Coöperatief Dividend Rabofondsen 24 November 2016.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over Diversion Bureau voor maatschappelijke innovatie
Advertisements

Wonen, werken en zorgen 50plus de financiële aspecten.
Achtergrondinformatie ‘gevers’
Meerjarenbeleidsplan Coöperatie Ons Net Nuenen U.A. Nuenen, 17 december 2013.
Stichting Dijk van een Kust
Huizen van de Wijk Winterconferentie Daniëlle Wijbrans 7 december 2011.
Vereniging Solidair Vereniging Solidair is een organisatie waar op basis van samenwerking een solidaire economie in de praktijk.
HoekscheWaardDuurzaam
Visie, Missie, Speerpunten en Strategische doelstellingen
Laat Nederland van zijn beste kant zien! Workshop Fondsenwerving 21 oktober 2008 Freek Mekking & Eylem Tanir Projectadviseurs Diversiteit Oranje Fonds.
secretaris Plaatselijke Groep
Trainingsproject voor burgers met kwetsbaarheid. Samenwerking.
Jongeren Preventie Team
Slagkracht met kwaliteit
Netwerk Ouderenzorg Regio Noord 5e subsidieronde Nationaal Programma Ouderenzorg.
Werksessie Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht 20 juni 2014 Peter van Heek (VKK-FDG)
Agenda Opening/welkom Informatie over project ‘Dementietafel: delen en verbeteren’ Voorstellen verschillende organisaties – wie doet mee? – werkgroep.
Middelen voor je buurtproject 21 maart Sessie 1.
gaat uit van het unieke vermogen van kunstenaars om maatschappelijke ontwikkelingen te duiden en erop te reageren en reflecteren. Kunstenaars versterken.
Faculteit Economie en Management. FEM Smart Business Center Van lerende organisaties naar lerende combinaties April 2015.
Kinderarmoedefonds Uitsluiting uitsluiten en ontwikkeling omarmen
Van Zelfbeschikking tot Toekomstperspectief 8 oktober 2015.
SOCIAAL ONDERNEMERSCHAP COLLEGE 5 Onderzoek naar externe financiële mogelijkheden en inzet van mensen en middelen.
Symposium Chronisch Zieken JAAR WEEK CHRONISCH ZIEKEN.
In samenspraak. Het gesprek tussen musea en gemeenten  Landelijk Contact van Museumconsulenten  Museumvereniging  Vereniging van Nederlandse Gemeenten.
FONDSENWERVING EN FINANCIERING ALTIJD GELD VOOR EEN GOED IDEE! Marianne Muller, 20 oktober.
Het Groene Woud  Nationaal Landschap Het Groene Woud (2005)  Aantrekkelijk natuur-, cultuur- en recreatiegebied tussen Den Bosch, Eindhoven en Tilburg.
Sportieve omgeving / onderneming Hulsberg Jack Opgenoord Huis voor de Sport.
MIT en KEI informatiebijeenkomst MIT 2016 KennisvoucherRVO Innovatie-adviesprojectSNN HaalbaarheidsprojectSNN R&D samenwerkingsproject SNN
FONDSENWERVING EN FINANCIERING ALTIJD GELD VOOR EEN GOED IDEE! Marianne Muller, 2 maart 2016.
Workshop Fondsenwerving. Programma : Gerda Wessels: Subsidievormen CultuurSchakel 19.45Michel Nivard/Corien Bosch: - Wat is Fonds 1818? - Waar moet.
Wij. Roverscoutswet Ik beloof* mijn best te doen een goede Roverscout te zijn, iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil.
1……………………….. Doeltreffende samenwerking Markermeer - IJmeer 12 november 2015 Corné Nijburg.
Samenvatting voorstellen Metropoolregio Rotterdam Den Haag Commissie Bestuur, Leefomgeving en Duurzaamheid Gemeente Delft 25 juni 2013.
© MOVISIE Een leefbare samenwerking Door: Bora Avric (senior organisatieadviseur en o.a. projectleider van het project ‘Sportief Participeren’ binnen MOVISIE),
M-Pact Vrijwilligers(werk) en asielzoekers 20 april 2016.
Campagne en coalitievorming Contact met politieke partijen 30 januari 2014.
Stimuleringsfonds 2016 Bijeenkomst 31 mei 2016 De Baander Dalen.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
Onderzoek Lokale Fondsen Nederland 18 september 2014 Riviervismarkt 4, Den Haag.
Een heldere visie op samenwerking!. Het Klokhuis Bibliotheek Bs Sint Antonius Bs de Lingelaar.
Het Groene Woud  Nationaal Landschap Het Groene Woud (2005)  Aantrekkelijk natuur-, cultuur- en recreatiegebied tussen Den Bosch, Eindhoven en Tilburg.
<plaats en datum>
Samen de psychische gezondheid in Nederland verbeteren
Nieuw decreet Lokaal Bestuur & Nieuw decreet Lokaal Sociaal Beleid
Duurzaamheid in Gennep
Onderzoek Vitaliteit sportverenigingen in Noord-nederland
Waarom we dit project opstarten?
Welke leerpunten nemen we mee van de eerste twee jaar?
Aan de slag met de Omgevingswet
Samen werken aan leefbaarheid
Stichting De Waaier Presentatie 30 november 2017.
jaarlijkse bijeenkomst verenigingen aangesloten bij het lokaal fonds
Rabobank Clubkas Campagne
Bibliotheek, ouderen en sociaal domein Rotterdam, 26 april 2018
Dorpsraad Stevensweert in oprichting.
ONDERWIJS EN ARBEIDSMARKT
Verdeling middelen vrijwilligersorganisaties 2019
Gemeente Veenendaal Wijkbudget en Fonds Maatschappelijke
<plaats en datum>
Het Groene Woud Nationaal Landschap (2005) Gebied en Organisatie
FONDSENWERVING EN FINANCIERING
District Grant Er zijn twee soorten Grants: de District Grant en de Global Grant. De District Grant wordt jaarlijks door het district toegekend voor.
2e Penningmeestersoverleg Veteranen Platform
Basistekst : Talentontwikkeling
Open club verenigingsondersteuning vanuit Rabobank Hart van Brabant
Titel project die kort aangeeft waar het om gaat
Gemeente Veenendaal Wijkbudget en Fonds Maatschappelijke
Verdeling middelen vrijwilligersorganisaties 2019
FONDSENWERVING EN FINANCIERING
Transcript van de presentatie:

Coöperatief Dividend Rabofondsen 24 November 2016

Verschillende Rabofondsen Rabobank Regio Den Haag richt zich niet alleen op individuele maar ook op gemeenschappelijke belangen. Wij willen samen met onze leden, klanten en andere partners de samenleving versterken. We delen onze kennis, zetten ons netwerk in en leveren ook financieel een bijdrage. We zorgen ervoor dat een deel van onze winst terug gaat naar de omgeving via lokale fondsen en via de landelijk en internationaal werkende Rabobank Foundation. Wij wijzen bedragen toe vanuit: het Stimuleringsfonds het Innovatiefonds de ClubKasCampagne

Rabobank Stimuleringsfonds Rayon Voorschoten/Wassenaar Rob Joosten

Rabobank Stimuleringsfonds Doel: Het bevorderen en ondersteunen van kleinschalige initiatieven in het werkgebied met een duurzaam/maatschappelijk/cultureel en/of sociaaleconomisch karakter. Omschrijving: projecten met concreet bestedingsdoel (middelen), korte termijn, over het algemeen aanvragen tot € 5.000,- (uitloop naar max € 20.000,- voor projecten met impact). Jaarlijks vier toekenningsrondes. Procedure: indienen via https://www.rabobank.nl/lokale-bank/regio-den-haag/sponsoring/

Voorbeelden toekenningen Holland Dance – DanceAble 50 jaar podiumkunsten in Rijswijk Stichting Duivenvoorde - realisatie van een bezoekerspaviljoen Exploitatie film over de geschiedenis van Scheveningen Ipse de Bruggen - Project 'Ik kom bij je eten' Organisatie Zomerspektakelweek Benthuizen Project Stokpaardjes Wassenaar

Criteria De aanvragen voor het Stimuleringsfonds worden aan de volgende criteria getoetst: De aanvrager is een rechtspersoon zijn of een rechtspersoon vertegenwoordigen; De aanvraag heeft betrekking op een activiteit of initiatief in het werkgebied van Rabobank Regio Den Haag en is dienstbaar aan inwoners/ondernemers uit het werkgebied van Rabobank Regio Den Haag; Het initiatief/project dient een maatschappelijk, sociaal of cultureel doel, dat aansluit bij de speerpunten van de Rabobank te weten; Leefbaarheid (zorg, wonen, cultuur, sport), Economische vitaliteit, Duurzaamheid of Banking for Food; Het initiatief of project heeft een structureel en duurzaam karakter; De aanvrager is minimaal al een half jaar klant van de Rabobank.

Rabobank Innovatiefonds Rabobank Regio Den Haag Rob Joosten

Rabobank Innovatiefonds Doel: Het stimuleren van en bijdragen aan de realisatie van duurzame innovatieve projecten, die gericht zijn op het aanpakken van maatschappelijk problemen. De projecten hebben invloed op de lokale samenleving. De innovatiefonds-commissie beoordeelt vier maal per jaar de aanvragen en wijst de bedragen toe. Omschrijving: Dit fonds richt zich op langduriger projecten (minimale doorlooptijd van één jaar en maximale doorlooptijd van twee jaar) met een innovatief karakter en die een maatschappelijk effect beogen te sorteren op relevante thema’s in het werkgebied. Het fonds kent een proactieve benadering met een duidelijke rol voor de bank. De bank neemt met het fonds een faciliterende, verbindende en/of initiërende rol in, waardoor zij zich mede verantwoordelijk stelt voor de ontwikkelingen in het werkgebied. De hoogte van de bijdragen uit het fonds bedraagt tussen de € 10.000,- en € 50.000,-.  Procedure: indienen via https://www.rabobank.nl/lokale-bank/regio-den-haag/sponsoring/

Voorbeelden toekenningen Stichting Scheveningse Vis - promoten van het eten van vis Jatiz - talentontwikkeling van probleemjongeren in de regio Haaglanden Culturele Business Case Sophia Revalidati - SmartLab

Voor het Innovatiefonds komen projecten in aanmerking die: Streven naar een nalatenschap, waarmee continuïteit wordt gewaarborgd; Worden gerealiseerd in en primair ten goede komen aan mensen binnen het werkgebied van de Rabobank Regio Den Haag. Secundair kunnen ook mensen en/of organisaties buiten het werkgebied profijt hebben van de projecten; Streven er naar om binnen twee jaar na toekenning te zijn gerealiseerd en daarna zelfredzaam te zijn; Bij voorkeur starten binnen een half jaar na toekenning; Tot stand komen in samenwerking met lokale partijen. In deze samenwerking wordt gestreefd naar synergie en benadering vanuit nieuwe invalshoeken en vernieuwende en creatieve ideeën. Meerdere partijen (o.a. overheid, maatschappelijke organisaties en/of bedrijfsleven) zijn of worden bij het project betrokken.

Rabobank ClubKasCampagne Rabobank Regio Den Haag Rob Joosten

Rabobank ClubKasCampagne Bij de ClubKasCampagne bepaalt u als klant of lid welke verenigingen en clubs een bijdrage krijgen en hoe hoog dat bedrag is. Eén keer per jaar stemmen onze klanten en leden op de vereniging(en) en club(s) die zij een warm hart toedragen. Hoe meer stemmen voor de vereniging, des te hoger het bedrag dat naar de clubkas gaat!

Fondsenwerving Vragen? Hartelijk dank voor uw aandacht, meer informatie is te vinden op onze site: www.rabobank.nl/lokale-bank/regio-den-haag/sponsoring/