Brief aan de Galaten -23- belofte – geloof - zonen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De wetmatigheid (elektromagneet) van de geest van het leven in Christus Jezus maakt je vrij van de wetmatigheid van zonde en dood.
Advertisements

Genade en veroordeling
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoe luister je naar de wet van God?
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Eén Heer: Christus Jezus
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Efeze 4: Efeze 4:10 Hij, die nedergedaald is, Hij is het ook, die is opgevaren.
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
O dwaze Galaten, wie heeft u betoverd om de waarheid niet te gehoorzamen; u voor wie Jezus Christus eerder voor ogen is geschilderd alsof Hij onder u.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Brief aan de Galaten -11- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Brief aan de Galaten -27- slavernij – relatie met Paulus – Paulus’ relatie met hen.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Brief aan de Galaten -19- geloof – zonen - Abraham.
Vrij van de wet!? Galaten. Moet je de wetten van Mozes houden of juist niet? Wat is de kracht van het geloof? Hoe voorkom je dat een christen zijn vrijheid.
Brief aan de Galaten -33- Geloof werkt door liefde.
Brief aan de Galaten -28- Zwakheid van het vlees – geluk- niet uitstekend ijveren.
Brief aan de Galaten -15- Het apostelschap van Paulus (Paulus versus Petrus 1:10-2:21)
Brief aan de Galaten -8- Paulus en de anderen. Damascus – (na roeping) Arabië - tijd onbekend Damascus – 3 jaar Jeruzalem - 15 dagen Syrië en Cilicië.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Brief aan de Galaten -17- Evangelie van genade. wij leven in/uit de genade van God!
Brief aan de Galaten -32- Vrijheid in genade. Wij hebben in Christus Jezus eonisch leven: Hoe?
Brief aan de Galaten -22- belofte-verbond-genade.
Brief aan de Galaten -37- wandelen in de geest. 5:15 Indien jullie echter elkaar bijten en vereten, kijkt uit, dat jullie niet door elkaar verteerd worden.
23 oktober 2016 Urk. onmogelijk voor de mens Matteüs 19 Hebreeën 6 (a) Hebreeën 11 onmogelijk voor de wet Romeinen 8 Hebreeën 10 niets onmogelijk... bij.
DE WEG TOT HET GELOOF Les 7 voor 12 augustus 2017.
Delen van Jezus lichaam
Gegeven... totdat 27 november 2016 Zoetermeer.
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Pinksteren: Christus geeft de opdracht door aan ons Joh.20:21-22
Kind van God.
geloof in en lijden voor Christus
Filippenzen – 6 1:2-3 F6 Heer Jezus Christus.
niet meer ik maar Christus!
“Allereerst nu dank ik mijn God door Jezus Christus voor u allen, omdat uw geloof in de hele wereld wordt verkondigd.” (Romeinen 1:8)
ROEMEN IN HET KRUIS Les 14 voor 30 september 2017.
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Gods plan Met ons.
HET GELOOF VAN ABRAHAM Les 5 voor 4 november 2017.
heerlijkheid en Gods werk
Paulus & de verbonden (2)
in nieuwheid van leven wandelen
Gezegend om recht te doen
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
de loopbaan van het geloof
de brief aan de Romeinen
’Vertel even wat over jezelf …’
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
Opvoeden - 24 juni
De dwaasheid van het kruis
de brief aan de Romeinen
Niet onder de wet 5 augustus 2018 Urk.
Het zaad van Abraham 18 maart 2018 Hendrik Ido Ambacht.
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
Ik geloof in God, Vader van ons allen. Hij heeft de aarde
de brief aan de Romeinen
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Zondag 06 januari 2019.
Galaten.
De vlieger van de Heilige Geest
de brief aan de Galaten (5)
Transcript van de presentatie:

Brief aan de Galaten -23- belofte – geloof - zonen

…de middelaar echter is niet slechts middelaar van één. God is één …de middelaar echter is niet slechts middelaar van één. God is één. Galaten 3:20 Mozes en het volk - velen God is één  het hoogste gezag! Wie met velen zijn, hebben een middelaar nodig. God – Mozes – het volk Israël

…de middelaar echter is niet slechts middelaar van één. God is één …de middelaar echter is niet slechts middelaar van één. God is één. Galaten 3:20 Wie met velen zijn, hebben een middelaar nodig. Wij zijn echter allen één in Christus Jezus – geen middelaar nodig, vrije toegang tot de Vader!

Is de wet dan tegen de beloften van God? Galaten 3:21 Laat dat niet gebeuren!

Kan de wet levendmaken? – Galaten 3:21 Als dat zo was, zou werkelijk uit de wet de gerechtigheid zijn. ‘Doe dat en je zult leven’ Kon een mens niet!

Galaten 3:21 Kan de wet levendmaken? Abraham kende de wet niet, wel geloof! Wet: zwak door het vlees

Romeinen 8:3 Zijn eigen Zoon Wat voor de wet onmogelijk is, waarin het zwak was door het vlees, volbracht God, door Zijn eigen Zoon te zenden in de gelijkenis van het vlees van de zonde en om (betreffende) de zonde, veroordeelt de zonde in het vlees Romeinen 8:3 Zijn eigen Zoon

Romeinen 8:11 de levendmakende kracht van Gods geest! Leven door de geest – vrucht is meer dan de gaven. Niet door de wet te houden. Door geloof, door Zijn geest in ons!

Maar de Schrift sluit allen tezamen in onder zonde, Galaten 3:22 allen tezamen onder zonde: ingesloten, Joden én Grieken Rom.3:9 allen ingesloten onder weer- spannigheid Romeinen 11:32

opdat de belofte uit het geloof van Jezus Christus wordt gegeven aan hen die geloven. Galaten 3:22 (9) …………opdat God over allen barmhartig zou zijn Romeinen 11:32 geloof van Jezus Christus: rechtvaardiging en de geest als geschenk

opdat de belofte uit het geloof van Jezus Christus wordt gegeven aan hen die geloven. Galaten 3:22 (9) …………geloof = trouw en andersom Geloof: vrucht van de geest, wij wandelen in geloof

Het geloof, er was toch al lang geloof? Voordat echter het geloof kwam…. Galaten 3:23 Het geloof, er was toch al lang geloof?

Voordat echter het geloof kwam, werden wij onder de wet verzekerd bewaard Galaten 3:23

Tezamen ingesloten nbvoor het geloof dat ophanden was onthuld te worden Galaten 3:23b Ophanden zijn: op het punt staan toen – ook nu!

Zodat de wet onze kindergeleider is geworden tot Christus Galaten 3:24 kinder-geleider: pedagoog paid = slag ago = leiden Kinderen: regels nodig, volwassenen weten hoe t zit Kinderen: melk, volgroeiden vast voedsel (honing)

Opdat wij uit geloof gerechtvaardigd worden Galaten 3:24b

Maar met het komen van het geloof zijn wij niet langer onder een kindergeleider Galaten 3:25 Geloof  de weg tot volwassenheid wij/ons: Israël (vgl. christendom) wet(tisch) : kind-achtig, geloof: volwassenheid

Want de terzijdestelling van het voorgaande gebod … Want de terzijdestelling van het voorgaande gebod …. vindt plaats vanwege zijn zwakheid en nutteloosheid. De wet heeft namelijk niets tot volmaaktheid(rijpheid) gebracht… Hebreeën 7:18,18

Deze geeft zowel …… evangelisten, als herders en leraars, tot aanpassing van de heiligen tot dienstwerk tot opbouw van het lichaam van Christus, totdat wij allen komen tot de eenheid van het geloof en van de bewustwording van de zoon van God, tot gerijpt man ……opdat wij geen onmondigen meer zijn Efeziërs 4:12-14

in Christus Jezus  zonen met hemelse roeping Want jullie zijn allen zonen van God, door het geloof, in Christus Jezus Galaten 3:26 Ieder die Hem aangenomen heeft, heeft Hij volmacht gegeven kinderen van God te worden, zij die in Zijn naam geloven Johannes 1:12,13 gelovigen onder het oude verbond  in Jezus Christus in Christus Jezus  zonen met hemelse roeping