bonus waarbij rekening wordt gehouden met hun niveau. Voorbeeld: Een leerling met een acht op zijn rapport krijgt een bonus van een punt als hij 80% scoort van de hoogst behaalde score in het land. Voor elk scorepunt lager krijgt hij een aftrek van 0,1 punt. Een leerling met een 6 op zijn rapport moet voor dezelfde bonus 60% scoren.

14 Schoolexamen

15 Bonus

16

17 Olympiades in het PTA Extra schoolexamen: 7,3 – 7,7- 6,4 – 8,1 = 7,4 7,3 – 7,7- 6,4 – 8,1, 8,0 = 7,5

18 Olympiades in het PTA Bonus 7,3 – 7,7- 6,4 – 8,1 = 7,4 Bonus: + 0,5 7,3 – 7,7- 6,4 – 8,6 = 7,5


Download ppt "Olympiades in het PTA."

Verwante presentaties


Ads door Google